Miért nem hiszel Istenben?
EGY: Mert nem logikus
KETTÖ: Mert Darwin elmagyarázott mindent
HÁROM: Mert a papok pedofilok, porséjük van, és álszentek
NÉGY: Mert megmagyarázhatatlan(lásd lejjebb)
ÖT: Mert a felhő nem szilárd
HAT: Mert ésszerűtlen
HÉT: Ha lenne, nem hagyná hogy ennyi szenvedés legyen a Döldön, tehát megakadályozná. De igaz végülis mit ártott bárkinek is egy csöppség?
NYOLC: Mert a világ egy hatalmas részecskerobbanással született 3 milliárd évvel ezelött, és eltartott ugyanennyi ideig, nem pedig 4023 nappal ezelött (Ushher-érsek, Google keress réá) egy hét alatt. Ilyen nincs.
KILENC: Ha ez a robbanás egy természeti csapás/áldás kinek mi, akkor többször is megtörténhetett. Igy lehetséges hogy létezik egy multiverzum, másnéven több dimenzió. Akkor azokat is isten teremtette?
TÍZ: a bibliában egy szó sem esik az óriás skorpiókról, a sárkánylegyekröl, a Aurapytechuiárol, és bizony, bizony a dinoszauroszokrol sem. Akkor miröl beszélünk?
TIZENEGY: A föld lapos. Igen? Hát nem. A mai papok még mindig van aki azt hiszi h ez így van, mégis 60 éve Armstrong meglátta a GÖMBÖLYÜ Földet a holdrol, tehát Armstrongék ,,hitetlenek"
TIZENKETTÖ: Mert nem kell egyházi adót fizetni
TIZENHÁROM: Mert nem kell misékre járni. Sokan kérdeznék h akkor nekem a karácsony micsoda? és a pünkösd? és a húsvét? A karácsony a szeretet ünnepe, a húsvét a locsolkodás és a csokoldádé ünnepe, a pünkösd pedig iskolai szünet.
TIZENNÉGY: Mert ha lenne, akkor nem halt volna meg Michael Jackson
TIZENÖT: A Pokémont a kereszénység nagyon mondjuk ki, fikázza. Nem szeretem annyira a PokémoNt, csak tisztelem. Miért? Mert megmentette a Nintendót, de erröl bövebben a wikipédiáról
TIZENHAT: Mert ellentmond a fizika törvényeinek
TIZENHÉT: Mert akkor nem lennék tolókocsiba, pedig mindig csak az emberek segítettem egész életemben, pedig még csak 30 éves vagyok.
TIZENNYOLC: Ugyanez a helyzet Stephen Hawkinsal is.
TIZENKILENC: Mert ateistának lenni jobb móka
HÚSZ: Mert én magam Ura vagyok
HUSZONEGY: Mert UFO-k vannak. Arrol se esik egy szó se a bibliában
HUSZONKETTÖ: Sem a naprol, a galaxysokrol, a kisbolygókrol, az aszteroidákrol, és a többi naprendszer-bolygórol
HUSZONHÁROM: Mert az USA-nak is több esze van mint nekünk. Szomorúak vagyunk, mindenünket elvesztettük, és hova menekülönk? Egy nem létezö személy épületébe, ahol egy papnak nevezett ,,szent" ember magyaráz valami , és közbe mindenki reménykedik, és minden ,,ámen" után keresztbe akarjuk elvágni a nyakunkat. Tehát aki hisz az istenben, az egy szánalmas hülye.
HUSZONNÉGY: Mert reinkarnáció van, de menny és pokol nincs.
HUSZONÖT: Mert gyónni kell akkora kis piszticsálé ügyek miatt is, mint a ,,nem megfelelö kéztartás evés közben" hát hova lyukad ki a világ? Akkor én már ,,romlott és gonosz lélek" vagyok mert nem tudok járni?
HUSZONHAT: Mert akkor nem lennének háborúk
HUSZONHÉT: Sem lettek volna. Mármint a II. meg az I. Különben ha sokat ragozzuk ezt a isten dolgot, akkor kikötünkk a III. VH-ban Akkor milesz? Isten megment majd minket mi? Hohohogyne
HUSZONNYOLC: Mert ateistának lenni nagyobb móka
HUSZONKILENC: Mert éleheted az életed, anélkül, hogy pazarlod az idödet az életedböl istenre. Ezért sajnálom a papokat. Van amelyiknek még kefélni se lehet.
HARMINC: Mert a biblia ellentmond önmagának. ha jézus valóban isten fia lett volna, akkor isten nem engedte meg volna jónásnak, hogy elárulja jézust. Hát ilyen egy apa? De mivel megengedte, ezért kételkedni lehet az isten jóságában, mert állítólag ö a jóság megtestesítője. De akkor miért ad ránk büntetést? Az nem jóság...söt már gonoszság. És miért ölte (ölette) meg Jézust aki csak jó volt mindenkihez? Olyan nincs h valaki felveszi a valaki másnak a bűneit. Akkor én is azt modnom h felveszem a haverom bűnét, hogy EGSZER eljátszotta a fizetését, és akkor most NEKEM nincs pénzem....azért a Jézus cuccait is vhogy igy kéne elképzelni. Tehát ez eléggé röhejes.
HARMINCEGY: Mert az isten nem teremtett állitólag szellemekt, mégis volt nekem vagy 6 túlvilági élményem
HARMINCKETTŐ: MERT ISTEN NINCS ÉS KÉSZ!!!
Mondjak még? Megadjam az e-mailemet? El lehet kérni, és felsorolok 3000 okot h miért nincs isten, és 12 okot, amelyek ,,bizonyítanák" hogy van.
Válaszolok a 30 akárhány pontra.
EGY: "Mert nem logikus" Ha logikus lenne, nem hinnénk benne, hanem tudnánk a létezéséről.
KETTÖ: "Mert Darwin elmagyarázott mindent" Darwin a fajok eredetéről magyarázott el mindent, Istenről nem beszélt.
HÁROM: "Mert a papok pedofilok, porséjük van, és álszentek" Ez általánosítás. A pedofil botrányt csak túlfújta a média, melynek célja az egyház lejáratása. Mindenkinek olyan kocsija van, amit vehet, és megengedhet magának. Az álszentség vádja egy nevetséges dolog, ami legitimmé tesz bizonyos bűnöket. Ha eleget gondolkozol, erre te is rájösz.
NÉGY: "Mert megmagyarázhatatlan(lásd lejjebb)" Ha látom lejjebb, felelek rá.
ÖT: "Mert a felhő nem szilárd" A felhő légnemű, de ezt mindenki tudja. Hogy jön ide?
HAT: "Mert ésszerűtlen" Ez az első kitétel megismétlése. A válaszomat olvasd ott.
HÉT: "Ha lenne, nem hagyná hogy ennyi szenvedés legyen a Döldön, tehát megakadályozná. De igaz végülis mit ártott bárkinek is egy csöppség?" Van olyan hitelmélet is, mely szerint ő nem avatkozik bele a világ dolgaiba.
NYOLC: "Mert a világ egy hatalmas részecskerobbanással született 3 milliárd évvel ezelött, és eltartott ugyanennyi ideig, nem pedig 4023 nappal ezelött (Ushher-érsek, Google keress réá) egy hét alatt. Ilyen nincs." 4023 nappal ezelőtt már én is éltem, bármilyen meglepő, sőt nagyanyám talán még régebben is, szerintem itt vmit elírtál. A világ keletkezésére vonatkozóan elmondanám, hogy a tudomány tényeket közül, de teremtésmitológiával minden vallás rendelkezik. Ez nem Isten létét vagy nem létét bizonyítja, hanem hogy az embert már régen is érdekelte, hogyan jött létre a körülötte lévő világ.
KILENC: "Ha ez a robbanás egy természeti csapás/áldás kinek mi, akkor többször is megtörténhetett. Igy lehetséges hogy létezik egy multiverzum, másnéven több dimenzió. Akkor azokat is isten teremtette?" A multiverzum elmélete nagyon friss elmélet, még nem bizonyított egyértelműen. Annyit tudunk róla, mint a sötét anyagról, vagyis meglehetősen keveset. Az ősrobbanás csak egyszer történt meg, mert ez egy adott robbanás volt, ha máshol is volt hasonló robbanás, az már másik robbanás.
TÍZ: "a bibliában egy szó sem esik az óriás skorpiókról, a sárkánylegyekröl, a Aurapytechuiárol, és bizony, bizony a dinoszauroszokrol sem. Akkor miröl beszélünk?" Miért is esett volna róluk szó? A Bibliát kr. e. 1 - kr. u. 1 században írták le, a dinoszauruszokat csak a 19. században "fedezték fel".
TIZENEGY: "A föld lapos. Igen? Hát nem. A mai papok még mindig van aki azt hiszi h ez így van, mégis 60 éve Armstrong meglátta a GÖMBÖLYÜ Földet a holdrol, tehát Armstrongék ,,hitetlenek"" A Föld lapos kérdés meglehetősen régen nem téma, de te lemaradtál pár évet. Már a nagy földrajzi felfedezések idején is sejtették, hogy gömbölyű, és Kolumbusz ezt akarta kihasználni, hogy eljusson Indiába. Végül is Magelán bizonyította először, hogy a föld gömbölyű, mikor körbe hajózta (persze ő sosem tért haza, de a legénység egy része igen).
TIZENKETTÖ: "Mert nem kell egyházi adót fizetni" Ez hogy jön ide? Amúgy van olyan ország, ahol kell.
TIZENHÁROM: "Mert nem kell misékre járni. Sokan kérdeznék h akkor nekem a karácsony micsoda? és a pünkösd? és a húsvét? A karácsony a szeretet ünnepe, a húsvét a locsolkodás és a csokoldádé ünnepe, a pünkösd pedig iskolai szünet." Látom, gőzöd sincs az ünnepek miben létéről. Ez meglehetősen alacsony alapműveltségre vall. Azért illik ismerni az ünnepek eredetét, és tudni mit ünneplünk. De ennek mi köze a témához?
TIZENNÉGY: "Mert ha lenne, akkor nem halt volna meg Michael Jackson" Ez marha vicces. Mindenki meghal. Jeckó is csak egy ember volt, még ha kiváló énekes is.
TIZENÖT: "A Pokémont a kereszénység nagyon mondjuk ki, fikázza. Nem szeretem annyira a PokémoNt, csak tisztelem. Miért? Mert megmentette a Nintendót, de erröl bövebben a wikipédiáról" A Pokémon-láz ezer éve elmúlt. Ma már nem menő pokémonos cuccokkal rohangálni, de te megint lemaradtál pár évet.
TIZENHAT: "Mert ellentmond a fizika törvényeinek" Ez megint a racionalitás kérdése. De lásd: első válasz.
TIZENHÉT: "Mert akkor nem lennék tolókocsiba, pedig mindig csak az emberek segítettem egész életemben, pedig még csak 30 éves vagyok." Elég szomorú, hogy tolószékbe kerültél, de mint mondtam, van olyan vallási irányzat, mely szerint Isten nem avatkozik bele.
TIZENNYOLC: "Ugyanez a helyzet Stephen Hawkinsal is." Elég szomorú, ami vele történt, mert őt egy zseniális embernek tartom, de lásd: utolsó válasz.
TIZENKILENC: "Mert ateistának lenni jobb móka" Már mitől lenne jobb? Attól, hogy vki kitalálta, hogy menő? Ezt nem igazán értem.
HÚSZ: "Mert én magam Ura vagyok" Mindenki a maga sorsa kovácsa, Istent senki nem képzeli diktátornak. Sajnos e tekintetben sokkal nagyobb gátat szabnak az e világi dolgok. A középosztály anyagilag teljesen ki van szolgáltatva. Ha emelkedik a közüzemi számladíj, ha nőnek az adók, ha emelik a benzin árat, ha a bank növeli a törlesztőt, az mind súlyos gondokat okozhat. E tekintetben nem a vallás akadályoz, hanem a jelenlegi rendszer a világban, de ez már másik téma.
HUSZONEGY: "Mert UFO-k vannak. Arrol se esik egy szó se a bibliában" Az UFO az angolul annak a rövidítése, hogy Azonosítatlan Repülő Tárgy. Akár egy repülő is lehet azonosítatlan repülő tárgy. De ennek mi köze a Bibliához?
HUSZONKETTÖ: "Sem a naprol, a galaxysokrol, a kisbolygókrol, az aszteroidákrol, és a többi naprendszer-bolygórol" Még Einstein is azt hitte, csak egy galaxis van, mégis sok ember (köztük én is) kikérné magának, ha valaki emiatt Einsteint bugyutának bélyegezné. De megint csak azt tudom mondani: nézd meg a bolygók felfedezésének dátumát, és azt, mikor keletkezett a Biblia.
De ez már nem az egyetlen olyan érved volt, ahol arról van szó, miről nem szól a Biblia. Ha egy mű nem ír valamiről, akkor az hitelteleníti a művet? Ugyan már. Ez butaság.
HUSZONHÁROM: "Mert az USA-nak is több esze van mint nekünk. Szomorúak vagyunk, mindenünket elvesztettük, és hova menekülönk? Egy nem létezö személy épületébe, ahol egy papnak nevezett ,,szent" ember magyaráz valami , és közbe mindenki reménykedik, és minden ,,ámen" után keresztbe akarjuk elvágni a nyakunkat. Tehát aki hisz az istenben, az egy szánalmas hülye." Te meg egy intoleráns bunkó vagy. Az USA-ban is rengeteg a hívő, talán több, mint nálunk. És mitől lenne jobb eszük? Órákig lehetne magyarázni, hogy milyen állapotok vannak odakint, nem csak a hollywoodi csillogást kell nézni. Isten személye sok embernek jelentett / jelent menedéket.
HUSZONNÉGY: "Mert reinkarnáció van, de menny és pokol nincs." A te érveid alapján megkérdezhetném, milyen tudományos bizonyítékok vannak a reinkarnációra? Ezek szerint te is hiszel vmiben, de én ezt tiszteletben tartom, mert toleráns vagyok.
HUSZONÖT: "Mert gyónni kell akkora kis piszticsálé ügyek miatt is, mint a ,,nem megfelelö kéztartás evés közben" hát hova lyukad ki a világ? Akkor én már ,,romlott és gonosz lélek" vagyok mert nem tudok járni?" Ilyen ügyek miatt, hogy kéne gyónni? Ezt szerintem nem gondoltad át.
HUSZONHAT: "Mert akkor nem lennének háborúk" Á, nem. Akkor az USA se rohanta volna le Irakot az olaj miatt, ugye? Akkor pár Észak-Amerikai gyarmatos nem fog fegyvert a függetlenségéért, ugye? Ember, gondolkozz már...
HUSZONHÉT: "Sem lettek volna. Mármint a II. meg az I. Különben ha sokat ragozzuk ezt a isten dolgot, akkor kikötünkk a III. VH-ban Akkor milesz? Isten megment majd minket mi? Hohohogyne" Töri órán ott voltál? A vallásnak nem sok köze volt a két vh-hoz. A felelőtlen politikai vezetés... De te is tudhatnád, ha utána néznél a háborúk kirobbantó okainak.
HUSZONNYOLC: "Mert ateistának lenni nagyobb móka" Ezt már írtad.
HUSZONKILENC: "Mert éleheted az életed, anélkül, hogy pazarlod az idödet az életedböl istenre. Ezért sajnálom a papokat. Van amelyiknek még kefélni se lehet." Na figyelj, az hogy ki mikor kefél a magánügye, neked semmi köze hozzá (kivéve persze, ha a párodról van szó, de az más történet). És, hogy ki mivel tölti az idejét, az is magánügye, kivéve persze, ha törvényt sért mondjuk, de ez megint másik téma.
HARMINC: "Mert a biblia ellentmond önmagának. ha jézus valóban isten fia lett volna, akkor isten nem engedte meg volna jónásnak, hogy elárulja jézust. Hát ilyen egy apa? De mivel megengedte, ezért kételkedni lehet az isten jóságában, mert állítólag ö a jóság megtestesítője. De akkor miért ad ránk büntetést? Az nem jóság...söt már gonoszság. És miért ölte (ölette) meg Jézust aki csak jó volt mindenkihez? Olyan nincs h valaki felveszi a valaki másnak a bűneit. Akkor én is azt modnom h felveszem a haverom bűnét, hogy EGSZER eljátszotta a fizetését, és akkor most NEKEM nincs pénzem....azért a Jézus cuccait is vhogy igy kéne elképzelni. Tehát ez eléggé röhejes." Jónás nem árulta el Jézust, az Júdás volt. A kereszthalál fontos momentum a keresztény vallásban. A bűnfelvétel szimbolikus. Azt jelenti, hogy Jézus közbenjárása a túlvilágon megtisztulhatsz a bűneidtől, és elnyerheted az örök életet.
HARMINCEGY: "Mert az isten nem teremtett állitólag szellemekt, mégis volt nekem vagy 6 túlvilági élményem" Most komolyan: mennyivel jobb dolog ilyen babonaságokban hinni, mint Istenben? De akkor te mégis hiszel a túlvilági dolgokban? Hol marad a jól ismert racionalizmusod? Érthetetlen...
HARMINCKETTŐ: "MERT ISTEN NINCS ÉS KÉSZ!!!" Ez nem érv, hanem tézis.
Válaszoltam a 32 érvre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!