Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki ateista, az miért az?

Aki ateista, az miért az?

Figyelt kérdés
Én személy szerint azért, mert nem érdekel, hogy létezik -e Isten, vagy nem. Semmilyen téren nem befolyásol. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is (elsősorban az ateisták véleményére).

#ateizmus #monoteizmus #vallásmegtagadás
2018. szept. 1. 17:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem, Isten létét miért kéne bizonyítani. A hit hit, aki elfogadja, az elfogadja, aki nem, az nem. Ha lehetne bizonyítani, akkor nem hit lenne, hanem tény, vagy pedig egy hipotézis, ami bizonyításra vár. A hit pedig Istentől jön, valakinek vagy ad, vagy nem. Ezért nem is gondolom, hogy kéne térítetni.

"hanem hogy a valósággal, és az azóta felfedezett és megértett dolgokkal milyen kapcsolatban állnak z állításaik. "

Tudnál erre egy egészen konkrét példát mondani? Nagyon nehéz úgy vitázni, hogy "ne', nézzed meg neten". Így te úgyanabba a hibába esel, mint az általad kritizált hívők - nem mondasz semmi konkrétat, csak terelsz, hogy "áh, arra nem tudnak reagálni". Mire reagáljak, ha nem adsz semmi támpontot?

2018. szept. 4. 15:15
 42/81 anonim ***** válasza:
A hit pedig Istentől jön. A hinduknál nem ..
2018. szept. 4. 16:14
 43/81 anonim ***** válasza:
100%

"A hit pedig Istentől jön, valakinek vagy ad, vagy nem. Ezért nem is gondolom, hogy kéne térítetni."

Akkor mit keresel itt? Ebben a kérdésben nem a hívők lettek megszólítva.

Egyébként példa a tudománnyal való szembeütközésre: a világ kora a biblia alapján, az ember és az állatok eredete, a lélek, illetve a természetfeletti lények (angyalok, démonok) és helye (menny, pokol) léte, az özönvíz (ami elborította az egész Földet), a Vörös tenger szétválasztása, a szűz fogantatás, a vízen járás, az étel megszaporítása, az emberek feltámasztása/feltámadás, stb.

2018. szept. 4. 16:45
 44/81 anonim ***** válasza:
100%

"Nem igazán értem, Isten létét miért kéne bizonyítani."

Tudjuk, hogy nem érted és éppen ez a baj. Hogyan fogadhat el valaki olyan dolgokat, amik létezése nem bizonyított?

Isten, angyal, ördög, stb..., ez olyan, mintha elhinnéd a manókról, vagy a hétfejű sárkányról szóló meséket.

"A hit hit, aki elfogadja, az elfogadja, aki nem, az nem. Ha lehetne bizonyítani, akkor nem hit lenne, hanem tény, vagy pedig egy hipotézis, ami bizonyításra vár. A hit pedig Istentől jön, valakinek vagy ad, vagy nem."

Bizony, a diliházban lévő is hisz abban, ami a fixa ideája, kár, hogy rajta kívül senki nem fogadja el. A vallás tulajdonképpen őrültség, valaki vagy megbolondul, vagy nem. A papok, a vallásos szülők lényegében megbolondítják az embereket és még meg is magyarázzák, hogy milyen nemes dolog, vagy mennyire szerencsés az, aki ezt a kegyet kapja, hogy megőrülhet.

Ez nem sértegetés sajnos, hanem tény, az orvostudomány téveszme címszó alatt tárgyalja a vallásosságot.

[link]

"Ezért nem is gondolom, hogy kéne térítetni."

Még szerencse, hogy nem akarod, hogy mások is megőrüljenek. Megjegyzem, akkor te a normálisabb bekattantak közül való vagy, kár érted.

2018. szept. 4. 17:21
 45/81 anonim ***** válasza:

"Bizony, a diliházban lévő is hisz abban, ami a fixa ideája, kár, hogy rajta kívül senki nem fogadja el. A vallás tulajdonképpen őrültség, valaki vagy megbolondul, vagy nem."

Azért ez ennyire nem egyszerű. A kereszténység sok szempontból kiemelkedett a kor vallásai közül, ráadásul a kialakulása körülményei miatt számomra (és még sok embernek) hiteles - gondolok itt a mártírokra, hitvallókra, egyházatyákra. Nem alaptalan a hitem, nem "megőrültem", megvannak az okaim. Ahogy sokan másoknak is.

2018. szept. 4. 17:27
 46/81 anonim ***** válasza:
100%

"gondolok itt a mártírokra, hitvallókra, egyházatyákra."

Attól még nem leszel kevésbé őrült, ha más őrültekre hivatkozol.

"Nem alaptalan a hitem, nem "megőrültem", megvannak az okaim. Ahogy sokan másoknak is."

Akkor áruld el, mi alapján hiszed, amit hiszel, hogy Isten, angyal, ördög létezik?

2018. szept. 4. 17:33
 47/81 anonim ***** válasza:
0%

Inkább az ateizmus meg az ős robbanás a hit

És egyébként meg a sátánizmus aza rituális egoizmus

és nem kell vallásosnak lenned hogy egoista légy...

2018. szept. 4. 17:57
 48/81 anonim ***** válasza:
0%
Isten létezésében nem hinni olyan dolog mintha egy ember aki soha nem látta Orbán Viktort csak Tv be és újságokba nem hinné el a létezését
2018. szept. 4. 18:01
 49/81 anonim ***** válasza:
100%

Az ateizmus nem hit se nem az ősrobbanás. Az ősrobbanás a világ keletkezésére leginkább alátámasztott teória, mint ahogy az evolóció a fajok eredetére.

Azaz, ha valaki odamegy most egy megfelelő teleszkóphoz , elvégzi a méréseket , független attól, hogy hisz vagy nem hisz az ősrobbanásban megjapja, hogy a világegyetem tágul.

Ugyanígy, lehet mondani, hogy Darwin idióta, de csinálja végig bárki a kutatásokat és találjon az eredményekre olyan magyarázatot, ami logikus.

Mellesleg ezek a mérések nem csak a múltat magyarázzák, hanem azt is,hogy ezek milyen hatással vannak a jövőnkre.

2018. szept. 4. 18:16
 50/81 anonim ***** válasza:
0%

Nem láttam az ős robbanást nem hiszek benne

Ezt csináljátok ti ateisták istenel...

És azért az megjérdezném hogy a világür elvileg végtelen és sötét akkor hogy a fenébe tudjuk hogy létezik más galaxis na nee hogy van olyan fejlett teleszkópunk xd?? khmm ami túl lát a végtelen sötéten

2018. szept. 4. 18:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!