Az Univerzum vagy az azt leíró információtartalom volt előbb?
Nem az információk szinte egy másik dimenzió része. Nem valóságos dolgok. Csak érzékeljük őket.
Szóval az univerzum és az azt leíró információ párhuzamosan keletkezett és fejlődik.
De igazából nem tudom, mert én fizikás vagyok :)
De sokat beszélgettem a nagyapámmal és néztem a Nat Geo-t.
Igen, a kérdés az, hogy a fizikai törvények már léteztek az ősrobbanás előtt is és az ősrobbanás ezek mentén történt, vagy a fizikai törvények az ősrobbanás pillanatában pattantak ki véletlenül ilyennek.
De szerintem ha az ősrobbanás pillanatában az anyag egy pontban sűrűsödött össze és valami kiváltotta a robbanást, akkor a fizikai törvényeknek már akkor is állniuk kellett, hiszen ezek szabályozzák pl. az összesűrűsödött anyag viselkedését, tulajdonságait.
Az elbonyolítja a dolgot, hogy azt gondoljuk, hogy a tér és az idő is az ősrobbanás időpillanatában keletkezett, így időben semmi nem volt előbb annál.
ha az információ is tér és idő adatokat tartalmaz, akkor azoknak is vagy nem volt értelme előtte, ha egyáltalán létezett, vagy nem is létezett a nagy bumm előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!