Ha az univerzum léte mögött intelligencia áll, miért léteznek bolygók a Naprendszeren kívül is?
"követ62 nevű felhasználó válasza:
Kedves #11.
1/ Örülnék, ha akár egy Ellen White könyvet is el olvastál volna életedben, mert legalább tudnád miröl beszélsz. "
Kedves Követ!
Mit tanít a Biblia a hazugságról, vádlásról? Sátáni
Nos, képzeld, hogy adventista szombatiskolai tanító voltam (felnőtteket tanítottam). Pontosan tudod, hogy a szombatiskolához rengeteg White-ot kell olvasni. Ha nem tudnád, akkor nézd meg a szombatiskolai tananyag végét, ott van az ajánlott Ellen White irodalom.
Megtérésemkor az eslő, amit olvastam az a NAgy küzdelem. Tudod, ki írta? Ellen White. Több White-ot kell hozzá olvasni, mint Bibliát. Akkor mondtam le, mikor rájöttem, hogy White nem biblikus, és el vagyunk terelve a Bibliától
Ennek ellenére hogyan állítottál 100% bizonyossággal ilyet?
"Örülnék, ha akár egy Ellen White könyvet is el olvastál volna életedben, mert legalább tudnád miröl beszélsz. "
Várom megtisztelő válaszod!
"Nem általános keresztény tanítás? Naná, hogy nem. Nem általános keresztény tanítás a szombat sem, hogy az embernek NINCS halhatatlan lelke, hogy Jézus jelenleg a mennyei templomban végzi szolgálatát, hogy a táplálkozásra vonatkozó törvények MAI NAPIG ÉRVÉNYESEK.
És még sorolhatnám. "
Úgy érvelsz, mint a materialisták az evó mellett. Kijelented az axiómád és kész.
"Nagyon szuper képességeid lehetnek, ha távcső nélkül látod a galaxison túli csillagokat, bolygókat. "
Ezt hol írtam? Megint mi ez a csúsztatás?
"Mivel nem látjuk az összeset, nem lehet azt állítani, hogy korábban nem voltak meg."
Hittel kapcsolatos dolgokat nem saját kútfőből állapítjuk meg, hanem elfogadjuk, amit Isten ír
" Naná, hogy nem. Nem általános keresztény tanítás a szombat sem, hogy az embernek NINCS halhatatlan lelke, hogy Jézus jelenleg a mennyei templomban végzi szolgálatát, hogy a táplálkozásra vonatkozó törvények MAI NAPIG ÉRVÉNYESEK. "
Dehogy érvényesek. Ellentmondásba kerülnek a Bibliával.
De tartsd a szombatot, nem kárhoztatlak, amiért te sem engem, aki nem tartom.
Róma
14,6 A ki ügyel a napra, az Úrért ügyel: és a ki nem ügyel a napra, az Úrért nem ügyel.
Lsd. az egész 14. fejezet
ti testből gondolkoztok, nem értitek az apostoli szellemi írásokat, sem Jézus szellemi teológiáját. Testből akartok üdvözülni a törvény megtartásával.
Galata
3,1 Óh balgatag Galátziabeliek, kicsoda ígézett meg titeket, hogy ne engedelmeskedjetek az igazságnak, kiknek szemei előtt a Jézus Krisztus úgy íratott le, mintha ti köztetek feszíttetett volna meg?
3,2 Csak azt akarom megtudni tőletek: a törvény cselekedeteiből kaptátok-é a Lelket, avagy a hit hallásából? [Csel. 10,44.]
3,3 Ennyire esztelenek vagytok? A mit Lélekben kezdtetek el, most testben fejeznétek be?
3,4 Annyit szenvedtetek hiába? [2 Ján. 8,1.] ha ugyan hiába.
3,5 Annakokáért, a ki a Lelket szolgáltatja néktek, és hatalmas dolgokat művel bennetek, a törvény cselekedeteiből, vagy a hit hallásából cselekeszi-é?
3,6 Miképen Ábrahám hitt az Istennek, és tulajdoníttatott néki igazságul. [1 Móz. 15,6. Róm. 4,3.]
3,7 Értsétek meg tehát, hogy a kik hitből vannak, azok az Ábrahám fiai. [Róm. 4,11.12.16.]
3,8 Előre látván pedig az Írás, hogy Isten hitből fogja megigazítani a pogányokat, eleve hirdette Ábrahámnak, hogy: Te benned fognak megáldatni minden népek. [1 Móz. 12,3.]
3,9 Ekként a hitből valók áldatnak meg a hívő Ábrahámmal.
3,10 Mert a kik törvény cselekedeteiből vannak, átok alatt vannak; minthogy meg van írva: Átkozott minden, a ki meg nem marad mindazokban, a mik megirattak a törvény könyvében, hogy azokat cselekedje. [5 Móz. 27,26.]
3,11 Hogy pedig a törvény által senki sem igazul meg Isten előtt, nyilvánvaló, mert az igaz ember hitből él.
A vizsgálati ítélet meg über gáz. Erre már nem pocsékolom a szót
* "Több White-ot kell hozzá olvasni, mint Bibliát. Akkor mondtam le, mikor rájöttem, hogy White nem biblikus, és el vagyunk terelve a Bibliától"
Ezt úgy értettem, hogy a szombatiskolához
"Akkor?"
Még mindig nem kizárólag azok léteznek, vagyis az érved ugyanúgy tények tagadására épül, és így hibás.
"Csak a materialista tudósokba vetett hited tolod a képünkbe, és ezt tényként emlegeted."
Senkiben nem hiszek. Elfogadom valakinek az állításait, ha annak van megfelelő alátámasztása is. Természettudományos kérdésekben ez értelemszerűen valamilyen tudományos tanulmány.
Ami, micsoda véletlen, valamennyi ami csak íródott, mind a törzsfejlődést igazolja.
Ellenben soha egyetlen tanulmány, de még csak megfigyelés vagy kísérlet sem történt soha, ami olyasmire engedne következtetni, hogy a mai fajok mindegyike pár nap eltéréssel jött volna létre.
"Nem fogom napi kétszer leírni az aktuális spanyolviasz feltalálónak"
Ha valaha is írtál volna magyarázatot, egy másolás-beillesztés lenne az egész.
Ne játszd itt az agyad a semmire, ezzel megintcsak magadat égeted!
"Még mindig nem kizárólag azok léteznek, vagyis az érved ugyanúgy tények tagadására épül, és így hibás. "Q
Már írtam, hogy miért. Nem vetted figyelembe, agymosottan hajtogatsz. Akkor ezt zárom
" Elfogadom valakinek az állításait, ha annak van megfelelő alátámasztása is. Természettudományos kérdésekben ez értelemszerűen valamilyen tudományos tanulmány. "
És mivel nem értesz ezekhez, így azt fogadod el, amelyiket eleve szeretnéd. Ez a vakhit
"Ami, micsoda véletlen, valamennyi ami csak íródott, mind a törzsfejlődést igazolja. "
Tehát akkor számodra amit nem olvastál az nem létezik. Értem. Ezt is zárhatjuk:)
"Ellenben soha egyetlen tanulmány"
Ja, te vagy a tanulmányos kisgyerek. Miért nem ezzel kezdted. Kb. három naponta felteszed ezeket a kérdéseket. Vitatkozni akarsz vagy nem bírsz az istengyűlöleteddel, esetleg túl sok a szabadidőt?
"Ha valaha is írtál volna magyarázatot, egy másolás-beillesztés lenne az egész. "
Hát persze. Itt várok ugrásra készen, hogy mikor jön a hasmenésed, és ha ötpercenként megkérdezed ugyanazt, akkor én egyből keresek és másolok. Így jó lesz?:)))
Tudod mit? Te higgy az evóban, én hiszek a teremtésben. Aztén majd meglátjuk, kinek lesz igaza. Jó így?
Baráti tanács: erősen javasolt az evókritikát is olvasgatnod. Úgy látom, időd bőven lesz rá.
Azt elárulod, hogy mémbázisos vagy-e?
Addig itt van ez:
Csak a materialista tanulmányok az igaz tanulmányok. Miért? Mert igaz a materializmus. És miért igaz a materializmus? Mert csak a materialisták írnak igaz tanulmányokat.
Szerinted ez így rendben van? Logikailag helyes a levezetésem?
"Már írtam, hogy miért"
Nem, csak írtál valamit. Amire én írtam egy ellenérvet, amivel azóta sem tudtál mit kezdeni, csak mellébeszélsz.
Végül is ez is egyfajta válasz...
"És mivel nem értesz ezekhez, így azt fogadod el, amelyiket eleve szeretnéd"
Azt fogadom el, ami létezik. Soha senki nem publikált olyan tanulmányt ami kétségbevonta volna a törzsfejlődést.
A kreacionista agymenések legfeljebb a saját maguk által propagált könyvekben jelennek meg, mert a tudományos igényesség legalapvetőbb mércéjét sem ütik meg.
Azaz hogy vennék komolyan olyasmit, ami nem létezik?
"Nem, csak írtál valamit. Amire én írtam egy ellenérvet, amivel azóta sem tudtál mit kezdeni, csak mellébeszélsz.
Végül is ez is egyfajta válasz... "
Értem, tehát terelsz. Lássuk újra. Kérdések:
1. Azt elárulod, hogy mémbázisos vagy-e?
2. Csak a materialista tanulmányok az igaz tanulmányok. Miért? Mert igaz a materializmus. És miért igaz a materializmus? Mert csak a materialisták írnak igaz tanulmányokat.
Szerinted ez így rendben van? Logikailag helyes a levezetésem?
3. Tudod mit? Te higgy az evóban, én hiszek a teremtésben. Aztén majd meglátjuk, kinek lesz igaza. Jó így?
Baráti tanács: erősen javasolt az evókritikát is olvasgatnod. Úgy látom, időd bőven lesz rá.
Kedves #31.
Az, hogy te adventista voltál ugyan honnan kellett volna tudnom?
Így szerintem nem számít hazugságnak amikor azt állítottam, nem olvastál E.G.A. könyveket. Legfeljebb nem volt ez az információ a birtokomban.
Így most mindenki előtt vissza vonom allításomat.
Ezzel együtt továbbra is azt állítom Ellen White Isten igaz és hiteles prófétája. És szerintem, ha most olyan korban élnénk te az elsők között lennél aki megölné őt. Pont ahogy az ószövetségben tették akiknek nem tetszett Isten üzenete.
És milyen érdekes te beteljesítesz egy próféciát. Azzal, hogy elhagytad az egyházat, az Isten népet, az igazságot. Te lettél a legnagyobb támadója Isten népének.
Csak abban reménykedem, hogy időkben észhez térsz amint látod (ha látod) teljesedni a tanult próféciákat.
A többi megjegyzésed nem is érdekel. Minek vitatkozzak olyan valakivel aki ismerte az igazságot, de egy az egyben ki dobta a kukába?
"Értem, tehát terelsz. "
Mondod te, majd prezentálsz két kommentet amiben újra nem tudsz felmutatni se érvet az állításaid mellett, sem cáfolatot az állításaim ellen.
Rég láttam ennyire látványos öngólt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!