Miért hiszik azt az emberek hogy isten (direkt kicsivel írtam) létezik? Nincs semmi értelme a vallásnak!
Hmmn. A kommentek között eléggé sok problémás rész van... De kezdjük előbb a kérdéssel!
0. Most konkrétan egy istenre gondolsz? Mert ha konkrétan a keresztény istenségre, akkor azt "Isten"-nek kell írni, # 11 is írja. A "nemecsek ernőzés" színvonalát hagyjuk csak meg a kisiskolásoknak.
1. A keresztény Isten tisztelete nálunk (s a "nyugati világban") kulturális örökség, mindenképpen. Bízom benne, hogy a keresztény oldalról majd jönnek, akik előtárják az istenérveket (filozófiai és teológiai érveket). Aztán azokat ki elfogadja, ki nem.
De itt nem is szaporítom a szót, mert a kommentek már elszálltak... Szóval:
# 4 "Nagy Bumm" és hit...
Nos, a természettudományos elméletekben nem hiszünk, hanem -elfogadjuk- őket. Vagy nem, akkor meg elutasítjuk. Ateisták között is akadnak, akik nem fogadják el, DE! vallásosak között meg sokan elfogadják az Ősrobbanást. Bárki, aki utánaolvas a wikipédián, egyenesen ezzel találkozhat:
"Az elméletet Georges Lemaître (1894–1966) belga pap, a Louvaini Római Katolikus Egyetem fizika és csillagászat tanára dolgozta ki először 1931-ben „ősatom” név alatt."
Komolyan kiakasztó, hogy az itteni kreacos érvelők még ilyen alapvető dolgokra is képtelenek, minthogy picit is utánanézzenek, amiről beszélnek. Legalább 1 wikipédia bejegyzés...
Nem mellesleg olyan "keresztény hitvédő" is akad, aki szerint az ősrobbanás, és a 6+1 napos teremtés tökéletesen összepasszol... ő Hugh Ross.
Aztán jön a másik:
# 10 "Ateisták abban hisznek hogy nem volt semmi, aztán hirtelen varázsütésre lett egy nagyon sűrű kis pont ami ki tudja miért berobbant és így lett tér idő és anyag. Ez a legnagyobb tündérmese."
- Csak ismételni tudom magam... Kis utánanézés... legalább egy kis wikipédiázás... csak hogy ne kelljen pár sort feljebb nézned:
És akkor talán nem tűn oly tudatlan, de arrogáns alaknak.
# 13 ...
"Mivel Isten ezért neki nem kellett megszületnie Ő a Volt a Van és a Lesz!"
- Mivel Ősrobbanás, nem kellett megszületnie, Volt a Van és a Lesz! Látod, én is tudok így dolgokat definiálni.
"hogy az ember tud a kémiai elemekkel "játszadozni" az azért van, mert így lett megalkotva az elem."
- Vagy inkább az anyagnak -önmagától- vannak ilyen tulajdonságai.
"Hidrogén és a Heliumból elő tudok álítani több elemet, mert elvileg a tudomány szerint így alalult ki a Föld, de ez nem jelenti azt, hogy nem Isten tervezte és Alkotta úgy ahogyan most van!"
- "elvileg a tudomány szerint így alalult ki a Föld," Azért ez eléggé elnagyolás... mondjuk úgy, hogy a Világegyetemet alkotó anyag (jórésze...) alakult ki így, aztán abból a Világegyetem.
- Akkor Te nagyon ügyes vagy! Én nekem ez eléggé sok pénzbe kerülne... de amúgy meg nem is kell csinálnom, a Napocska megtesz helyettem.
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy az elemek nem tulajdonnevek... nem kell nagy kezdőbetűvel írni őket... ahogy az "állítani" két l, ... De tökmindegy...
# 20-ra... ott a # 22...
Mint írtam, nem példa nélküli, hogy valaki a kettőt összeegyezteti... lelkük rajta. De ők legalább tudják, hogy mi is az Ősrobbanás, legalább.
# 25 Egy szingularitásból:
"A jelenlegi fizikai modellünk szerint a világegyetem paramétereinek határértéke kb. 13,8 milliárd (1,38·1010) évvel ezelőtt egy gravitációs szingularitás, az idő és távolság mérése értelmetlen, a hőmérséklet és a nyomás pedig végtelen ebben a szingularitásban."
Persze, jön a kérdés: Az honnan lett?
Hát volt, és kész :D
Tudom, tudom... de filozófiailag miben különbözik attól, hogy volt Isten, és kész?
Jelenlegi legjobb tudásunk szerint eddig a pontig tudjuk természettudományosan visszavezetni a dolgokat.
Aztán, hogy egyesek szerint ezt teremtette a Teremtő, vagy tervezte a Tervező... lelkük rajta. Sokaknak tökéletesen megfér a kettő egymással.
Alain ne sértődjél meg, az Ősrobbanás, vagy Nagy Bumm - nevezhetjük akár Szabó Pistának is - attól még ugyanúgy egy db elmélet marad.
ez nem "becsület kérdés, felvállalás" vagy mi, még sok nagy hangzatos komoly megfogalmazást adhatunk.
Aminek kezdete van, annak vége is van, ez törvény.
A nagy bummnak a nagy reccs.
Az Ősrobbanáshoz mi illik szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!