Miért hiszik azt az emberek hogy isten (direkt kicsivel írtam) létezik? Nincs semmi értelme a vallásnak!
58.
56-ból nem maradt ki semmi. szövegértelmezés. a lényeg a HA szavunkon van. HA létezik isten, HA létezik lélek, HA létezik túlvilág és még sorolhatnám. A lényeg abban van hogy TE mint önálló gondolkodó ember miben hiszel. Hinni bármiben lehet a lényeg hogy a nehéz időszakokon a hited segítsen. Én személy szerint nem hiszek Istenben, de nem is tagadom a létezését. Számomra elfogadhatóbb az univerzum egyensúlyra törekvése. Én abban hiszek hogy az élet fair-ra játszik.
62 részben viccnek szántam az 58-at, de akkor vegyük komolyan: hiányzik, hogy "ha én létezem." Ennek a viccnek komoly előzménye van: a skolasztikusok mondják:
Isten a lét. Esse est Deus. Nagyon mélyre megy, ha tovább megyünk ezen a szellemi csapáson. Meister Eckhart XIV.sz-i dominikánus szerzetes egyik mondata -amiért persze halálra ítélte az inkvizíció-, meg nem értés okán:
"Ha én nem lennék, Isten sem lenne."
Néhány matematikus a mai csillagászati ismereteket összefoglalta a valószínűségszámítás / eseményalgebra módszereivel. Van néhány nagyon meglepő véletlensorozat, amely a földünkön kialakult emberek által alkotott civilizáció létrejöttének, kialakulásának megadja a kegyelemdöfést.
Arra az eredményre jutottak más kíséretek alapján, hogy ha kétszer, vagy annál többször elhanyagolhatóan minimális esélyű, az mesterséges.
A mai ismert Univerzum alapján eljutottak arra az eredményre, hogy a világunk több, mint 40 mélységben mutat elhanyagolhatóan minimális valószínűséget a létrejöttére.
Ha már 2 vagy több minimális valószínűség után mesterséges, akkor több mint 40 után még mindig ráfogható valamiféle természet alkotta véletlen jelenségnek?
A tudósok számoltak, összegeztek, és néhányuk meglepő kijelentést tett: az egész Univerzum azt a meglepő benyomást kelti, mintha az egész csakis miattunk lett volna mesterségesen megalkotva. Egyetlen dolog van, ami ennek ellentmond, az indokolatlanul hatalmas mérete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!