Az USA-ba miért vannak annyira oda a vallási szektáért?
Üdv. Talán fontos számunkra,hogy a tiszta és beszennyezetlen legyen a tanítás amit a Szent Írásból kapunk. A történelmi keresztény egyházakba az évszázadok folyamán sok tévtanítást beszivárgott. Ezt csak azok fogják megérteni akik előítélet nélkül olvassák A SZENT ÍRÁST.
SZÖGEZZÜK LE , hogy senkit nem szeretnék megsérteni. Tudom, hogy miről beszélek hiszen korábban a református egyházhoz tartoztam, és ismerem a tantételeit.
A lelki/pszichés kiszolgáltatottság nem függ össze az anyagi jóléttel. Egy jómódú ugyanúgy lehet labilis alkat, ami sebezhetővé teheti egy szekta manipulációjától.
Továbbá az USÁban a szekták sokkal jobb jogi feltételekkel működnek, sokkal nehezebb megfogni a visszaéléseiket.
Mire gondolsz konkrétan? Mormonokra, szcientológusokra, Jehova tanúira? Azért kérdezem hogy mire gondolsz, mert a mormonok arról híresek hogy nem buliznak, hanem tanulásban meg az üzleti életben is oda teszik magukat. Szcientológusnak meg kevés ember születik, olyan felnőtteket szoktak becserkészni akik ki tudják fizetni az egyre dráguló tanfolyamaikat.
Amúgy Amerikában az igaz hogy könnyű lecsúszni és akkor nem fog megtartani a szociális háló, de jólétet is könnyű megteremteni. Ugyanakkor mondjuk egy középosztálybeli élet Amerikában jóval olcsóbb mint Európában (sokkal olcsóbb az élelmiszer, a ruha, a benzin stb...).
1: Nagy ország. Sokkal többféle ember van.
2: Eleve butának (szakbarbárnak és vakhívőnek) nevelik őket, mert ez jó a politikának és a kereskedelemnek is.
3: A vallás RENDKÍVÜL jó módszer az emberek irányítására. Szerinted kihagyják?
Na bumm: van egy kis mellékhatása. Ezt elviselik a vezetők.
#3 Ez ugye valami irónia akart lenni?:D
Oda vannak azt mondja, ráadásul sokan...
Hitgyülit mondjuk még elöbb megérteném bár azt is többen utálják mint akik "oda vannak" értük, a tanúk meg szerintem rosszabb népszerűségnek örvendenek mint a migránsok vagy az iszlám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!