Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik azt az emberek...

Miért hiszik azt az emberek hogy isten (direkt kicsivel írtam) létezik? Nincs semmi értelme a vallásnak!

Figyelt kérdés
2018. ápr. 17. 20:55
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/277 anonim ***** válasza:
0%
Erdekes, mert nekem anno irodalombol kotelezo anyag volt, mi tobb meg erettsegi tetel is, szal kerdeznem, hogy aki soha nem olvasott bele, az hogyan erettsegizett le? Bar mondjuk eddig is sejtettem hogy itt a max. 8 osztalyig eljuto egyenek a fo ateistak.
2018. ápr. 23. 09:02
 62/277 anonim válasza:
100%

58.

56-ból nem maradt ki semmi. szövegértelmezés. a lényeg a HA szavunkon van. HA létezik isten, HA létezik lélek, HA létezik túlvilág és még sorolhatnám. A lényeg abban van hogy TE mint önálló gondolkodó ember miben hiszel. Hinni bármiben lehet a lényeg hogy a nehéz időszakokon a hited segítsen. Én személy szerint nem hiszek Istenben, de nem is tagadom a létezését. Számomra elfogadhatóbb az univerzum egyensúlyra törekvése. Én abban hiszek hogy az élet fair-ra játszik.

2018. ápr. 23. 10:06
 63/277 anonim ***** válasza:

62 részben viccnek szántam az 58-at, de akkor vegyük komolyan: hiányzik, hogy "ha én létezem." Ennek a viccnek komoly előzménye van: a skolasztikusok mondják:

Isten a lét. Esse est Deus. Nagyon mélyre megy, ha tovább megyünk ezen a szellemi csapáson. Meister Eckhart XIV.sz-i dominikánus szerzetes egyik mondata -amiért persze halálra ítélte az inkvizíció-, meg nem értés okán:

"Ha én nem lennék, Isten sem lenne."

2018. ápr. 23. 10:14
 64/277 anonim ***** válasza:
29%
A hitet isten adta??? Micsoda szánalmas találmány.... Semmiféle bizonyiték nem létezik. Csak azt hiszitek. Bibilia értelmezés?? Ne röhögtessetek már... Azt magyarázol bele amit akarsz. Attól még annak nincs köze a valósághoz... Mesekönyv egy tudatlan korból. A kis köcsög istenke csak úgy adja a hitet. Ha soha nem hallottatok volna erröl a kitalációról, h isten, ha a szüleitek, esetleg tanáraitok, a papok nem mosták volna az agyatok, nem fenyegettek volna,h a pokolra v ki tudja hova kerülsz akkor abüdös életben nem lennél vallásos.
2018. ápr. 23. 14:05
 65/277 anonim ***** válasza:
29%
Így van. Ha nem verték volna a fejetekbe azt se tudnátok, mi az. Agyhalottak.... 😂😂
2018. ápr. 23. 14:09
 66/277 anonim ***** válasza:
46%
És akik maguktól térnek meg meg látomásaik voltak, azoknak ki vert mit a fejébe?
2018. ápr. 23. 14:48
 67/277 anonim ***** válasza:
20%
Nem lennének ilyen, "látámásaik" és nem "térnének" meg, ha előtte sohanem hallottak volna az istenkedésről. Egy nem létezö dolog lenne számukra továbbra is. Pont mint az őskorban. Történt vmi a hibbant agyukban amit nem értenek és azt egy kitalált istennel magyarázzák. Ami ugye mindenre ráhúzható szerintük, de ahogy írták, bizonyítani, ellenőrizni, mérni, stb nem lehet. Ergo nem is létezik.
2018. ápr. 23. 18:35
 68/277 anonim ***** válasza:
20%
Érdekes módon ezek a látomásos emberkék szinte mind tanulatlan egyszerű emberek akik előtte is isteneskedtek. Aztán jön az egyház és vmi isteni eredetűvé nyilvánítja és utána jól kihasználja a dolgot. Az érdekes, h a tudósok, fizikusok,stb-knek nem nagyon vannak látomásaik. Sőt jelenlegi tudásunk korában igencsak megcsappant a "látomások" száma 😂
2018. ápr. 23. 18:44
 69/277 anonim ***** válasza:
21%
És a halál utáni élmények? AKi visszatért és látott valamit, azok mind ugyanarról számolnak be. Szóval akkor még is kell lennie valaminek odaát! Több ismerősömi s van, aki mesélt arról, hogy szellemeket látott, az egyik köztük egy kortárs író, aki azért elég beszámítható és sikeres vállalkozó is egyben.
2018. ápr. 23. 19:26
 70/277 anonim ***** válasza:

Néhány matematikus a mai csillagászati ismereteket összefoglalta a valószínűségszámítás / eseményalgebra módszereivel. Van néhány nagyon meglepő véletlensorozat, amely a földünkön kialakult emberek által alkotott civilizáció létrejöttének, kialakulásának megadja a kegyelemdöfést.

Arra az eredményre jutottak más kíséretek alapján, hogy ha kétszer, vagy annál többször elhanyagolhatóan minimális esélyű, az mesterséges.

A mai ismert Univerzum alapján eljutottak arra az eredményre, hogy a világunk több, mint 40 mélységben mutat elhanyagolhatóan minimális valószínűséget a létrejöttére.

Ha már 2 vagy több minimális valószínűség után mesterséges, akkor több mint 40 után még mindig ráfogható valamiféle természet alkotta véletlen jelenségnek?

A tudósok számoltak, összegeztek, és néhányuk meglepő kijelentést tett: az egész Univerzum azt a meglepő benyomást kelti, mintha az egész csakis miattunk lett volna mesterségesen megalkotva. Egyetlen dolog van, ami ennek ellentmond, az indokolatlanul hatalmas mérete.

2018. ápr. 24. 05:15
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!