Vannak olyan emberek Magyarországon akik politeista vallást (hitvilágot) követnek?
Nemrég olvastam egy olyan cikket (ami egyébként elég régi már xd),hogy Görögországban az ógörög vallás követői összegyűltek,hogy imádkozzanak Pallas Athénéhez valami szobor miatt.Utánna kicsit beleástam magamat és találtam olyasmiket,hogy még a Skandináv vallást (Asatru) is követik még,sőt Izlandon hivatalos vallásnak el is van fogadva.Majd találtam magyar oldalakat is ahol vannak ennek a vallásnak követői.
A kérdésem ezekhez az emberekhez az lenne,hogy akik ilyen ősi politeista vallást követnek,azok tényleg hisznek az adott vallás (vagy inkább hitvilág) isteneiben,vagy csak hagyományőrzés képpen csinálják ezt minden hit nélkül?
Vagy csak figyelemfelkeltés képpen?
(Valamint ha lehetséges szívesen beszélgetnék privátban is ilyen emberekkel.)
Az iszlám szerint a keresztények politeisták a Szentháromság miatt.
De a boszorkányok (wiccák) már bevallottan politeisták, bár van monoteista irányzatuk is.
a kereszténység monoteista vallás, a muszlimok azt mondják a szentháromságtan már hajlik a politeizmusra, mivel ez a Koránban már eleve benne van, ezért meg sem érdemes próbálni elmagyarázni nekik, hogy a keresztények hogyan gondolkoznak
én úgy gondolom, a kereszténység a szentháromság dologgal együtt is monoteista
Én asatru hívő vagyok, de nem tartom magam neonácinak vagy hasonlónakk köszönöm.
Pogány vagyok és boszorkanytanuló, nem pedig korlátolt idióta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!