Ti ismeritek annyira többi számos vallást hogy azt mondjátok hogy a ti vallásotok az igaz?
Elfogadom, hogy még nem mindenkinek egyedül igaz Isten a Biblia Istene.
Ezért biztatok mindenkit a Biblia kutatására.
Egy vallás nem igaz vagy sem, hanem a sajátod, vagy idegen tőled. Eszerint állsz ki mellette.
Én csak azon a milliárdon mosolygok, akikre rá lehetett húzni idegenek vallását, azt benyalták. Mint a magyarok, görögök, törökök, perzsák, indonézek vagy épp az afroamerikaiak... Mert azt, hogy egy habsburgból, egy zsidóból vagy egy arabból a saját hülyesége (bocsánat, kultúrája) árad, az még odáig rendjén is van.
"Ha egy gyártónak van egy terméke, annak van műszaki leírása. És, ha a műszaki leírás alapján megvizsgálod akkor meg kell egyeznie a termekkel.
Igy az adott vallás a "termék" és a Biblia a "műszaki leírás".
Ezeknek egyeznie kell. Mostmár csak össze kell vetni. "
Ezzel csak az a baj, hogy ha van egy vallási irat, amelynek a világra való kiutalásai összeegyeztethetőek a való világgal, ez nem jelenti azt hogy az irat többi része is igaz. Pl amit istenről ír.
Akár én is tudnék neked írni egy könyvet a Biblia nyelvezetében, ami tökéletesen összevág a világ tényeivel, csak mellékesen az irat ezt a világot majd a repülő spagettiszörnytől fogja származtatni.
Mellesleg amit írtál, a Bibliára még csak nem is igaz. Számtalan ponton ordít hogy az írói legfeljebb ókori szintű ismeretek birtokában voltak, és ebből kiindulva sok állításuk téves.
Például a mustármag közel sem a legkisebb mag, a rovaroknak nem négy lába van, illetve a Nap jóval idősebb mint a Föld.
# 31
Hát én pont pont ezért lettem ateista.
# 30
Na és ez az hogy itt sokan csak egy műszaki leírást ismernek és még vannak győződve hogy az a jó...
Kedves kérdező.
Ateista lettél? Egészségedre.
Ez a te döntésed.
Azt ugye tudod minden döntésnek. Van következménye?
Hogy a tiednek mi? Meg fogod tudni, csak ne legyél akkor nagyon szomorú!
# 37
Rá már nem hatnak ezek a lelkizős ráhatások... kinőttem belőlük.
A többi vallásban nem vagyok annyira jártas, alapvető dolgokat tudok róluk.
Én a magam részéről elfogadtam azt a vallást, amibe beleszülettem, sosem éreztem úgy, hogy talán más hitre kellene térnem, és nem azért, mert sosem gondolkodtam el a hitem igazságain. Egyszerűen ha valaki elégedett valamivel, akkor nem fog váltani, ennyi. Mellesleg "lazábban" szemlélem a hitemet, nem fogok olyanokon fennakadni, hogy pl. Jézus tényleg járt-e a vízen vagy sem, meg hogy ki hogyan veszi magához az Úrvacsorát/Oltáriszentséget, mert ezek számomra nem lényeges dolgok.
A többi vallásról azt gondolom, hogy végül is mindegyik a jóra törekszik, aztán ki közelebb, ki távolabb áll tőle. Viszont nem a felekezet üdvözít! Bármilyen vallási közösségben élő ember lehet Istennek tetsző, jó ember.
Evangélikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!