Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért?

Keresztények miért?

Figyelt kérdés

Miért csak a ti vallásotok lehet az egyetlen út?

Nekem azóta sántít ez a dolog, amióta kiskoromban nem lehettem elsőáldozó, mert nem mentem el a kötelező gyónásokra. Mint valami szekta.

A pap is érdekes volt.

Nekem a családom ilyen vallású. és nagyon felidegesített hogy soha nem magyarázták meg hogy miért ez a vallásuk, csak hagyományból.

Apám képmutató volt, minden vasárnap templomba járt, az első sorban énekelt,felolvasott a könyvből, otthon meg alkoholizált kiabált, káromkodott, tudjátok agresszív szülő.

néha a paptól kapta az alkoholt.

Néha azt gondolom hogy a valódi sátán az egyházban van.

Miért kéne ilyen dolgokat csinálni hogy közel kerülj Istenhez? Nekem a templomba járás alapból egy kényszer volt, pont akkor kellett mennem amikor hívtak ki játszani a haverjaim.

Én vagyok az aki írogatta a kérdéseit a théta healingról.

Igen ez a módszer meggyógyított és tudjátok hogy?

tavaly ilyenkor rettentően rossz állapotban voltam idegileg, depresszió, stressz, szocális fóbia, gyötrő emlékképek,bántalmazások, kisgyerek korom óta tartott egy szóval mentális betegség.

Akkor akadtam rá erre a módszerre amikor már elfogyott a remény és elmentem és eltüntek a terhek, eltűnt a démon ami az "agyamat rágta", mintha új idegrendszerem lenne, minden olyan fényesebb lett. Hittem a gyógyulásban és akartam.

Azóta hiszek Istenben, és véleményem szerint nem muszáj vallási csoport tagja lenni ahhoz hogy közel kerülj hozzá, ha egyáltalán személy.

2017. okt. 14. 11:38
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
91%

Nézd, sajnálom, hogy neked rossz tapasztalataid voltak. Attól, hogy te nem a megfelelő keresztényekkel találkoztál, az még nem a vallás hibája. Viszont az evidens, hogy nem lehetsz elsőáldozó, ha nem gyónsz meg előtte.

A théta helalingről már elmondtam a véleményemet. Nem több, mint egyszerű pénzlehúzás. A démonok pedig nem rágják az agyadat, ez butaság, csak elhitették veled. Amiért úgy érzed, hogy meggyógyultál, az csupán a placebóhatás miatt van. Elhitted, hogy működni fog, ezért hopp el is tűntek a problémáid. A kereszténység szerint is történnek csodás gyógyulások, de nem biztos, hogy feltétlenül így segít az Úr. Lehet épp úgy gyógyít meg, hogy megfelelő orvosokat sodor az utadba. Hogyha pedig ilyen pszichés problémáid voltak, talán el kellett volna menni pszichológushoz.

Egyébként meg, aki az Úrban bízik, annak nincs szüksége ilyen kuruzslásra.

Én viszont úgy gondolom, a hitet csak közösségben lehet megélni, mert így tudjátok egymást segíteni, így lehet csak fejlődni. :)

2017. okt. 14. 12:07
 2/23 imakommandós ***** válasza:
7%
Végre egy kívülálló elmondta a saját szavaival, hogy melyik egyház a szekta. xd
2017. okt. 14. 12:08
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
#2, csak úgy árad belőled a krisztusi lelkület...😑
2017. okt. 14. 12:11
 4/23 A kérdező kommentje:

nem mondták hogy démonok rágják az agyam hanem én éreztem úgy.

nem hiszem hogy placebó ezt már körbejártam akkor nem ilyen lenne a hatás stb.

2017. okt. 14. 12:16
 5/23 imakommandós ***** válasza:
7%

" csak úgy árad belőled a krisztusi lelkület..."

Ne csinálj magadnak bálványt Krisztusból. xd

Jel 3:19 Akiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.

2017. okt. 14. 12:37
 6/23 Dongaben ***** válasza:
100%

Hmmm.... Ez nem az egyházon múlik igazából. Én is Katolikus családban születtem, és ezt a vallást követtem, mert jónak éreztem. Még ministráns is voltam! Korábban keltem, hogy a hajnali misén segíthessek a papnak. Egy fiatal atya volt a motorja az egész helyi gyülekezetnek. Mindig szervezett programokat. Foci a környékbeli "hasonszőrűekkel", nyári tábor valamelyik zarándokhely közelében... Nagyon jó volt! Aztán elkerült innen, és az utódja... Nos: Ő megutáltatta minden fiatallal a kereszténységet. Ennyin múlik!

Én, ma is hiszek...valamilyen Istenben, de nem tartozom semmilyen egyházhoz sem! Lehet "Krisztusi szellem" az emberben egyház nélkül is. Ezt nap, mint nap láthatjuk!

2017. okt. 14. 12:41
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

"Miért csak a ti vallásotok lehet az egyetlen út? "

Teljesen természetes hogy ezt mondjuk. Elég furcsa lenne, ha valaki nem a saját vallását gondolja az igazságnak. :)

"soha nem magyarázták meg hogy miért ez a vallásuk, csak hagyományból. "

Ez sajnos gyakori dolog. Sokáig én is így voltam, de utólag visszagondolva megkérdőjelezném hogy akkor tényleg keresztyén voltam-e.

Mindenesetre dióhéjban azért vagyok keresztyén mert hiszek Istenben, hiszem hogy Isten igazságos, és tudom magamról hogy eléggé messze állok a tökéletességtől. (Egész egyszerűen szemléltetve a dolgot a tíz parancsolatból a "ne ölj!" kivételével az összeset számtalanszor megszegtem már.)

Abban is hiszek, hogy Jézus helyettem szenvedett el minden büntetést a kereszten, hiszen ő tényleg ártatlan volt.

Hogy az elsőáldozás meg gyónás hogy működik a katolikus egyházban arról fogalmam sincs, én református vagyok. Sajnálom mindenesetre hogy ez a tapasztalatod.

"Azóta hiszek Istenben, és véleményem szerint nem muszáj vallási csoport tagja lenni ahhoz hogy közel kerülj hozzá, ha egyáltalán személy."

A theta healinget most hagyjuk, azoknál a kérdéseknél kiveséztük... Kérdés hogy honnan szeded az információidat Istenről! Kitalálod magadnak, hogy szerinted hogy lenne a kényelmes és a jó (pl. Isten úgyis nagyon szeret engem és nem is várja el tőlem hogy közösségbe járjak). Vagy netán Jézust követed, aki maga is zsinagógába járt, és gyülekezetet alapított, és folyton arról beszélt, hogy a Mennybe vezető út sosem a kényelmes út?

2017. okt. 14. 12:43
 8/23 anonim ***** válasza:
Hát igen, #6, minden egy jó papon múlik. Lehet, én se lennék már katolikus, ha nem jarnék el másik faluba ifire, mert nálunk a pap nem túl jó, és semmi közösseg nincs, és nagyon taszító az egész, viszont a szomszéd faluban nagyon jófej a pap, a közösség is szuper, és fiatalok is járnak. :)
2017. okt. 14. 12:45
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Annyira sajnálom, hogy ezt élted át. :(

Borzalmas lehetett kicsi gyerekként ennyire kiszolgáltatottnak lenni ennyi gonosz és képmutató ember között. :(((

De Jézus akkor is csak az egyetlen út, de őt sem apád, sem az a pap, sem a családod nem ismeri, így neked sem tudták őt bemutatni. :(

De iszonyú lehetett átélni. :(((

2017. okt. 14. 12:52
 10/23 anonim ***** válasza:
63%

"Miért csak a ti vallásotok lehet az egyetlen út?"

Mert Jézus mondta ezt: Ő az út, az igazság és az élet. Nem a théta healing.

"Nekem azóta sántít ez a dolog, amióta kiskoromban nem lehettem elsőáldozó, mert nem mentem el a kötelező gyónásokra. Mint valami szekta."

A szektás párhuzamot nem értem. Az Oltáriszentségben jelen van Krisztus valóságosan. Ezért nem lehet bűnösen áldozni. Vagyis lehetni lehet, csak az szentségtörés. sajnálom, hogy nem tanították meg neked az Eucharisztia és a szentgyónás fogalmát, mert akkor nem kérdeznél ilyesmit.

"A pap is érdekes volt."

Ez egy szubjektív vélemény. Nekem meg a matektanárom volt érdekes, de ettől nem mondom, hogy a matematika baromság.

"Apám képmutató volt, minden vasárnap templomba járt, az első sorban énekelt,felolvasott a könyvből, otthon meg alkoholizált kiabált, káromkodott, tudjátok agresszív szülő.

néha a paptól kapta az alkoholt."

Erről meg nem az Egyház tehet. Ilyenek vannak mindenhol. Apád nem volt keresztény.

"Néha azt gondolom hogy a valódi sátán az egyházban van.

Miért kéne ilyen dolgokat csinálni hogy közel kerülj Istenhez? Nekem a templomba járás alapból egy kényszer volt, pont akkor kellett mennem amikor hívtak ki játszani a haverjaim."

Megint csak nem tanították meg neked a közösség fogalmát. A vallás nem egyéni hobbigyakorlat, ahogy te felfogod. De mindegy. Ha neked így jó, akkor élj így. Csak lehetőséged lenne teljesebb életre.

2017. okt. 14. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!