Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Most akkor hogy is van ez a...

Most akkor hogy is van ez a Jézus története?

Figyelt kérdés

FIGYELEM!

Senkit nem akarok provokálni!Csak véleményekre vagyok kíváncsi!ÉS kérlek ne esetek egymásnak!

A képről csak előszóban annyit hogy utánanézetem!

[link]

2018. jan. 27. 08:54
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
Hogy egy átmásolt történetről van szó és sok hívő meg el vannak ájulva a bibliától (már amelyik hívő ismeri a biliát)
2018. jan. 27. 11:25
 12/45 anonim ***** válasza:
53%
Ahogy elnézem, te sem ismered. Ahogy az egyiptomi, indiai és ógörög legendákat, vallási hagyományokat sem.:-)
2018. jan. 27. 11:30
 13/45 A kérdező kommentje:
De ismerem, pont ez indított el az ateizmus felé 8 év hittan és 10 éve templomba járás után rávettem magam hogy elolvassam...mikor észrevettem benne az ellentmondásokat és a logikátlanságokat és utánanéztem ennek az interneten is akkor kezdtem kijózanodni.
2018. jan. 27. 11:38
 14/45 anonim ***** válasza:
53%

Vidiripi

Kérdező te tényleg ennyire nem látod a fától az erdőt?

"Az ókori Egyiptomban csak a legsúlyosabbnak számító bűncselekmények megtorlásaként alkalmazták."

Azt írtad hogy leellenőrized a fényképet. Arra a fényképre az van írva hogy Hórusz 5000 éve született. Csak hogy az 5000 évvel ezelőtti világot nem nevezik ókornak!

Érted ezt? De végül is ,mit is jelent az a pár ezer év ,ugye? A Római birodalom "találmánya"! Hórusz korában hol is volt a Római birodalom?

"Hát igen ez is olyan mint a biblia... de mégis van erre utaló írás hogy szűztől született."

A Biblia mint tulajdonnév nagybetűvel írandó. Ez meg egy magyar nyelvtani dolog. De a magyarokat most ne bolygassuk!

Inkább áruld el hogy milyen is a Biblia!

"Erre megint csak azt tudom felhozni hogy a bibliában is vannak egymásnak ellentmondásos írások..."

Melyek lennének ezek? Tudod azok a részletek igen csak fontosak. Mert a részletekből lehet rájönni hogy mi is a helyzet!

Visszatérve Dionüszosz-ra ,mivel vagy Szemelé vagy Perszephoné a szülőanyja és egyértelműen Zeuszt jelölik meg apának így hol is van a történetben az a rész amikor szűztől születik?

Gondoltam hogy te saját magadtól is felismered a probléma gyökerét de tévedtem. Pedig azt gondoltam eleinte hogy tényleg érdekel a téma csak épp téves infók alapján kezdtél el keresgélni. De aztán szembesültem azzal hogy még a nyilvánvalót sem ismerted fel.

"Számomra annyi hasonlóság van a Jézus történet és az előtte lévő mitológiák között, hogy gyanús hogy összelopkodták ezekből a mítoszokból mint a Noé bárkáját!"

Igen tényleg annyi hasonlóság van hogy az elképesztő! Egészen addig amíg el nem kezded vizsgálni hogy tényleg hitelesek e az információk.

Noé bárkáját nem kellett összelopkodni. Ábrahám Ur városából származott ő a zsidók Ősapja. Ur városa pedig Mezopotámiában található. Az akkor ott élő népek is ismerték Noé történetét és akkor miért lenne meglepő hogy egy olyan ember aki onnét származik szintén ismeri ezt a történetet. Szerinted azok a magyarok akik kimentek Londonba már nem is tudják hogy Magyarország az hol is van?

"De ismerem, pont ez indított el az ateizmus felé 8 év hittan és 10 éve templomba járás után rávettem magam hogy elolvassam...mikor észrevettem benne az ellentmondásokat és a logikátlanságokat és utánanéztem ennek az interneten is akkor kezdtem kijózanodni."

Dehogy ismered! Még Dionüszosz történetével sem vagy tisztában. Leírtad és te magad itt megmarad az írás.

Milyen ellentmondásokat vettél észre?

2018. jan. 27. 15:54
 15/45 A kérdező kommentje:

"A Biblia mint tulajdonnév nagybetűvel írandó. Ez meg egy magyar nyelvtani dolog. De a magyarokat most ne bolygassuk!

Inkább áruld el hogy milyen is a Biblia! "

Személyeskedés... tipikus hívő

2018. jan. 27. 16:21
 16/45 A kérdező kommentje:

2 Móz. 20,13 "Ne ölj."

3 Móz. 24,17 "Ha valaki agyon üt valamely embert, halállal lakoljon."

2 Móz. 20,15 "Ne lopj."

2 Móz. 3,22 "... s így foszszátok ki égyiptomot."

1 Móz. 1,27 "Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket."

ezzel szemben

1 Móz. 2,18.23 "És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt ... És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett."

2 Kir. 8,26 "Huszonkét esztendős volt Akházia, mikor uralkodni kezdett"

2 Krón. 22,2 "Akházia negyvenkét esztendős volt, mikor királylyá lett"

Márk 15,25 "Vala pedig három óra, mikor megfeszíték őt."

Ján. 19,14-15 "Vala pedig a husvét péntekje; és mintegy hat óra. És monda a zsidóknak: ímhol a ti királyotok! Azok pedig kiáltoznak vala: Vidd el, vidd el, feszítsd meg őt!"

2018. jan. 27. 16:27
 17/45 A kérdező kommentje:

"Azt írtad hogy leellenőrized a fényképet. Arra a fényképre az van írva hogy Hórusz 5000 éve született. Csak hogy az 5000 évvel ezelőtti világot nem nevezik ókornak!"

Ott akkor valami lemaradt mert Hórusz egy ókori egyiptomi isten!De ez nem változtat az igazságon.

2018. jan. 27. 16:32
 18/45 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Elnézésedet kérem! Nem gondoltam hogy ennyire magadra veszed!

Mi lett Hórusszal ,Dionüszosszal?

Előbb beszéljük meg a fényképedet és aztán majd rátérünk a többire is!

2018. jan. 27. 16:35
 19/45 A kérdező kommentje:

Mithrász:

"Egyes mítoszok szerint december 25-én született egy szűztől (más mítoszok szerint sziklából). Nagy mesternek tartották, ő volt a bölcsesség, az igazság és a hit. Funkciója miatt megváltónak is hívták."

És itt is egy olyan személyről beszélünk aki Jézus előtt élt...

2018. jan. 27. 16:40
 20/45 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ott akkor valami lemaradt mert Hórusz egy ókori egyiptomi isten!De ez nem változtat az igazságon."

Melyik "igazságon" nem változtat?

2018. jan. 27. 16:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!