Aki ateista, az miért az?
VALLÁSOS VAGYOK
Szerintem nem minden ateista egyforma azért mert van akit nem érdekel Isten és van olyan aki pedig már ha csak kiejtem Isten nevét azonnal dühbe gurul és elkezd káromkodni. (az utóbbi személyes tapasztalat)
De még érdekesebb egy tény:
Miért csinálnak ma már szinte vallást abból hogy valaki ateista? Facebookon is látom hogy egyszerűen külön oldalakat hoztak ezért létre, egyesületeket amint le vannak fényképezve és kiirják hogy miért jó ateistának lenni.
Szerintem ez példa arra hogy:
Mivel (szerintem) Isten létezik ezért:
-Ők Istentagadók ezért csak tagadni és GYŰLÖLNI TUDJÁK ISTENT (akit nem is ismernek).
-Amit előbb leirtam hogy egyesületeket is összehoznak emiatt ebből fakad hogy azért mert gyűlölik az Istent ezért ez pont hogy összehozza őket.
Tehát a dolog lényege nálam hogy nem hiába tagadnak valakit. MERT LÉTEZIK!
Előző, igen többféle ateista van, de az ateista nem tudja gyűlölni a nem létező dolgot, maximum azt a képet, amit egy adott vallás fest róla.
Illetve elég problémásnak tartom azt, hogy egy bizonyíték nélkül létező dologra hivatkozva törvényeket lehet indokolni és létrehozni.
Nem Istent gyűlölöm (lévén nem hiszem, hogy létezik),
hanem a sok ostobát, aki Isten nevében terjeszti a sötétséget!
A hit a valláson alapszik.
Ha hiszel Istenben akkor azt megvallod tehát vallást teszel róla.
Megkésve válaszolnék. Én azért lettem ateista, -a szüleim eléggé vallásosak, és engem nagyon is abban a tudatban neveltek-, mert reális, logikus, bizonyítható tényeket közöl velem a tudomány. ,,És a tudomány fölöslegessé teszi siten létezését "~Stephen Hawking. A biblia irreális.
15 évesen lettem ateista. És azért, mert 13 évesen feltettem egy kérdést, vagy már 14 voltam(?), és senkitől nem kaptam rá választ. A leglogikusabb az volt, hogy nincs isten és marhaság az egész. Elkezdtem kutakodni, és hirtelen kitágult az univerzum előttem. Megértettem a világot. És akkor kezdtem látni, addig én vak voltam. A Föld szépségét egy olyan istennek tulajdonítottam, mint amilyenről a biblia ír... hát, basszus, ez a változás a legjobb dolog a világon!
A tudásszomjam miatt vagyok ateista. Mindenkinek ajánlom.
16L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!