Ti ismeritek annyira többi számos vallást hogy azt mondjátok hogy a ti vallásotok az igaz?
"egyetlen vallást sem vizsgáltam meg"
Zitus!
Egyetlen MÁS vallást SEM vizsgáltál meg.
Értő olvasás!
# 20
De akkor naivitás kimondani azt valakinek hogy az ő vallása az igaz.
Kedves kérdező.
Tudod te, hogyan ismeri fel egy bankár a hamis banjegyeket?
Úgy, hogy NAGYON ALAPOSAN ismeri az IGAZIT.
Nem kell nekem ahhoz olvasni (időm pocsékolni) más vallások könyveit, iratait.
Az viszont tény, hogy tanultam más vallásokról.
De, ha az ember jól ismeri az igazi vallást amit a Bibliában talál meg, nincs szüksége mélységében kutatni a hamisakat.
Jézus azt mondta: "ÉN vagyok az út, az igazság az élet. SENKI nem mehet az Atyához, csak ÉN általam."
Mutass nekem mégegy olyan istent aki feláldozta önmagát, csak azért, hogy mi örökké élhessünk, ingyen kegyelemből!
Minden istenségnél az embernek kell pedáloznia, hogy valami kicsi jót kapjon tőle.
Mutass olyan istent aki annyira szereti az embert, mint a Biblia Isten!
Aki a legnagyobb dicsőségből jött és a legalantasabb halállal halt meg ÉRTÜNK.
Aki nem hagyja bizonytalanságban az embert, mert mindent ELŐRE kijelentett és szóról, szóra teljesedik.
Biztosíthatlak NINCS mégegy ilyen Isten.
Akkor minek pocsékoljam rájuk az időmet?
# 24
És ha azt mondja egy gyártó hogy az ő terméke a legjobb az összes koknkurensé az nem az igazi és kár rájuk picsékolni az időt akkor te azt naivan elhiszed?
Én azt tudom,hogy minden vallást emberek alkották,s így nem lehet tökéletes.
Minden vallás azonban igaz,hogy létezik,bár temérdek tévedéssel.
Igaz vallás nincs,csak igaz Jézus Krisztus,aki nem alapított egyetlen vallást sem.
Ő egyházat alapított,de az nem azonos egyetlen vallásfelekezettel sem.
Egyháza tagja az,aki jellemében,tetteiben,szavaiban Jézus szerint jár.
Az ember nem úgy választ magának vallást, gyülekezetet, mint egy cipőt, vagy autót. Ugyanúgy ahogy a boldog házasság feltétele se az, ahogy az ismeretségemben élő összes egyedülálló nővel először kipróbálom az együttélést, aztán visszamegyek ahhoz, akivel a legjobb volt. Sajnos manapság egyre többen csinálják, mert hamis illúziókat kergetnek. De ezzel azt éri el az ember, hogy lelkileg-érzelmileg kiég. A végén jó esetben kitart valaki mellett, de rájön hogy csak felesleges sebeket szerzett magának, és eltelt a drága ideje.
A boldogsághoz nem kell tökéletesség, és nem kell rögtön mindent érteni. A hitben ugyanúgy, mint a boldog házasságban, a bizalom, az alázat és az áldozatkészség visz előre. A saját igazunk erőltetett hajszolása rombolja azt.
De akkor hogyan kerüljük el, hogy megvezessenek? Ahogy írtam, ne kergessünk hamis illúziókat és ne a látható dolgokra figyeljünk. Lemondás nélkül nincs boldogság, és a világi hiúságoktól óvakodjunk. Amely ideológia, vagy vallás megtűr bármely gyűlöletet, azt messziről el kell kerülni. Ami közelhoz az emberekhez, segít megbocsátani, és bocsánatot kérni, az a nyerő.
Ha egy gyártónak van egy terméke, annak van műszaki leírása. És, ha a műszaki leírás alapján megvizsgálod akkor meg kell egyeznie a termekkel.
Igy az adott vallás a "termék" és a Biblia a "műszaki leírás".
Ezeknek egyeznie kell. Mostmár csak össze kell vetni.
Én megtettem. Csak mást is biztatni tudok erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!