Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, van bármi konkrétum...

Hívők, van bármi konkrétum ami az istenetek létére utal?

Figyelt kérdés
2018. okt. 31. 14:01
1 2 3 4 5 6
 41/57 A kérdező kommentje:

"Troll vagy ez kiderült...te nevezted azokat tudatlan9knak akik Istennek tudják be a dolgokat..."

Azért ne hazudozz! Sehol nem állítottam ilyesmit.

2018. okt. 31. 20:23
 42/57 anonim ***** válasza:
0%

"A kérdés alapja az, hogy nem értem, másoknak mi képezi a hitük alapját, de az eddigi válaszok alapján tényleg csak arról van szó hogy isten csak egy elnevezés nektek az ismeret hiányára."

Ezt írtad...nem tehetek róla, hogy senki nem tudott meggyőzni, ha nem lennél ennyire arrogáns...

Csak egy kérdés...Te most direkt gerjeszted a konfliktust?

2018. okt. 31. 20:23
 43/57 anonim ***** válasza:
36%

"Azért elég látványosan beszélsz mellé [...]belebuktál," (32;kérdező)

Tévedés. Nem beszélek mellé, és nem buktam bele semmibe.

Te nem értetted meg, miket írtam - mivelhogy nem is akartad megérteni. Nem az a célod, hanem hogy páros lábbal ugrálva az embereken leröhögd mások létszemléletét. Nekem sem célom konkrétumot, bizonyítékokat és egyéb "bűnjelet " felmutatni a létszemléletemmel kapcsolatban. Nem érzem indokoltnak.

Vannak különféle létszemléletű/vallású/ateista barátaim, rokonaim - velük néha beszélek ilyesmikről, nem vagyunk egymással szemben tolakodóak és lekezelőek - de mindannyian tudjuk, hogy a lényeget NEM LEHET KOMMUNIKÁLNI-

Mert az bensőségesen saját.

Te is csak a felszínről mesélsz itt - hihetetlenül felszínes, és érdektelen, amit mondasz- nincs benne átélt valóság. Szajkózni a bulvár tudományt,az megy.

Kicsit sajnálom a gyakorit, mert régen nem volt ennyire lapos: most a családnál állandóan kamu és gyűlölöm az anyámat, testvéremet, sógornőmet, szomszédomat stb megy, itt meg minden, csak nem "Kultúra és közösség » Valláskritika" - hanem egy támadás az emberek ellen, hogy azután ők sarokba szorítva vinnyogjanak - és - hát ami lemarad itt mindig, és ezért ezek a kérdezők kielégületlenek és újra és újra felteszik álkérdéseiket:

lemarad, hogy ezeket a kérdezőket zseniálisnak nevezzük, akik az igazság letéteményeseinek hiszik magukat (látod, az igazság sem birtokolható...) és mondják fölényesen a magukét.

Búcsúzóul én most megteszem ezt a szívességet:

Kérdező, te zseniális vagy! Nem kell többet feltenni a kérdéseidet a gyakorin. Mi buták vagyunk. Nagyon.

2018. okt. 31. 20:45
 44/57 A kérdező kommentje:

"Ezt írtad...nem tehetek róla, hogy senki nem tudott meggyőzni, ha nem lennél ennyire arrogáns..."

Igen, ezt írtam, nem azt amit te akartál a számba adni.

De mellesleg ezt csináltátok eddig. Nem tudjuk hogyan jött létre az élet? Isten! Ez nem más, mint a tudatlanságot megnevezni Istennek, ennyi.

Engem az érdekelt volna, és érdekel továbbra is, hogy létezik bármi is ami legalább utal arra hogy ez az isten egy létező valaki lenne, nem pedig csak egy emberi kitaláció, amivel egyesek a tudásuk hézagjait próbálják betömködni? Ilyesmit eddig sajnos még senki nem tudott mutatni...

2018. okt. 31. 20:56
 45/57 A kérdező kommentje:

"Tévedés. Nem beszélek mellé, és nem buktam bele semmibe"

Azért az a birtokos eset használatán való replikázásod eléggé kudarcba fulladt...

"Nekem sem célom konkrétumot, bizonyítékokat és egyéb "bűnjelet " felmutatni a létszemléletemmel kapcsolatban. Nem érzem indokoltnak"

Szíved joga. De akkor minek trollkodsz egy kérdés alatt amire eleve nem is áll szándékodban még megpróbálni sem válaszolni?

2018. okt. 31. 20:59
 46/57 anonim ***** válasza:
39%

Nem trollkodok - NEM ÉRTED, amiket írok. Megpróbáltam elmagyarázni, mi a baj a kérdéseiddel és a reakcióiddal. Nem megy. Feladtam. Ha úgy tetszik, "győztél"

Viszontlátásra.

"Le vagyok győzve, (győzelem ha van)

de nincs, akinek megadjam magam.

Úgy leszakadtam minden más világról,

ahogyan lehull a gyümölcs az ágról."

2018. okt. 31. 21:09
 47/57 anonim ***** válasza:
64%

Nincs bizonyiték a létezésére, csak hinni lehet benne.

A szubjektiv tapasztalat is bizonyiték de csak annak aki átéli.

2018. nov. 1. 05:11
 48/57 anonim ***** válasza:
29%

37#

Ez a te hited! Miért akarod ráeröltetni másokra?

2018. nov. 1. 08:40
 49/57 anonim ***** válasza:
34%

Azok az egyhazban megvalósuló csodak melyre nem tud valaszt adni a tudomány. Pl a Jeruzsálemi szent tűz, mely egy évbe csodás módon megjelenik és egy fél óráig nem éget, akár az arcodba is rakhatod.

Vagy az eukarisztikus csodák, amikor azon a kis ostyan szivizomszovet jelenik meg, vagy vercseppek. Amik nemcsak a középkorban de ma is történnek, pl 2013-ban egy lengyel templomban.

Meg a stigmak vagy a csodás gyógyulások

2018. nov. 2. 19:38
 50/57 anonim válasza:
40%

"Am ez a ha rosszat mondasz istenről akkor a pokolba fogsz jutni dolog, én inkább hiszek Istenben csakhogy ne kerüljek a pokolra és nem beszélek róla semmi rosszat."

Akkor most isten az ördöggel versenyzik, hogy ki kerül hova vagy mi? Meg ha itt tartunk akkor az ördögöt is ő teremtette akkor most a fiával vagy milyével szórakozik az emberek fölött?

A másik meg, hogy megmutatta magát egy pár embernek. Miért nem mindenkinek? Most akkor kivételezik? Vagy direkt kelti a feszültséget az emberek között? Vagy talán az ördög valami vudu varázslattal blokkolja az emberek agyába bejövő fontos istenről tudni való információt?

Isten mindenható nem? Meg tudja akadályozni vagy nem?

Az állatok pedig hova kerülnek ha meghalnak?

Jézus megszületett, hogy a bűneinkért feleljen, de Jézus isten gyermeke, akkor most Isten csinált egy gyereket aki nem csinált semmi rossz dolgot (amit a bibliából tudunk arra gondolok azon kívül ki tudja mit tett), és mégis meg kellett halnia kínok között.

Ha Ádám és Éva volt először akkor a gyerekeik utána konkrétan mindenki korcs lenne? A beltenyészet annyira nem hangzik jól.

És a legfontosabb kérdés. Hogy ki alkotta/szülte istent?

Ha úgy gondolod, hogy csak úgy lett, akkor inkább le se írd.

2018. nov. 4. 19:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!