Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki ateista, az miért az?

Aki ateista, az miért az?

Figyelt kérdés
Én személy szerint azért, mert nem érdekel, hogy létezik -e Isten, vagy nem. Semmilyen téren nem befolyásol. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is (elsősorban az ateisták véleményére).

#ateizmus #monoteizmus #vallásmegtagadás
2018. szept. 1. 17:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 Mojjo ***** válasza:
86%
Aki nem hisz a Télapóban, miért nem?
2018. szept. 1. 17:43
 2/81 anonim ***** válasza:
89%

Azért -mint te,- mert nem hiszi Istent.

Miért kéne megindokolnia, ha senki másnak nem kell, miért az a hite/vallása, ami?

2018. szept. 1. 17:48
 3/81 anonim ***** válasza:
85%
Mert nem vagyok egy hívő alkat. Bizonyítékok, megdigyelések alapján fogadok el dolgokat, a sok ezer isten közül - akiket az emberiség valaha is kitalált magának és leírt - pedig még egyiknek a létezésére sem utalt semmilyen megfigyelés.
2018. szept. 1. 18:35
 4/81 anonim ***** válasza:
85%
azért mert chuck norris
2018. szept. 1. 18:37
 5/81 anonim ***** válasza:
5%
#1 Az Tépapó te tudatlan!
2018. szept. 1. 18:55
 6/81 anonim ***** válasza:
92%
Mert nem akartam lenni, megszületni. Nem ígértem semmit, senkinek, vagy ha igen, én arra nem emlékszem, itt és most felmondom. Nem hiszek a vallásoknak, nekem az nem érv, hogy egy régi, emberek által írt könyvbe miket írtak. Nem akarok örök életet, nem akarok egy képzeletbeli istenség kitalált igényeinek egy életen át megfelelni.
2018. szept. 1. 19:03
 7/81 anonim ***** válasza:
19%

Egy író elmondja, miért ateista:

„Nem látok semmilyen lényegbevágó különbséget a pogány és a keresztény mitológia jellemző vonásai között.”

Ugyanez az író utalt a keresztény szeretet fogalmára is — „Isten szeretet”, „szeresd felebarátodat” — amelyhez nem talált hasonlót a pogány Egyiptomban. De azért megjegyezte: „A felebaráti szeretet nem tudott győzedelmeskedni a világon, még azon a részén sem, amely keresztény világnak nevezi önmagát.”

” Ezután még megjegyzéseket fűzött hozzá a rossz gyümölcsökről, amelyek abból származtak, hogy az egyházak kitartóan foglalkoztak államügyekkel. A látottak után nem érezte úgy, hogy a keresztény egyházak nyújtanák azt, ami után kutat.

2018. szept. 1. 19:12
 8/81 anonim ***** válasza:
75%

Van aki a következő miatt:

Akár észrevette a vallásban megmutatkozó képmutatást, akár nem, sok ateista egyszerűen nem tudja összeegyeztetni az istenhitet a világban lévő szenvedéssel. Simone de Beauvoir egyszer ezt mondta: „Könnyebbnek találtam, hogy egy olyan világra gondoljak, amelynek nincs alkotója, mint egy olyanra, amelynek a teremtőjét a világban megmutatkozó mindenféle ellentmondás terheli.”

2018. szept. 1. 19:17
 9/81 anonim ***** válasza:
95%
Alapvetően én is úgy vagyok vele, mint te. Semmi szükségét nem érzem, hogy higgyek, ráadásul született szkeptikus vagyok.
2018. szept. 1. 21:20
 10/81 anonim ***** válasza:
96%

A legkézenfekvőbb válasz az, hogy nincs az ég világon semmi értelme hinni egy megalapozatlan dologban.

Ennek ellenére mégis rengetegen hisznek valami természetfelettiben - még értelmes, gondolkodni képes emberek is, nem csak tipikus birka hívők - szóval kell lennie valami másnak is, bár magam sem tudom igazán, hogy minek.

Gyerekkoromban kényszer-katolikus voltam, ezért hittem is valamilyen szinten istenben, de sosem teljes szívemmel.

Talán a hithez egyfajta hajlam kell, ami ha megvan benned, gondolkodhatsz a lehető leganalitikusabban (mint Newton, vagy Mendel) vagy lehetsz szabadelvű és szabadságszerető (mint Yoko Ono) de vonzani fognak a vallások, és nagy eséllyel hinni is fogsz valamiben. Ha viszont nincs meg benned ez a hajlam, akkor vágyhatsz arra, hogy egy nagyobb közösség részese légy, hihetsz a létező összes "tradicionális értékben", de nem fogod tudni soha komolyan venni a vallásokat.

2018. szept. 2. 01:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!