Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Most akkor hogy is van ez a...

Most akkor hogy is van ez a Jézus története?

Figyelt kérdés

FIGYELEM!

Senkit nem akarok provokálni!Csak véleményekre vagyok kíváncsi!ÉS kérlek ne esetek egymásnak!

A képről csak előszóban annyit hogy utánanézetem!

[link]

2018. jan. 27. 08:54
1 2 3 4 5
 41/45 Pupusz ***** válasza:
66%
A keresztre feszítés első írásos emléke Hellászból származik, Hérodotosz beszámolója alapján ie. 479-ből. Ezen időpont előtti keresztre feszítésről nincs írásos bizonyíték. Jézus pedig nem december 25-én született. Ez a dátum a téli napforduló, amit ősi népek rendszerint megünnepeltek. A rómaiak Szaturnália ünnepséget tartottak. A keresztény egyház átvette ezt a szokást, mint több barbár szokást is, hogy népszerűbb legyen az emberek körében, de ezek nincsenek benne a Bibliában. Ha valóban figyelmesen olvastad, akkor biztosan emlékszel, hogy Jézus születésekor a pásztorok kint voltak az állatokkal a szabadban. Ez télen elég elképzelhetetlen lett volna. Valószínűleg valamikor ősz tájékán születhetett, erre nincs írásos bizonyíték. Na, kb. ennyi a többi valóság tartalma is a propaganda plakát mondanivalójának. Ez politikai marketing, nem pedig vallástörténeti kutatómunka eredménye. Műveletlen, tudatlan, tájékozatlan emberek önigazolására szolgál, hogy ők mennyivel okosabbak, mint mások, akiket ilyen témák foglalkoztatnak. Csakhogy ez messze nem igaz. Mint a propagandák úgy általában, hazugságokat terjesztenek. Ferdítések, torzítások, hazugságok, kiforgatások, szándékos "félreértések" tényeknek álcázva, a végtelenségig leegyszerűsítve, hogy megértse a célközönség. A primitívség megkoronázása. A hülyék pedig ugye örvendeznek, hogy végre okosnak képzelhetik magukat, így szépen át is megy az agymosás. Így működik.
2018. jan. 28. 06:02
 42/45 A kérdező kommentje:

# 41

Akkor miért is írják hogy az ókori Egyiptomban is voltak keresztre feszítéses kivégzések...

"A keresztény egyház átvette ezt a szokást,"

Hát igen mint a pogány karácsonyfa állítást...

Egyszer azt hozod fel ellenérvnek hogy "nincs írásos bizonyíték" utána ne érvelj olyannal amire te is mondod hogy "nincs rá írásos bizonyíték" kicsit hülyén hat.

És utánanéztem a képen szereplő mitológiai lényeknek akik Jézus előtt léteztek... és gyanús hasonlóságok felfedezhetők... amiből idéztem is 1-2t

2018. jan. 28. 09:59
 43/45 Pupusz ***** válasza:
29%
Szövegértelmezési problémákon sajnos nem tudok segíteni. 1./ Az egyiptomi keresztre feszítésekről nincs írásos bizonyíték. A görögöknél van. (ők állítólag a perzsáktól vették át) 2./ Arra nincs írásos bizonyíték, hogy Jézus mikor született. De nagy valószínűséggel nem dec.25-én és nem is télen. 3./ A keresztény egyház átvett pogány szokásokat. Milyen ellentmondásokat, érvelési hibákat sikerült találnod a fenti állítások között? 4./ A Bibliát kb. 40 különböző ember írta, különböző korokban. Állításaikat történelmi tények, más források is megerősítik. Akkoriban még ismeretlen tudományos tényekről is írnak benne, mint pl. a Föld kereksége,a teremtett dolgok sorrendisége, mely szinte egyezik Darwin elméletével. Jézus Krisztusról, mint történelmi személyről is több forrás áll rendelkezésre. Többek között Cornelius Tacitus és Josephus Flavius is. Valamint a Bibliában szereplő több író, akik más más szemszögből írták le a történteket. A Biblia kb. 1600 év alatt íródott, úgyhogy nem valószínű, hogy összebeszéltek volna. Továbbá a dolgok értelmes vizsgálatáról azt írja, hogy megismerhető általuk Isten. Mivel az ember nem kitalálja az univerzumban működő rendszereket, törvényszerűségeket, hanem felfedezi és azon ismeretei alapján tud feltalálni dolgokat. Azaz utánoz. Nem a káoszt, a véletleneket, hanem a rendet, a rendszert. Rendszer pedig véletlenül nem jön létre. Amögött szellem van, intelligencia. Ha óra alkatrészeket raksz egy dobozba és rázod akármeddig, akkor sem áll össze soha egy működő órává. Ezen érdemes elgondolkodni, mielőtt fikázod a hitet. Nem biztos, hogy az a hülye, akit annak gondolsz, mert hisz a Teremtőben, Jézusban. Valószínűleg van rá valami alapja.
2018. jan. 28. 11:29
 44/45 A kérdező kommentje:
Aha... szövegértelmezési problémák...
2018. jan. 28. 11:51
 45/45 anonim ***** válasza:
63%

Vidiripi

"Nagyon jól tudjuk hogy az emberek milyen álszentek mind vallásban mind a politikában..."

Valóban álszentek ez igaz. De olyan embert még nem láttam aki a saját hazugsága miatt vállalná a halált úgy hogy tudja hogy elkerülheti azt.

"Én meg azt látom hogy sok a hasonlóság más mítoszok és a bilia között!"

Ha csak azt a fényképet nézem amit belinkeltél akkor én is erre a megállapításra jutnék. De ennél jóval több információ hozzáférhető amiből kiderül ,hogy még feleannyi hasonlóság sincsen mint amennyit beakarnak állítani.

"Azt hiszed csak a keresztények haltak meg a vallásukért?"

Ezzel most azt akarod elismerni hogy a keresztények nem egy összeollózott hazugság miatt adták az életüket? Pl. druidák is haltak meg a saját hitükért!

"Más vallásokban ezek ugyan úgy előfordultak hogy meghaltak a vallásukért ugyan úgy igaznak hiszik az ő vallásukat."

S más vallásokról is azt állítják hogy úgy lettek összeollózva? Krisna pl. hogy jutott el Jeruzsálembe?

"Más vallású emberek ugyan úgy vélekednek a saját vallásukról mint ahogy most te, ugyan úgy kiemelnek valami történeten vagy szöveget vagy példát a vallásuk bizonyításáért mint te..."

És mit akarsz ezzel mondani?

2018. jan. 28. 14:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!