Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem hiszel Istenben?

Miért nem hiszel Istenben?

Figyelt kérdés
2010. jún. 4. 06:22
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
84%
Mert nem látok semmilyen értelmes indokot rá.
2010. jún. 4. 21:31
 12/37 anonim ***** válasza:
47%

Földönkivüliek-ben jobban hiszek és miért mert:

1. Ahogy a Földön is úgy más bolygón is lehet élet

1.Isten az pedig mindenhol ott vanakkor pedig látni lehetne igy nincs semmi

2. UFO-kra már több jel (gabonakör,jelenések) voltak

2. Istenél semmi 1-2 embernek jelenés esetleg biztos álmodta

2010. jún. 5. 07:47
 13/37 anonim ***** válasza:
26%
Talán az Istenünk földönkívüli!amúgy ami mindenhol ottvan,látszik,csak nem fogjuk fel!Azért szerintem lehet érezni..főleg születéseknél,és a növénytermesztésnél..logikus!
2010. jún. 5. 09:17
 14/37 anonim ***** válasza:

Nem tudom eldönteni hogy higgyek-e!Kevés a bizonyosság!Bár...;tegnap hallottam egy érdekeset,ami rám is igaz:"A műtőasztalon senki sem ateista!"

Sok minden jót,ami történt velem tulajdoníthatnék a gondoskodó Istennek,de mondhatom azt is ,hogy én tettem érte, vagy szerencsém volt.A rossz dolgokra ez ugyan így.

No,én így volnék ezzel!

2010. jún. 5. 09:50
 15/37 anonim válasza:
majd hiszek benne, ha valami jelet ad
2010. jún. 5. 14:38
 16/37 anonim ***** válasza:
31%

"Szerintem semmilyen létjogosultsága nincs egy olyan vallásnak a 21. században, aminek a nevében ártatlan emberek ezreit kínoztak és gyilkoltak meg, köztük zseniális tudósokat és művészeket."

Igazán nem akarok kötekedni, de olyan pártnak vagy eszmének van helye a 21. században, mi 100 millió ember halálát okozta világszerte (kommunizmus)?

Szerintem Istenről onnan tudunk, hogy valaki elmondta nekünk, hogy van. De utána, mindenkinek magánügye, hogy hisz-e benne.

De tény, hogy a vallás, de inkább ez egyháznak van egyfajta közösségépítő ereje, és ez fontos lehet a mai világban.

2010. jún. 5. 17:58
 17/37 anonim ***** válasza:
88%

Mondjatok nekem egy jó érvet amiért hinnem kéne istenben! Nem értem miért kéne. Semmi okunk nincs rá, ugyanis egy létező, racionális jel sincs arra, hogy létezne.

Inkább az lenne a jó kérdés, hogy miért hiszel istenben?

2010. jún. 5. 18:09
 18/37 anonim ***** válasza:
83%

Valamint, melyik istenről van szó?

Mert ismerni lehet néhányat:

Görög istenségek: [link]

Egyiptomi istenségek: [link]

északi deitások és hősök: [link]

Afrikai deitások: [link]

Finn deitások: [link]

gyakori germán istenek és szellemek: [link]

kelta deitások: [link]

maja: [link]

római deitások: [link]

japán istenségek: [link]

továbbá: [link]

És még nincs itt az összes. Tehát melyik istenre gondolsz? (ezt nem kötekedésként írom, hanem egy érvként)

18:09-as voltam

2010. jún. 5. 18:32
 19/37 anonim válasza:
23%
Én hiszek Istenben, mégpedig azért mert, amikor az élet a legnehezebb próba elé állít akkor is ott van mellettem és fogja a kezem, és a szenvedések azért vannak, mert csak a szenvedés által válhatunk igazzá "Boldogok akik sírnak, mert megvigasztalódnak"(Hegyi Beszéd)
2010. jún. 6. 15:03
 20/37 anonim ***** válasza:
papok az sajnos most itt alkalom hogy valami jót tegyetek, az árvíz most sok sok embert földön futóvá tett, esetleg be lehetne hívni őket a templomokba szállásúl hogy így is segitsetek rajtuk, isten bizonyára megengedné.
2010. jún. 8. 11:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!