Jehaova tanúriak miért mondjátok azt hogy isten neve "Jehova", héber nyelven úgy van írva hogy JHVH és ti ki egészítettétek, honan veszitek ezt?
Szóval, értelmezem a kérdést...
Mi monjduk Jehova tanúrira, hogy isten(sic!) neve "Jehova",
és mi egészítettük ki a JHVH héber tetragrammatont?
Jól értem az állításaidat? De mit veszünk honnan?
"Jól értem az állításaidat? De mit veszünk honnan?"
Arra kíváncsi a kérdező, hogy honnan tudjátok, hogy nem Jahve például, hanem Jehova?
Akkor legközelebb legalább háromszor nézd át a szöveget, mielőtt elküldöd, mert ár nem jöttem volna, hogy a kérdés a Jehova Tanúihoz szól.
És a legutóbbi hozzászólásod sem mentes zavaró hibáktól.
Ez kemény fordulat........
Máskor is ilyen agresszív vagy?
Ha tényleg érdekel, vedd fel velük a kapcsolatot, hidd el normálisan válaszolni fognak!
Nem kéne ilyen durván szidnod őket, csak azért, mert nem olvassák az ide kitett kérdésedet!
Honnan tudod, hogy az itt válaszolók Jehova tanuIak???????
Nem mi találtuk ki a Jehova nevet, pl Arany János, vagy Ady, Petőfi is használta már...
"Ezt az egyet nézd el, Jehova!
Nem cselekszem többé, de soha;
Ezt se teszem, bár is, magamért:
Teszem... a jó Isten tudja mért.
Nagy-nehezet sóhajt utána,
Veti magát sárga lovára,
Vágtat a ló messzi határra,
Csak úgy bámul a hold utána. (Arany János, A Betyár)"
Egyszerűen az a lényeg, hogy valahogy ki kellett ejteni a Nevet és magyarul a Jehova forma volt az elterjedt, a Jahve formát csak azután kezdték feltételezni, hogy "helyesebb". De pl Jézus nevét sem úgy ejtették annak idején, ahogy mi használjuk, ettől függetlenül használjuk Megváltónk nevét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!