Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a számodra leghasznosab...

Melyik a számodra leghasznosabb vallás, hitrendszer, vagy hitvilág? Miért?

Figyelt kérdés
2015. dec. 4. 09:31
 1/8 anonim ***** válasza:
A hitet nem haszonban mérik. :)
2015. dec. 4. 09:55
 2/8 anonim ***** válasza:
Keresztény vagyok, mert Isten nagyon erősen hívott és én igent mondtam. Azóta megismertem, megértettem és követem. Egyetlen egy emberi kitalációnak sem kell higgyek, mert ő megadta a választ mindenre. Az én hitem nem hiszékenység, hanem bizonyságra alapuló szeretet felé.
2015. dec. 4. 10:30
 3/8 A kérdező kommentje:
1-es: igazad van, lehet szerencsétlen a megfogalmazás, de szerintem a kérdés lényeget lehet érteni.
2015. dec. 4. 10:39
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Én Jehova tanúinál találtam meg az igaz vallást
2015. dec. 4. 11:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Amit a Teremtő minden egyes embertől egységesen és igazságban kínál, megkövetel.

Mert egy igazság van kettő nem létezhet, hiszen az megosztottsághoz, és háborúhoz vezet.

Isten pedig békére hívott minket,

Neki van joga meghatározni milyen imádatot fogad el és melyiket utasítja el.Ezt a szavában leíratta

Isten népe napjainkban is békében él egymás, és ember társai mellett, egy egységes tanításban részesülnek mindenhol a világon, ugyan azon erkölcsi értékeket betartva, betartatva.

2015. dec. 4. 14:50
 6/8 anonim ***** válasza:

A tudomány, mivel tényeket és eredményeket mutat fel, nem pedig manipulálni próbál mesékkel.

Miért a leghasznosabb? Mert többre megyek egy orvossal, mint több évnyi imával.

2015. dec. 5. 20:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én vallásom a úgymond "leghasznosabb" számomra.

És az én vallásom a humanisztikus judaizmus.

Miért?:

Mindig is vonzott a zsidó kultúra és életem nagy részében közbe játszott és bennem is meg volt/van a zsidó identitás ,bár nem voltam mindig zsidó vallású ,illetve nem vagyok teljesen zsidó származású ,sőt...

Üdv!

2015. dec. 5. 20:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Hasznosnak nem mondanám, hogy hasznos, mert nem ez alapján hiszek benne.

Szkíta kereszténység.

"Miért?"

Azért mert ez a legszebb, amit eddig megismertem életem során, és úgy érzem ez az egyetlen, amivel azonosulni tudok teljes mértékben, nincs ellenvetésem, ráadásul teljes magyar hagyomány erre épül, amely tovább növeli a szimpátiát bennem, hisz magyar embernek tartom magam. Ez által saját őseimhez is közelebb kerülhetek szellemi, lelki értelemben.

Ezen kívül nincsenek olyan drasztikusan kitekert nyakú életfilozófiai magyarázatai, mint amit a római típusú kereszténység hirdet. Sokkal közelebb áll a természeti vallásokhoz, mint egyfajta elrugaszkodott, önmagának folyamatosan ellent mondó, totál értelmetlen, hidjünk a semmiben a semmiért kamuvalláshoz.

Legfőbb filozófiája, hogy ami nem közérthető és / vagy nem ellenőrizhető BÁRKI ÁLTAL, abban nem hiszünk :) Mindegy ki állítja, a tudomány vagy a világvallások.

Ennyire egyszerű ^_^

---

Anonymus

2015. dec. 5. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!