Keresztények miért?
Miért csak a ti vallásotok lehet az egyetlen út?
Nekem azóta sántít ez a dolog, amióta kiskoromban nem lehettem elsőáldozó, mert nem mentem el a kötelező gyónásokra. Mint valami szekta.
A pap is érdekes volt.
Nekem a családom ilyen vallású. és nagyon felidegesített hogy soha nem magyarázták meg hogy miért ez a vallásuk, csak hagyományból.
Apám képmutató volt, minden vasárnap templomba járt, az első sorban énekelt,felolvasott a könyvből, otthon meg alkoholizált kiabált, káromkodott, tudjátok agresszív szülő.
néha a paptól kapta az alkoholt.
Néha azt gondolom hogy a valódi sátán az egyházban van.
Miért kéne ilyen dolgokat csinálni hogy közel kerülj Istenhez? Nekem a templomba járás alapból egy kényszer volt, pont akkor kellett mennem amikor hívtak ki játszani a haverjaim.
Én vagyok az aki írogatta a kérdéseit a théta healingról.
Igen ez a módszer meggyógyított és tudjátok hogy?
tavaly ilyenkor rettentően rossz állapotban voltam idegileg, depresszió, stressz, szocális fóbia, gyötrő emlékképek,bántalmazások, kisgyerek korom óta tartott egy szóval mentális betegség.
Akkor akadtam rá erre a módszerre amikor már elfogyott a remény és elmentem és eltüntek a terhek, eltűnt a démon ami az "agyamat rágta", mintha új idegrendszerem lenne, minden olyan fényesebb lett. Hittem a gyógyulásban és akartam.
Azóta hiszek Istenben, és véleményem szerint nem muszáj vallási csoport tagja lenni ahhoz hogy közel kerülj hozzá, ha egyáltalán személy.
Szia, önmegváltás vagy megváltás? Melyik igaz? Hogy lehet az, hogy mindkettő?
Egy életünk van vagy sok? Hogy lehet igaz mind a kettő?
Nem lehet igaza az összes vallásnak, mert ellentmondanak egymásnak. Jézus vagy megváltott, amikor megfeszítették, vagy nem.
Ugyanazt a hibát követed el, mint a legtöbb ember.
Addig még hosszú út vezet hogy belásd, apád nem azért volt olyan, amilyen, mert keresztény volt, a környezeted nem azért volt olyan, amilyen, mert keresztények voltak, és az életed nem a vallás miatt volt rossz. Nem a vallás betegített meg, hanem a családod és a közösség, amiben nevelkedtél.
Ha feltesszük, hogy létezik a sátán és valós hatalma van ebben a világban, az mindenhol fellelhető, az egyházakban is. Mindenhol, minden közösségben élnek olyan emberek, akik képmutatók, ajtón kívül mintaszerűek, zárt ajtók mögött pedig emberek életét teszik tönkre.
Azokra irányítsd a dühöd, akik valóban rászolgáltak: az emberekre, akik ezeket a hibákat elkövették. Azért tegyél, amin tudsz változtatni, és ne azon kattogj, amin nem.
A családod a lehető legrosszabbul akart vallásra nevelni téged, ezért ők valóban felelősek. Nyilván a rendszer is rossz, baromira nem így kellene működnie, de ezt nagyon rég cseszték el - kb akkor, amikor elkezdték intézményesíteni a hitet.
Viszont bár nem veszed észre, de ugyanazt a hibát követed el, mint a legtöbb korlátolt vallásos ember. Oké, neked van egy hited, ami szerinted működik, viszont mások máshogy hisznek, máshogy gondolkodnak, te pedig ezt figyelmen kívül hagyva akarod rájuk erőltetni a sajátod, és azt is megmondom, miért: mert kis korod óta veled is ezt tették.
Fejlődni akarsz? Törj ki! Ne tedd azt másokkal mint amit veled tettek. Legyél jobb, okosabb, toleránsabb, türelmesebb, mint amilyenek veled voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!