Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki ateista, az miért az?

Aki ateista, az miért az?

Figyelt kérdés
Én személy szerint azért, mert nem érdekel, hogy létezik -e Isten, vagy nem. Semmilyen téren nem befolyásol. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is (elsősorban az ateisták véleményére).

#ateizmus #monoteizmus #vallásmegtagadás
2018. szept. 1. 17:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
0%

VALLÁSOS VAGYOK

Szerintem nem minden ateista egyforma azért mert van akit nem érdekel Isten és van olyan aki pedig már ha csak kiejtem Isten nevét azonnal dühbe gurul és elkezd káromkodni. (az utóbbi személyes tapasztalat)

De még érdekesebb egy tény:

Miért csinálnak ma már szinte vallást abból hogy valaki ateista? Facebookon is látom hogy egyszerűen külön oldalakat hoztak ezért létre, egyesületeket amint le vannak fényképezve és kiirják hogy miért jó ateistának lenni.

Szerintem ez példa arra hogy:

Mivel (szerintem) Isten létezik ezért:

-Ők Istentagadók ezért csak tagadni és GYŰLÖLNI TUDJÁK ISTENT (akit nem is ismernek).

-Amit előbb leirtam hogy egyesületeket is összehoznak emiatt ebből fakad hogy azért mert gyűlölik az Istent ezért ez pont hogy összehozza őket.

Tehát a dolog lényege nálam hogy nem hiába tagadnak valakit. MERT LÉTEZIK!

2018. szept. 9. 19:33
 72/81 anonim ***** válasza:
100%

Előző, igen többféle ateista van, de az ateista nem tudja gyűlölni a nem létező dolgot, maximum azt a képet, amit egy adott vallás fest róla.

Illetve elég problémásnak tartom azt, hogy egy bizonyíték nélkül létező dologra hivatkozva törvényeket lehet indokolni és létrehozni.

2018. szept. 9. 22:38
 73/81 anonim ***** válasza:
0%
Pedig sok Ateista a vallás szó hallatán olyan harcias lesz hogy tényleg az jön le hogy ez egy vallás és gyülölik Istent
2018. szept. 11. 15:32
 74/81 anonim ***** válasza:
91%
Csak egy idiótának jön ez le.
2018. szept. 11. 15:51
 75/81 Anahystor ***** válasza:
96%

Nem Istent gyűlölöm (lévén nem hiszem, hogy létezik),

hanem a sok ostobát, aki Isten nevében terjeszti a sötétséget!

2018. szept. 11. 20:11
 76/81 anonim ***** válasza:
4%
A vallásnak továbbra sem feltétele az istenhit.
2018. szept. 12. 00:25
 77/81 anonim ***** válasza:
3%

A hit a valláson alapszik.

Ha hiszel Istenben akkor azt megvallod tehát vallást teszel róla.

2018. szept. 12. 20:07
 78/81 anonim ***** válasza:
91%

Megkésve válaszolnék. Én azért lettem ateista, -a szüleim eléggé vallásosak, és engem nagyon is abban a tudatban neveltek-, mert reális, logikus, bizonyítható tényeket közöl velem a tudomány. ,,És a tudomány fölöslegessé teszi siten létezését "~Stephen Hawking. A biblia irreális.

15 évesen lettem ateista. És azért, mert 13 évesen feltettem egy kérdést, vagy már 14 voltam(?), és senkitől nem kaptam rá választ. A leglogikusabb az volt, hogy nincs isten és marhaság az egész. Elkezdtem kutakodni, és hirtelen kitágult az univerzum előttem. Megértettem a világot. És akkor kezdtem látni, addig én vak voltam. A Föld szépségét egy olyan istennek tulajdonítottam, mint amilyenről a biblia ír... hát, basszus, ez a változás a legjobb dolog a világon!

A tudásszomjam miatt vagyok ateista. Mindenkinek ajánlom.

16L

2019. jan. 13. 00:17
 79/81 anonim ***** válasza:
Fura, de ateistaként volt már pár poénos pillanatom, mikor egy hosszú pechszéria után arra gondoltam (persze csak viccből), hogy mi van, ha ez a pechsorozat csak egy isteni jel, egy figyelmeztetés, akár isteni büntetés amiatt, mert ateista vagyok. És akkor valahogy bebizonyosodna, hogy létezik valami istenféle, és akkor elém állna az isten és akkor...nos akkor is csak azt tudnám mondani neki, hogy hoppá, most hogy kiderült, hogy létezel, most sem szeretlek, most sem tisztellek, most sem hódolok be neked, most sem félek tőled, lenézlek és továbbra is megtagadlak, de most már még tisztább fejjel, mint korábban, még nagyobb meggyőződéssel, mert tudom hogy vagy mégis megtagadlak, mert ilyen vagy (gondolok itt a saját pechszériámra meg a sok rosszra ami a világon van). Aztán pár pillanat múlva rájövök, hogy milyen vicces dolgokon gondolkodom. Hogy miért vagyok ateista? Mert vicces, fura, értelmetlen, idegen lenne számomra, ha más lennék.
2019. márc. 21. 16:24
 80/81 anonim ***** válasza:
0%
Kedves utolsó úgy beszélsz róla, mintha legalábbis egy státuszon lennétek, vagy neki szüksége lenne a te jóindulatodra. Először is te vagy mindig rászorulva az ő jóságára, kegyelmére, különben már nem is léteznél. El fog jönni az idő, amikor szemtől szembe fogsz kerülni vele, és ha most így viszonyulsz hozzá, akkor majd rettegni fogsz.
2019. márc. 21. 21:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!