Isten miért teremtette meg az univerzumot?
"Miért kéne bárkinek is hűségesnek lennie ,ha még abba sem volt "beleegyezése" ,hogy egyáltalán megteremtsék? :) "
Elpusztíthatod magad, ha szeretnéd. Másrészt pedig, hogy a viharba egyeztél volna bele ha még nem is léteztél?
"Elpusztíthatod magad, ha szeretnéd. Másrészt pedig, hogy a viharba egyeztél volna bele ha még nem is léteztél?"
A beleegyezést ezért írtam idézőjelben. Mellesleg a keresztény hit szerint a lélek halhatatlan.
"Mellesleg a keresztény hit szerint a lélek halhatatlan."
Jogos. De szerintem a teremtőnek joga van rendelkezni a teremtménye felett. Ha pedig azt szeretné, hogy hűségesek legyünk, vagy szolgáljuk, akkor ehhez minden joga megvan, anélkül, hogy kikérné a véleményünket arról, hogy szeretnénk-e így létezni. Sőt, mi kaptunk lehetőséget Istentől, hogy ne szolgái hanem gyermekei legyünk, ami a szeretetről árulkodik. Éppen ezért az élet egy ajándék, mert ott a lehetőség, hogy az Istennel éljük, méghozzá örökké.
Akkor is sánta az egész. Tegyük fel ,hogy valakinek teljesen elsz*rt az élete ,ezért megöli magát.(Oké lehet erre mondani ,hogy nem élt a lehetőséggel ,de egy kívülálló sosem értheti meg a benne lezajlott érzéseket.) Átkerül egy még elcseszettebb helyre, ahol örökké kínozzák/szenved.Ezek után ő is ajándék gondolja az életet? Még egy utolsó gyilkosnak se kívánnám ezt a végtelen szadizmust.
Szerintem annyira abszurd ,hogy egy leheletnyi idő dönt arról ,hogy az örökkévalóság melyik szegletén kötsz ki.
"De szerintem a teremtőnek joga van rendelkezni a teremtménye felett. Ha pedig azt szeretné, hogy hűségesek legyünk, vagy szolgáljuk, akkor ehhez minden joga megvan, anélkül, hogy kikérné a véleményünket arról, hogy szeretnénk-e így létezni."
Inkább fogalmazzunk úgy ,hogy megteheti.(Bibliai istenkép tulajdonságaiból kiindulva.)
Bocsi h folyton én irogatok, azért leirom:
Kívülállóként tényleg nem tudhatjuk, mi zajlik le egy öngyilkos emberben, de éppen ezért nem cáfolhatjuk meg azt, hogy Isten tökéletesen igazságos, így valószínüleg megadta neki is ugyanazt a lehetőséget, mint nekem, vagy neked. Főleg hogy Ő a legszomorúbb, ha valaki eldobja magától az életet.
Mondhatjuk, hogy megteheti, vagy joga van hozzá, szerintem teljesen mindegy, hogy mit mondunk amíg az Ő univerzuma, Ő szabja a szabályokat. Épp ezért tudjuk megtapasztalni a szeretetét, mert ahhoz képest hogy mindenható, nagyon irgalmas és kegyelmes. Például hozta azt a szabályt, hogy "Aki vétkezik, meghal." oké, szigorú, de amikor nem tudtuk megtartani, Jézus megtette helyettünk.
Nem tudom, neked milyen Bibliai Istenképed van, de semmiképp ne felejtsd el, hogy Isten nem egy ember. Felesleges önzéssel, személyválogatással, szeretetlenséggel vádolni, ha egyrészt mindent tud, másrészt meg Ő teremtette ezeket a fogalmakat is, és nem kedvesek előtte.
"Nem tudom, neked milyen Bibliai Istenképed van, de semmiképp ne felejtsd el, hogy Isten nem egy ember. Felesleges önzéssel, személyválogatással, szeretetlenséggel vádolni, ha egyrészt mindent tud, másrészt meg Ő teremtette ezeket a fogalmakat is, és nem kedvesek előtte."
Félre ne érts, én egyedül a mindenhatóságára gondoltam .Azért hangsúlyoztam a biblai istenképet, mert továbbra is tartom magam ahhoz ,hogy semmit sem tudok istenről.Így távol álljon tőlem ,hogy tényeket mondok róla.
Biblia isten önző? Bármilyen elvont logika alapján ítélkezhet ,amit én sosem érthetek meg. Nem az én asztalom firtatni a személyiségét. Csak a kreatúrái helyzetét próbálom átérezni.
11:31
Az Ószövetség Istenéről sok mindent, szinte semmit sem tudtak a zsidók, hogy mit akar ő valójában. Ezért küldte el, tudod Jézust, hogy felvilágosítsa az embereket Istenről.
írták itt páran a keresztények hogy Isten rendelkezhet a teremtményével. Tehát ha xy személy ellenszegül Istennek, akkor ő elpusztíthatja mert ő teremtette.
Szóval szerintetek ha egy apa megöli a teremtményét (gyerekét) akkor nem egy aljas féreg?
ez a probléma a vallásotokkal, agymosott barmok vagytok, és csak pislogtok áhítatosan a sok idiótaságra, mint a barmok a léggyel teli tehén szarra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!