Rendszeres hasmenéssel küzdök évek óta, sok-sok vizsgálaton túl vagyok, de semmi konkrétum. Ha Lopediumot vagy Bolus Adstringens gyógyszert szedek, akkor 1-2 napig rendben vagyok. Lehet hosszú távon szedni ezeket?
Ezek szerint gasztroenterológuson már túl vagy. Nincs valamilyen gyomor- bélfertőzésed? Nagy adagú bélflóra helyreállítót szedsz? Azt érdemes lenne, hiszen a hasmenés miatt szerintem már nincs bélflórád. Esetleg keserű csokit is ehetnél, az elméletileg székrekedést is tud okozni (nyilván nálad nem fog, de hátha normalizálja). Esetleg egy üveg ezüstkolloidot magadba tolhatnál (3x1 evőkanál/nap).
Szerintem a lopediumot és a másik gyógyszert hagyd abba, mert lassan semmi értelme nincs szedni.
Gasztroenterológián futottam sok kört. Voltam vér teszteken, ételinteloerancia teszteken, tükrözésen, székletvizsgálaton, hasi ultrahangon, de sehol sem mutattak ki semmit. Miután elfogyott a pénzem maszek dokihoz járni, az első SZTK utamon a gasztroenterológus azt mondta hogy teljesen kivagyok vizsgálva, ez IBS. Csajozzak, és sportoljak...pfff...kösz. Gyerek korom óta sportolok, párkapcsolatban vagyok, melóban nem stresszelek, tudom hogy nem IBS, ez csak ilyen megúszós indok ha nem akar dolgozni a doki. Undorító az egészségügy...
Probiotikumok közül sokat próbáltam, már egy ideje nem hatott csak szedem, de már arról is lemondtam mert semmi változást nem hoz.
Utifűmaghéj pár hétig teljesen kitisztított és rendbe rakott, de azóta az sem segít. Pedig tartottam pár hét pihenőt is.
Közvetlenül a tükrözés után, miután kitisztult teljesen a bélrendszerem is jól voltam 1 hónapig kb.
Ezüst kolloid ötletet köszönöm. Bármi új ötletre nyitott vagyok ami segíthet.
Próbáld meg a káliumos káliumszármazékos ételeket kerülni. Nem könnyű, de megéri! A legfontosabb a sóba kevert csomósodásgátló. Patikában vegyél sót, ami tiszta nátrium klorid. Aztán csinálj magadnak néha kávés beöntést, de még a kávét is desztillált vízből főzd.
Figyelj oda, mert néhány zöldség, gyümölcs is bőven tele van káliummal. Aztán a felvágottak, és a kész, félkész hústermékek mind káliumszármazékokkal vannak tartósítva. Még a bolti kenyérben is káliumozott só van.
Ezt valóban nem könnyű elkerülni. Miből következtettél arra, hogy nekem ez segíthet?
Köszönöm!
Én egyiket sem tekinteném gyógyszernek, az egyik fizikailag a széklet állagát változtatja meg, a másik meg (Bolus) javarészt egyszerű agyagpor, ami a rendkívüli abszorpciós képességével megköti a bélben található méreganyagokat. Mindkettő tüneti kezelés, nem hat a kiváltó okra. A Bolust biztosan lehet szedni hosszú távon, a másikat meg valószínűleg lehet. Ezen felül ha már alternatív kategóriában vagy, megpróbálhatnád a lelki okát felderíteni, de lehet hogy már egyszerűen egy pszichoterápia is segítene - az okok vizslatása nélkül.
Plusz egy szigorú Candida-diéta se ártana, tipikus kinyomozhatatlan eredetű tünetek esetén, ráadásul béltraktusról van szó, tropa bélflóráról - szinte garantált, hogy benne van a keze a gombapajtásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!