A 10 parancsolat 5. pontja a "Ne ölj! "! Akkor Isten miért ölhet (ölt)? Akkor ő is bünös? Vagy ö szabadon gyilkolhat bárkiket, felelősség nélkül?
2 Móz. 32,27 "Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, ... és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát."
4 Móz. 15,36 "Kivivé azért őt az egész gyülekezet a táboron kívül, és agyon kövezék őt, és meghala, a miképen parancsolta vala az Úr Mózesnek."
Hós. 14,1 "Meglakol Samaria, mert daczolt az ő Istenével. Fegyver által hullanak el; csecsemőik földhöz veretnek, és terhes asszonyaik ketté vágatnak."
és még sorolhatnám a Biblia szerint!!(özönviz stb.)
80%-nak
Ki és meg lesz magyarázva minden!
Várom én is az isteni brutalitás szükségszerűségének ,mivoltának indokait!
IGEN?!Olvassuk!
"nem válaszoltál a kérdéseimre"
Mégpedig?
"Mit ad nektek a ti Istenetek? Még saját életetek sincs..."
Amióta hívő lettem, azóta boldogabb vagyok, mint előző életemben. Bármilyen viszály, szenvedés volt ebben, nem cserélném le semmivel.
19:32 nek
"az ölés nem baj kifejezetten, csak akadály, méghozzá nagyon sok embert akadályoz a továbbfejlődésben, a "szellemi" továbbfejlődésben. Ezért is van "tiltva". " Ezt magyarázd meg gyorsan, mert ez ijesztő!"
Mindenki öl, ha nem is embert, de mikrószkópikus lényeket biztos. A halál az élet része ezt korábban leírtam. Aki embert öl, az ugyebár vagy azért teszi, hogy ezzel haszonra tegyen szert, tehát önzően viselkedik. Vagy hirtelen felindulásból, ami haragból fakad, ami pedig a másik fél felé való türelmetlenségből, tehát ismételten nem veszi igénybe a másik érdekeit, csak a sajátját, önzően. Az önzőség az egyedüli bűn ami létezik, és ebből fakad minden más is, beleértve a hazugságot, a más értékei megkívánását, a lopást, stb. Tehát az önzőség az akadály, mégpedig a következő miatt.
Azért önző az ember, mert a testével azonosítja magát, annak vágyait helyezve előtérbe, ezáltal saját érdekeit szem előtt tartva, azaz önzően. Téves hite miatt, nem tudja, hogy képes ezen változtatni, képes döntéseket hozni, képes a jó és a rossz közül választani az elméjével, úgy gondolja, hogy élete végén meghal, tehát "szarik" jó erősen bele mindenbe(persze nem is tud róla, mert már ez van belenevelve), hiszen egyszer élünk, felelősség hiánya is ebből fakad. Mindaddig amíg az iskolába ezt tanítják, addig megmarad a bűn.
Amit pedig én állítok, hogy nem az anyag az első, hanem az elme. Azt állítom az Isten egy univerzális, szuperintelligens elme, aminek a gondolataiban létezik a világegyetem, és mi is. Megteremtette maga képére az "embert", mint individuális gondolkodó elméket. S a világképet, beleértve a testünket is rávetíti a mi egyedi elméinkre, s a gondolatok gyors váltakozása miatt észleljük folyamatnak a történteket, s külsőnek. Mint a moziban a sok gyorsan mozgó kép "filmet alkot". Nem megyek bele abba miért is gondolat minden, de ha komolyabban belegondolunk, akkor hamar kiderül, ugyanis egyenként, ha nem gondolunk semmire, akkor végül is nem is létezik számunkra semmi sem, lásd alvás. De tudnék még sok példát írni erre. Szóval ilyen távlatban, tudhatjuk, hogy az elme maga örökké él, tehát Isten végül is, meg sem öl senkit sem, csak annak látszik csupán.
üdv
25/F
Érdekességképp:
A Biblia első 5 könyve nem 10, hanem összesen 613 parancsolatot tartalmaz. Valószínűleg soha, senki nem került közel ahhoz, hogy megfeleljen mindegyiknek, noha Jézus kimondta: ha valaki az egyiket megszegi, az olyan, mintha az összeset megszegte volna.
Olvashattad kicsit feljebb:nem öl meg senkit,csak annak látszik!
JAJ!!!
előttem szólónak!
Tudod mi az igazi halál? A teljes megsemmisülés, elveszés a semmibe, úgy, nem létezővé válva. Létezik ez is, velünk előfordulhat emberekkel, mégpedig úgy, hogy annyira eltávolodunk az isteni önmagunktól, hogy állatokká változunk, döntésképtelenekké, vágy vezéreltekké, ami egyébként alakul már...JAJ! :)
üdv
25/F
szia
valószínűleg nem vagy vallásos ember én az vagyok
Isten Maga a JÓSÁG
tehát Isten nem ölt büntetett
ha Isten nem büntetett volna akkor a Földet gonoszság uralná mert az embereken elhatalmasodott volna a gonoszság és mi újabb generációk átvettük volna
ugye nem lenne jó ???
de hála Istennek a Világ Urának nem ez van :)vannak gonosz emberek de a jóság még most is többségben van mert hiába kevesebb a jó ember a JÓSÁG győzedelmeskedik és mindig is fog a gonoszság felett
hidd el nekem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!