Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti ismeritek annyira többi...

Ti ismeritek annyira többi számos vallást hogy azt mondjátok hogy a ti vallásotok az igaz?

Figyelt kérdés
Olvastátok a többi vallás szent iratait,könyveit stb...vagy csak a saját vallásotokban vagytok jártasok és mondjátok azt hogy az a igaz hit?!

2018. febr. 12. 13:02
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
88%

Jellemzően az ember beleszületik egy vallási környezetbe, és ehhez idomul ő is.

Akik ténylegesen, elfogulatlanul megvizsgálják a különböző vallásokat, rendszerint vagy arra jutnak hogy valahol a különböző vallások metszetében lehet talán valami igazság, vagy hogy egyik sem több a másiknál, és nem lesz hívő az ember.

Persze a fanatikusabb hívők szeretik hangoztatni hogy mennyire ismerik a többi vallást, ezért választottják a sajátjukat, de egy gyors vita alapján leszűrhető, hogy ez 99%-ban annyit jelent, hogy elolvastak néhány ellenpropagandát a többi vallással szemben. Valódi ismereteik nincsenek.

2018. febr. 12. 13:17
 2/39 anonim ***** válasza:
34%
igen
2018. febr. 12. 13:30
 3/39 anonim ***** válasza:
17%

"Akik ténylegesen, elfogulatlanul megvizsgálják a különböző vallásokat, rendszerint vagy arra jutnak hogy valahol a különböző vallások metszetében lehet talán valami igazság, vagy hogy egyik sem több a másiknál, és nem lesz hívő az ember."

Elfogulatlanul megvizsgáltam. Nincs igazad

2018. febr. 12. 13:32
 4/39 anonim ***** válasza:
79%

"Elfogulatlanul megvizsgáltam. Nincs igazad"

Esetedben is pont igazam van. Még valamikor tavaly év vége felé láttalak összevitázni valami fanatikus muszlimmal. És attól függetlenül hogy ő is hülyeséget beszélt, rólad is kiderült hogy semmi érdemi tudásod nincs se az iszlámról, se a muszlim emberekről.

Illetve pont ma bizonyítottad hogy az ateizmus fogalmával sem vagy tisztában.

Így a te esetedben elég nyilvámvaló a tudatlanságod minden más világnézet és vallás felé.

2018. febr. 12. 13:40
 5/39 anonim ***** válasza:
64%
Általában aki komolyan, a valóságban megvizsgál több vallást, az szinte biztos, hogy végül egyikben se fog hinni.
2018. febr. 12. 14:02
 6/39 anonim ***** válasza:
6%

"Esetedben is pont igazam van. Még valamikor tavaly év vége felé láttalak összevitázni valami fanatikus muszlimmal. És attól függetlenül hogy ő is hülyeséget beszélt, rólad is kiderült hogy semmi érdemi tudásod nincs se az iszlámról, se a muszlim emberekről. "

Megvizsgáltam, a Biblia nyert. Neked sztem itt senki nem hisz, ne erőlködj:)

"Illetve pont ma bizonyítottad hogy az ateizmus fogalmával sem vagy tisztában. "

Az elmélet és a gyakorlat közti különbségről volt szó. Vagy pont te voltál az a nyomi, aki nem érti az elmélet és a gyakorlat közti különbséget? Beletaláltam, mi?:))

"Így a te esetedben elég nyilvámvaló a tudatlanságod minden más világnézet és vallás felé."

Hát persze:)) És kb. ennyi a leghatásosabb érvetek:)

2018. febr. 12. 14:34
 7/39 KZitus ***** válasza:
24%

Szia

Én is azt gondolom, amit az 5-ös hsz írt.

Ezért én CSAK a Bibliát vizsgáltam meg alaposan, hiszen egyedül az írja magáról, hogy "Istentől ihletett"

Minden ami eltér a Biblia tanításától, nem Istentől származik. Ezért állandóan meg kell vizsgálnunk magunkat, ahogyan arra a 2Kor.13:5-8 int

" Állandóan vizsgáljátok meg, hogy ragaszkodtok-e a hithez, és győződjetek meg arról, hogy milyenek vagytok. Vagy nem értitek, hogy Jézus Krisztus egységben van veletek? Értenetek kellene, kivéve, ha Isten már nem fogad el titeket. Igazán remélem, hogy felismeritek majd, hogy minket elfogad Isten.

Imádkozunk pedig Istenhez, hogy ne tegyetek semmi rosszat, nem azért, hogy mások elfogadjanak minket, hanem hogy a jót tegyétek még akkor is, ha minket nem fogadnak el mások. 8 Mert semmit sem tehetünk az igazság ellen, hanem csak az igazságért."

Rengeteg féle "keresztény" hit, vallás és irányzat van. Viszont Krisztus csak egy van, és a tanítása is csak egyféle. Na ezt kellene megvizsgálni mindenkinek személyesen, mert számot kell adnunk róla Krisztusnak.

Nem lenne szabad mutogatnunk magunkra, vagy bizonygatnunk, hogy az enyém az igaz! Mert a Krisztusé az igaz, a többi a mi személyes felelőségünk.

2018. febr. 12. 15:09
 8/39 A kérdező kommentje:

"Rengeteg féle "keresztény" hit, vallás és irányzat van. Viszont Krisztus csak egy van, és a tanítása is csak egyféle."

Krisztus tanításai már jóval időszámításunk előtt ismertek voltak több más kultúrákból!

2018. febr. 12. 15:15
 9/39 anonim ***** válasza:
87%

"Az elmélet és a gyakorlat közti különbségről volt szó"

Pomtosan. És ott volt a kérdés alatt kb egy tucat gyakorlati példa, ami téged cáfolt, és egyetlen egy sem, aki igazolt.

Szerintem ne erőltesd!

2018. febr. 12. 15:21
 10/39 anonim ***** válasza:
12%

"Pomtosan. És ott volt a kérdés alatt kb egy tucat gyakorlati példa, ami téged cáfolt, és egyetlen egy sem, aki igazolt.

Szerintem ne erőltesd!"

Akkor a többivel egyetértesz, azokat zárjuk. Ezek a válaszok voltak mantrázva: "Te nem ismered az ateizmus fogalmát, hülye vagy". Ha ez neked gyakorlati példa...:D

De akkor hagyjuk a mellébeszélést. Itt is megkérdezem:

Válaszolj!

Egy ember ateistának tartja magát, de állandóan szidalmazza az Istent. Ő valójában ateista vagy istengyűlölő?

Kíváncsi vagyok, válaszolsz-e...

2018. febr. 12. 15:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!