Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mely vallás, hitvilág a...

Mely vallás, hitvilág a legbékésebb a szent könyve, iratai alapján?

Figyelt kérdés

Üdv. Azt már tudjuk, hogy az elfogult hívők, hogyan érvelnek a saját irányukba. Ezek taníthatók, felkészíthetőek az emberek rá. Bizonyított tény a pszichológiában, hogy bármilyen eszeveszett hazugságot ellehet hitetni még a legintelligensebb emberrel is csak idő kell hozzá.

Engem most az érdekel, hogy a vallások, hitvilágok a saját isteni kinyilatkoztatásaik, forrásaik alapján valóban hogyan is néznek ki. És ezek alapján melyben van a legkevesebb erőszak, és a legbékésebb inspiráció.

Nem érdekel az, hogy a radikális, önbíráskodó hívők mit csinálnak, mert jellemzően ezzel érvelnek azok, akik elfogultak a saját hitükkel szemben.

Csakis a szent íratok alapján, mely vallás, hitvilág, hitvilágok a legbékésebbek.

2018. aug. 26. 13:01
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
55%

"Amúgy 14. válaszoló, ez kicsit öngól lett. Az idézeted első mondatában Jézus kijelenti hogy nem azért jött hogy békét hozzon..."

Na ja, mert megprófétálta, hogy az igaz hívőket az ateisták mindig is üldözni fogják, még családon belül is.

írtam: kevesebb szennyblogot, gyerekek!

Amúgy sem ebből az egy mondatból áll az Újszövetség...

Házi feladat értelmezni ezt a két mondatot:

"ha megütik a bal arcod, fordítsd oda a jobbat is".

"Gonoszra jóval fizess"

Egyet megsúgok, nem azt jelentik, hogy háborúzz...

Nagy öngól volt, kedves válaszoló!

2018. aug. 28. 10:37
 22/22 anonim ***** válasza:

"A kereszténységnek nincs köze a mózesi törvényekhez, amiket idéztél a Tórából:) És megelőzésként: ma már nincs érvényben az ószövetség és a mózesi törvények sem, csak a szeretet törvénye"

Én kérek elnézést, valamiért úgy rémlett hogy az Ószövetségben nem egy másik istenről van szó hanem ugyanarról akiről az Újszövetség is ír.

Mert ugye ha az egész Biblia egy Istenről szólna, az azt jelentené hogy bármennyire is meggondolta magát kétezer éve, előtte folyamatosan háborúkat szított, maga is állandóan gyilkolászott, tehát meghazudtolása lenne a békességnek.

De persze ha az Ószövetség valami másik istenségről beszélt, akkor tévedtem. Csak tudnám hogy akkor vajon mit keres a Bibliában egy rakás történet egy ilyen vérengző második istenről...?

"Na ja, mert megprófétálta, hogy az igaz hívőket az ateisták mindig is üldözni fogják, még családon belül is."

Szóval pontosan tudja hogy nincs béke, ki is jelenti hogy nem is lesz, majd közli hogy esze ágában sincs tenni ellene. Vajon milyen nyelven jelenti ez a békét?

2018. aug. 28. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!