Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az Ótestamentum szerint a...

Az Ótestamentum szerint a Föld 5000 éves. Akkor hogyan lehet az, hogy mégis 4,6 milliárd évesnek tartják számon?

Figyelt kérdés

2017. szept. 30. 14:40
1 2 3 4
 31/35 Darkmoon80 ***** válasza:

" (Azt hiszem utána kell nézned az agnosztikus fogalmának is:)) "

Utána néztem, de semmi újat nem mondott, eddig is ebben az értelemben használtam.

Te mégis mire gondoltál, ami miatt ezt írtad?

"

Az agnoszticizmus

Az agnoszticizmus egy olyan filozófiai nézet, amely azt hirdeti, hogy Isten, istenek vagy istenségek létezését nem tudjuk, vagy lehetetlen tudni. A kifejezést és a hozzá kapcsolódó agnosztikus kifejezést Thomas Henry Huxley 1869-ben konstruálta azon emberek leírására, akik határozatlanok vagy elkötelezetlenek istenségek létezésének kérdésében és más vallási kérdésekben. Az agnosztikus a görög a (-nélkül) és gnózis (tudás) szavakból ered. Az agnoszticizmus nem keverendõ az olyan nézetekkel, amelyek speciálisan a gnózis, gnoszticizmus ideológiáját tagadják, ezek olyan vallási áramlatok, amiknek nincs speciális közük az agnoszticizmushoz.

Az agnosztikusok állíthatják, hogy nem lehetséges abszolút vagy biztos tudásunk. Ugyanakkor állíthatják azt is, hogy bár a biztos tudás lehetséges, nekik nincs ilyenük. Mindkét esetben az agnoszticizmus bizonyos filozófiai szkepticizmus a vallási kérdések irányában.

" ( [link]

"Az agnosztikusok állíthatják, hogy nem lehetséges abszolút vagy biztos tudásunk. "

és én ezt állítom! Nem tudom, hogy létezik-e isten (kis i-vel, mert nem a kereszténység egy Istenéről beszélek, hanem általános, az emberen és az univerzum általunk ismert szintjén felüli entitásról).

De mivel véleményem szerint egy az anyagi világtó elkülönült entitás az anyagi világból nem is ismerhető meg, így részemről nem is foglalkozok a létezésével (azt sem állítani, sem tagadni nem tudom, mivel egyikre sincs bizonyítékom).

A konkrét, materiális attribútumokkal definiált istenképekről viszont van véleményem, éppen azok anyagi világgal kapcsolatos tulajdonságai miatt éppúgy, mint a vallásokban ezeknek az isteneknek és követőiknek tulajdonított történésekről és filozófiákról, melyek szorosan a materiális világgal kapcsolatosak.

Kedves 29-es és 30-as válaszoló: Köszi! Ez van!

2017. okt. 4. 17:50
 32/35 Tompa1986 válasza:
Régen a tudatlan tanulatlan emberekkel el tudták hitetni a sok vallási mesét ma ez már korán sem egyszerű dolog.
2017. okt. 7. 07:04
 33/35 Alain Delon ***** válasza:
59%
32: Ma is vannak még egyszerűek.
2017. okt. 7. 21:16
 34/35 anonim ***** válasza:

"És azt, hogy Isten 7 nap alatt megteremti a világot?"

Olvastam egy könyvet, nagyon alternatív értelmezése a Bibliának, eléggé sci-fis. Az egész könyv arra a feltevésre épül, hogy a Bibliában szereplő Isten (valójában istenek, mert az eredeti héber szövegben a többesszámú alakot használják), angyalok, stb nem természetfeletti lények, hanem egy földet meglátogató fejlett idegen faj. A könyv olyan példákat említ, mint pl "az istenek megteremtették Évát, Ádám oldalbordájából. Az oldalborda alakja, kísértetiesen hasonlít az Y kromoszómára XX-ffi XY-nő, vagy amikor a Biblia leír egy csatát, amiben a zsidó sereget "isten angyala" támogatja. Ez az "angyal" a fák felett nagy zajjal repül, tüzet és füstöt ereget, és robbanó nyilakat lő. Ez így le van írva a Bibliában! Vagy Ezékiel proféta esete aki egy 4 lábon álló, kerekeken guruló repülő szerkezetet ír le) Eszerint a könyv szerint Mózest ezek az idegenek a hajójukra vitték, és talán 40 napig ott tartották. Ott felvételeket mutattak neki a föld keletkezéséről, és az élet kialakulásáról. 6 ilyen videót, és minden videó között szünet volt. (ahogyan ma is). Mivel az akkori ember nem tudta felfogni mit lát, ezért megpróbálta a saját szavaival leírni. Azt hitte, ezek napok. Így lett a 7 napos teremtés. Tudom, ez nagyon elvontan hangzik, és így leírva nem is olyan, de a könyv bibliai idézetekkel támasztja alá mindezeket. Igazából több olyan jelenséget megmagyaráz így, mint a hagyományos egyházi értelmezés.

2017. okt. 7. 22:58
 35/35 Attila_the_hun ***** válasza:
51%

"Tehát adott a kérdés. Miért foglalkoztok olyan dologgal, amiben nem hisztek? Provokálni másokat, veszekedni másokat? Mások hitét megsérteni? "

Finoman fogalmazok. Menjél a jó büdös francba! A dolog pontosan fordítva van, mivel ti vallásos emberek nem hagyjátok a többit békén!!! Állandóan és minden eszközzel szaporítani akarjátok a nyájatokat. Nehogy már még te legyél kiakadva!

2017. okt. 11. 00:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!