Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi, ti miért mondját...

Jehova Tanúi, ti miért mondjátok azt, hogy tilos az alábbi könyvekről olvasni?

Figyelt kérdés

A holokauszt téma, Gulág. Indoklásotok: mert a negatívat nem szabad felmutatni az embereknek.

Ilyen alapon dobjátok ki a bibliátokat is.

2016. nov. 5. 20:55
 1/9 anonim ***** válasza:
18%

Ki mondta neked, hogy tilos olvasni. Mindent szabad de nem minden használ. ezért ez lelkiismereti kérdés.

Én pl megnéztem a Saul fia című filmet is.

De nem mindenkinek ajánlom, főleg olyanoknak akik gyenge idegzetűek,

Így ez a kérdésed félre sikerült.

2016. nov. 5. 21:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem sikerült félre, mert például, ha valaki a nyílt szexualitásról olvas, attól még nem válik olyanná. Csupán annyi történik, hogy elolvas gender témakörben egy könyvet, amely morálisan ugyan megkérdőjelezhető, ugyanakkor csak arról szól az egész, azt mutatja fel, hogyan nem szabad élni, tehát görbe tükör. Miért félünk ebbe belenézni?
2016. nov. 5. 23:50
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Végre egy jehovás kérdés! :) Már kezdtem hiányolni, már vagy három napja nem láttam egyet sem.

Talán tényleg összefügg azzal a dolog, hogy nagyon megfogyatkoztak a jehovista ténykedések az oldalon? Főleg az az Opendoor nevű figura írkált mindenhová mindent, akár volt értelme akár nem.

2016. nov. 6. 00:58
 4/9 How Arrow ***** válasza:
100%

A #1 Opendoor

2016. nov. 6. 09:45
 5/9 anonim ***** válasza:
18%

Az opendoor nevű "figura egy 50-es éveiben járó anyuka,

Nő nemű

(Róma 12:10) . . .A tiszteletadásban egymást megelőzők legyetek.

Kérdezőnek:

a kérdésedben nem szexualitást tartalmazó könyvekről beszélsz

Minden témának megvannak a sajátos veszélyei, és ezért egy keresztény, a téma alapján szelektálja, hogy mi az, amit a tiszta lelkiismerete megenged, vagy sem.

Tényleg érdemes-e olvasni, mennyire építő, vagy romboló, illetve milyen céllal olvasom?

ezeket a kérdéseket kell megvizsgálni az egyénnek, aki kereszténynek tartja magát.

Speciel engem a történelmi dolgok jobban érdekelnek mint a szexualitást tartalmazó dolgok.

Mert ha házasságban élek, akkor más ilyen irányú gondolata, vagy tapasztalata nem érdekel.

Ha nem akkor meg azért, nem mert nem fogok olyasmivel foglalkozni, ami gátolja a gondolkodásomat a helyes úton, illetve időt vesz el értelmesebb dolgoktól.

2016. nov. 6. 10:16
 6/9 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Jártam egyházi gimnáziumba, ahol a diákok egyáltalán nem a téma alapján "szelektáltak", elolvastak mindent.

Ebből is látszik, hogy a Jehova Tanúi mennyire másként képzelik el a dolgokat.

Valamint elég ellentmondásos, hogy korábban arról írtak, mennyire ártalmas a felsőoktatás, most néhányan támogatják. 2008-as Őrtorony vagy Ébredjetek lapban is meg volt írva, hogy időpocsékolásnak tartják. Akkor most mi az igazság?

2016. nov. 6. 18:04
 7/9 How Arrow ***** válasza:
Haladnak a korral.
2016. nov. 6. 21:52
 8/9 anonim ***** válasza:
63%

"Ki mondta neked, hogy tilos olvasni. Mindent szabad de nem minden használ. ezért ez lelkiismereti kérdés."

Számotokra ugyanaz a kettő,ugyanis a vének ültetik el bennetek a félelmet és a bűntudatot valamivel kapcsolatban.Ezért eleve tilosnak fogjátok gondolni azt,amiről azt hiszitek,van választási lehetőségetek.

2016. nov. 11. 21:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Unalmasak már ezek a pletyka szintű kérdések. Nincsenek tiltott könyvek.
2018. ápr. 24. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!