Isten miért teremtette meg az univerzumot?
Remek kérdés, majd kérdezd meg tőle ;)
Szerintem felénk való szeretetből, meg alkotási vágyból, vagy azért, hogy a földi életen keresztül győződhessen meg arról, hogy kik azok, akik tudnának hozzá hűségesek lenni később, vagy legalábbis hűségesebbek mint lucifer és a bukott angyalok voltak. De ezek csak az én tippeim, a Biblia nem ad választ erre a kérdésre szerintem.
értünk, mindenért, tehát saját magáért...hiszen minden belőle van és benne. :)
üdv
25/F
"Hanem azért, mert túláradó szeretetből meg akarta osztani másokkal is az ő örök s végtelen boldogságát."
Akihez nem jut el isten szeretete ,az megtapasztalja a végtelen kínt?
"vagy azért, hogy a földi életen keresztül győződhessen meg arról, hogy kik azok, akik tudnának hozzá hűségesek lenni később, vagy legalábbis hűségesebbek mint lucifer és a bukott angyalok voltak. De ezek csak az én tippeim, a Biblia nem ad választ erre a kérdésre szerintem."
Miért kéne bárkinek is hűségesnek lennie ,ha még abba sem volt "beleegyezése" ,hogy egyáltalán megteremtsék? :)
"Isten nincs."
Nem tudhatod,hogy létezik vagy sem.
Semmit sem tudunk istenről.
"Akihez nem jut el isten szeretete ,az megtapasztalja a végtelen kínt?"
Pontosan. A pokol lényege is ebben áll. Örök elszakítottság a legfelségesebbnek, Istennek a mindent átható szeretetől, ráadásul csak magadat vádolhatod érte.
"Pontosan. A pokol lényege is ebben áll. Örök elszakítottság a legfelségesebbnek, Istennek a mindent átható szeretetől, ráadásul csak magadat vádolhatod érte."
Miért szenvednek a lelkek ,ha el vannak szakítva Isten szeretetétől?
13:50
Mert a létezés Isten nélkül nem létezik. Lucifer, ha nem került volna a Földre, ahol az idő a fönti tettének következményét kitolta volna, automatikusan megsemmisült volna, mert levette magáról az "infúziót", azaz Isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!