Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért?

Keresztények miért?

Figyelt kérdés

Miért csak a ti vallásotok lehet az egyetlen út?

Nekem azóta sántít ez a dolog, amióta kiskoromban nem lehettem elsőáldozó, mert nem mentem el a kötelező gyónásokra. Mint valami szekta.

A pap is érdekes volt.

Nekem a családom ilyen vallású. és nagyon felidegesített hogy soha nem magyarázták meg hogy miért ez a vallásuk, csak hagyományból.

Apám képmutató volt, minden vasárnap templomba járt, az első sorban énekelt,felolvasott a könyvből, otthon meg alkoholizált kiabált, káromkodott, tudjátok agresszív szülő.

néha a paptól kapta az alkoholt.

Néha azt gondolom hogy a valódi sátán az egyházban van.

Miért kéne ilyen dolgokat csinálni hogy közel kerülj Istenhez? Nekem a templomba járás alapból egy kényszer volt, pont akkor kellett mennem amikor hívtak ki játszani a haverjaim.

Én vagyok az aki írogatta a kérdéseit a théta healingról.

Igen ez a módszer meggyógyított és tudjátok hogy?

tavaly ilyenkor rettentően rossz állapotban voltam idegileg, depresszió, stressz, szocális fóbia, gyötrő emlékképek,bántalmazások, kisgyerek korom óta tartott egy szóval mentális betegség.

Akkor akadtam rá erre a módszerre amikor már elfogyott a remény és elmentem és eltüntek a terhek, eltűnt a démon ami az "agyamat rágta", mintha új idegrendszerem lenne, minden olyan fényesebb lett. Hittem a gyógyulásban és akartam.

Azóta hiszek Istenben, és véleményem szerint nem muszáj vallási csoport tagja lenni ahhoz hogy közel kerülj hozzá, ha egyáltalán személy.

2017. okt. 14. 11:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
38%

"Miért csak a ti vallásotok lehet az egyetlen út?"

Minden vallás szerint a sajátja az igazi, egyetlen út, szerintünk Krisztus.

"Nekem azóta sántít ez a dolog, amióta kiskoromban nem lehettem elsőáldozó, mert nem mentem el a kötelező gyónásokra."

Ha nem volt benned a bűnbánat szikrája sem, akkor nem voltál méltó magadhoz venni Krisztus testét. Egyébként sem, mert láthatóan se akkor, se most nem hittél benne.

"Mint valami szekta."

Pont ezt mondták, az apostolokra és Krisztusra is kezdetben.

"Nekem a családom ilyen vallású. és nagyon felidegesített hogy soha nem magyarázták meg hogy miért ez a vallásuk, csak hagyományból."

Gondolom a hagyományt csak te tetted hozzá, hiszen nem magyaráztak meg, előtte említed.

"Apám képmutató volt, minden vasárnap templomba járt, az első sorban énekelt,felolvasott a könyvből, otthon meg alkoholizált kiabált, káromkodott, tudjátok agresszív szülő."

Ne ítéld meg szüleidet, nagyon csúnya dolog. Még ha helytelenül is viselkedett valóban, nem tudhatod, hogy milyen problémái voltak az életben. Egy gyerekkel nem mindig osztják meg a szülők nehézségeiket, amik néha megjelenülnek az agresszivitásban, az alkoholban.

A szülők fele nem ilyen aljas megvetéssel kell fordulni, hanem mindig tisztelettel. Imádkozni értük, felajánlani segítségünket.

"Nekem a templomba járás alapból egy kényszer volt, pont akkor kellett mennem amikor hívtak ki játszani a haverjaim."

Nagyon szeretheted Krisztust, ha még ekkora lemondásra sem voltál képes érte.

Igen, Krisztus követése lemondással jár. Lehet kimarad miatta a kedvenc sorozatod, nem tudsz kimenni haverokkal játszani pont azon az 1-1,5 órán. Hatalmas lemondások, biztos lelkileg nagyon megsérültél miatta. Sokan életükről mondtak le, mert vértanúságot szenvedtek Istenért.

De kinek mi a fontos.

"Akkor akadtam rá erre a módszerre amikor már elfogyott a remény és elmentem és eltüntek a terhek, eltűnt a démon ami az "agyamat rágta", mintha új idegrendszerem lenne, minden olyan fényesebb lett."

A démonod nem tűnt el, csak azért nem érzed, mert már hozzá tartozol.

A kísértés, a sátán álnok munkája mindig jelen van a keresztények életében, hiszen azon folyamatosan munkálkodik, hogy a krisztusi úttól eltérítsen. Esetedben elvégezte dolgát, az övé vagy, immár nem okoz szenvedést.

Láthatóan "jól" végezte, már nem csak Krisztus Egyházát tagadod, mint közösséget, de magát Istent is: "ha egyáltalán személy".

2017. okt. 14. 13:31
 12/23 A kérdező kommentje:

Nem érted, hogy gyerekként fogalmam sem volt, hogy mi a jó fene ez?

Honnan tudod mit akar Isten, egy könyvből amit emberek írtak?

Hát felebarátaim én nem a hazugság atyja vagyok én az igazság őrzője.

Ha annyi hitetek lenne mint egy porszemnek, hegyeket tudnátok mozgatni. Egységes hit kéne.

Szabad akaratod van ember.

A teremtőtök nem akarja hogy szenvedjetek a földi életben.

2017. okt. 14. 13:59
 13/23 A kérdező kommentje:
Miért törölték az előző hozzászóló válaszát?
2017. okt. 14. 15:09
 14/23 anonim ***** válasza:
69%

Kár, hogy kérdéseidre nem kaptál választ. Nem járattak hittanra, amikor gyerek voltál?

Olyan torzképet kaptál a vallásról, hogy az családi hagyomány. De a vallás nem családi hagyomány, Istennek nincsenek unokái. Akinek a vallás nem több, mint családi hagyomány, az igazából nem is hisz, de te más példa híján azt hiszed, hogy ilyenek a keresztények, pedig nem, a vallás nem családi hagyomány, ezért nincs másik út.

Mert mi az igazság: Jézus Isten fia, vagy csak egy bölcs guru? Egyszer élünk, aztán van ítélet, vagy reinkarnáció van? Nem lehet mindkettő egyszerre igaz, mert vagy megváltott Jézus, vagy neked kell megváltanod magadat életek hosszú sorával. Egy életed van vagy végtelen sok? A kettő nem lehet egyszerre igaz.

A démonok felismerték, hogy te könnyű préda vagy, ezért segítettek rajtad egy technikával. Ennek hatására hinni kezdtél a praktikában, ami akadályozza, hogy Istenhez fordulj, ehelyett egy démont imádsz teremtődként.

2017. okt. 14. 16:51
 15/23 anonim ***** válasza:

Ha pótolni akarod, amiről gyermekként lemaradtál, akkor még nem késő:

[link]

[link]

2017. okt. 14. 16:57
 16/23 anonim ***** válasza:
64%

"Nem érted, hogy gyerekként fogalmam sem volt, hogy mi a jó fene ez?"

Mármint mi? A hit? A vallás? A szentáldozás, az Eukarisztia? A gyónás?

Gondolom volt hittan, ahol ezt meg kellett tanulnod. Meg kellett volna, hogy pontos legyek, ezt te mulasztottad el.

"Honnan tudod mit akar Isten, egy könyvből amit emberek írtak?"

Ezt mondhatnád az Ószövetségre, de mi a helyzet az Újszövetséggel, amelyben az emberré lett élő Isten szól hozzánk?

Persze, ha hiszel benne. Írásaid alapján erősen kétlem.

"Hát felebarátaim én nem a hazugság atyja vagyok én az igazság őrzője."

Valóban nem vagy a hazugság atyja. De az igazság őrzője még úgy sem.

"Ha annyi hitetek lenne mint egy porszemnek, hegyeket tudnátok mozgatni."

Borsószem. Ha idézni próbálsz, legalább tedd korrekten. Bár előbb írtad, hogy mennyire elveted az emberek által írt Bibliát.

"A teremtőtök nem akarja hogy szenvedjetek a földi életben."

Ahogy azt sem akarja, hogy okkult, ördögi praktikákat gyakoroljunk. Ellenben a szenvedésben is felismerhetjük Istent és Fiához hasonlatossá válhatunk ebben is.

Én szívesebben szenvedek a földi életben, mint sem az örökkévalóságban.

2017. okt. 14. 17:31
 17/23 Zenon ***** válasza:
0%

Teljesen jogosak az aggályaid, és életszerű példáidat sokan megtapasztalhattuk.

Azt gondolom, hogy a legnagyobb szabadság, ha nem mások dogmái, közmegegyezések, illetve kompromisszumok árán tudsz önmagad lenni. A lényeg, hogy egyszerűen törekedj a helyes útra, és ehhez nem kell semmilyen maszlag, körítés, egyszerű etika és józan belátás elegendő.

A Sátántól úgy szabadulhatsz meg, ha megszabadulsz Istentől, és az egész maszlagtól. Ne hidd, hogy a jó és a rossz annyira elkülöníthető abszolútuma létezik. Nem!

A valóság heterogén, sokkal árnyaltabb és színesebb, mint a két pólus.

Maga a vallásgyakorlás felesleges alakoskodás, és szükségtelen berögződések sulykolása. A valódi szeretethez, becsülethez, megértéshez semmi köze!

2017. okt. 15. 12:08
 18/23 A kérdező kommentje:

Jézus tanításai is erkölcsök.

Az én hitem szerint ő egy felemelkedett mester a sok közül.

Akik tanítottak a jóra.

2017. okt. 15. 12:44
 19/23 A kérdező kommentje:
vagy Buddha
2017. okt. 15. 12:44
 20/23 A kérdező kommentje:

és összeáll a kép.

Valójában minden vallás hite igaz.

2017. okt. 15. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!