Miért hiszik azt az emberek hogy isten (direkt kicsivel írtam) létezik? Nincs semmi értelme a vallásnak!
A magyar helyesírás jelenlegi szabályai szerint, az "isten" szót nem az alapján kell kis vagy nagy betűvel írni, hogy szerintünk létezik-e vagy sem, hanem hogy tulajdonnévként használjuk vagy általános értelemben. Köztudott például, hogy Zeusz sem létezik, de a nevét ugye nagy betűvel írjuk, mert ez egy isten tulajdonneve. A nagybetűs Isten is isten, mégpedig az egyetlen mindenható keresztény-zsidó-muzulmán isten, akinek ez az egyik tulajdon neve, ezért írjuk nagybetűvel.
"Nem hiszek istenben" kijelentés azt jelenti, hogy semmilyen istenségben sem hisz. A "nem hiszek Istenben" viszont szoros értelemben csak annyit jelentene, hogy nem hisz az egyetlen mindenható Istenben. Persze a gyakorlatban inkább úgy érti, hogy nem hisz még abban sem, a többi istenben meg pláne.
"10: Ó, te szegény! És istenke csak úgy varázsütésre lett?"
Nem a 10-es vagyok!
Mivel Isten ezért neki nem kellett megszületnie Ő a Volt a Van és a Lesz!
Isten Őrőkkévaló: Az első és utolsó kezdet és a vég az Alfa és az Omega!
Ui: Mert a Föld csak úgy a semmiből lett, igaz, főleg az élőlények, és a fizikai törvények...lehet hogy az ember tud a kémiai elemekkel "játszadozni" az azért van, mert így lett megalkotva az elem.
Hidrogén és a Heliumból elő tudok álítani több elemet, mert elvileg a tudomány szerint így alalult ki a Föld, de ez nem jelenti azt, hogy nem Isten tervezte és Alkotta úgy ahogyan most van!
Isten megenked bizonyos dolgokat, ami a világunkban történik, játszadozhatnak istent az emberek de annak nem lesz jó vége!
"Jó hossza tudod mondani/írni a semmit."
Te még ennyit sem írtál.
17 viszont remek, metafizikailag igazolható,
Isten a létmód nélküli lét - ezért semmit sem mondhatunk róla - viszont ötezer év művészete köszönhető neki :))
És én hálásan köszönöm is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!