Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti ismeritek annyira többi...

Ti ismeritek annyira többi számos vallást hogy azt mondjátok hogy a ti vallásotok az igaz?

Figyelt kérdés
Olvastátok a többi vallás szent iratait,könyveit stb...vagy csak a saját vallásotokban vagytok jártasok és mondjátok azt hogy az a igaz hit?!

2018. febr. 12. 13:02
1 2 3 4
 31/39 követ62 ***** válasza:
0%

Elfogadom, hogy még nem mindenkinek egyedül igaz Isten a Biblia Istene.

Ezért biztatok mindenkit a Biblia kutatására.

2018. febr. 13. 07:12
 32/39 anonim ***** válasza:
0%

Egy vallás nem igaz vagy sem, hanem a sajátod, vagy idegen tőled. Eszerint állsz ki mellette.

Én csak azon a milliárdon mosolygok, akikre rá lehetett húzni idegenek vallását, azt benyalták. Mint a magyarok, görögök, törökök, perzsák, indonézek vagy épp az afroamerikaiak... Mert azt, hogy egy habsburgból, egy zsidóból vagy egy arabból a saját hülyesége (bocsánat, kultúrája) árad, az még odáig rendjén is van.

2018. febr. 13. 07:51
 33/39 anonim ***** válasza:
62%

"Ha egy gyártónak van egy terméke, annak van műszaki leírása. És, ha a műszaki leírás alapján megvizsgálod akkor meg kell egyeznie a termekkel.

Igy az adott vallás a "termék" és a Biblia a "műszaki leírás".

Ezeknek egyeznie kell. Mostmár csak össze kell vetni. "

Ezzel csak az a baj, hogy ha van egy vallási irat, amelynek a világra való kiutalásai összeegyeztethetőek a való világgal, ez nem jelenti azt hogy az irat többi része is igaz. Pl amit istenről ír.

Akár én is tudnék neked írni egy könyvet a Biblia nyelvezetében, ami tökéletesen összevág a világ tényeivel, csak mellékesen az irat ezt a világot majd a repülő spagettiszörnytől fogja származtatni.

Mellesleg amit írtál, a Bibliára még csak nem is igaz. Számtalan ponton ordít hogy az írói legfeljebb ókori szintű ismeretek birtokában voltak, és ebből kiindulva sok állításuk téves.

Például a mustármag közel sem a legkisebb mag, a rovaroknak nem négy lába van, illetve a Nap jóval idősebb mint a Föld.

2018. febr. 13. 09:41
 34/39 A kérdező kommentje:

# 31

Hát én pont pont ezért lettem ateista.

2018. febr. 13. 10:20
 35/39 A kérdező kommentje:

# 30

Na és ez az hogy itt sokan csak egy műszaki leírást ismernek és még vannak győződve hogy az a jó...

2018. febr. 13. 10:23
 36/39 anonim ***** válasza:
Két dolog a legfontosabb, amikor egy vallást, vagy ideológiát vizsgálunk: Hogyan kezeli az ember belső félelmeit, és az emberek közötti konfliktusokat. Tehát hogyan békít ki önmagaddal, és a világgal. Mert ez a lényeg. Őszintén beszél a félelmeink okáról, és valódi megoldást nyújt rájuk, vagy figyelmen kívül hagyja, nem vesz tudomást róluk. Az emberek közötti ellentétek okát mélyen megvizsgálja, és valódi megoldást kínál, vagy pl. lelki befelé fordulást ajánl.
2018. febr. 13. 10:33
 37/39 követ62 ***** válasza:
0%

Kedves kérdező.

Ateista lettél? Egészségedre.

Ez a te döntésed.

Azt ugye tudod minden döntésnek. Van következménye?

Hogy a tiednek mi? Meg fogod tudni, csak ne legyél akkor nagyon szomorú!

2018. febr. 13. 10:34
 38/39 A kérdező kommentje:

# 37

Rá már nem hatnak ezek a lelkizős ráhatások... kinőttem belőlük.

2018. febr. 13. 11:27
 39/39 anonim ***** válasza:
54%

A többi vallásban nem vagyok annyira jártas, alapvető dolgokat tudok róluk.

Én a magam részéről elfogadtam azt a vallást, amibe beleszülettem, sosem éreztem úgy, hogy talán más hitre kellene térnem, és nem azért, mert sosem gondolkodtam el a hitem igazságain. Egyszerűen ha valaki elégedett valamivel, akkor nem fog váltani, ennyi. Mellesleg "lazábban" szemlélem a hitemet, nem fogok olyanokon fennakadni, hogy pl. Jézus tényleg járt-e a vízen vagy sem, meg hogy ki hogyan veszi magához az Úrvacsorát/Oltáriszentséget, mert ezek számomra nem lényeges dolgok.

A többi vallásról azt gondolom, hogy végül is mindegyik a jóra törekszik, aztán ki közelebb, ki távolabb áll tőle. Viszont nem a felekezet üdvözít! Bármilyen vallási közösségben élő ember lehet Istennek tetsző, jó ember.

Evangélikus

2018. febr. 14. 00:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!