Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mégis milyen lehet Isten?

Mégis milyen lehet Isten?

Figyelt kérdés

Egy egyszerű kérdésem volna.

Isten hogyan tudja végignézni azt a sok rosszat a világban, ami naponta megtörténik? Hogyan bírja ki?

2017. aug. 7. 16:26
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
0%

"Az okos ember tárgyilagos érvekkel védi meg az álláspontját, nem a másik nevetségessé tevésének kísérletével"

Már bocsi de nulla tudományos bizonyítéka van arra hogy 6000 éves a Föld. Semmit nem tud felmutatni, és még a Bibliát sem tudja értelmezni.

2017. aug. 11. 10:57
 32/48 anonim ***** válasza:
0%

"Annyi tény, hogy én Istennek hiszek. Más vélemény pedig nem érdekel.

Számomra túl sok bizonyíték van a teremtés, A HAT NAPOS TEREMTÉS mellett. És egyéb más is hitelesíti Isten szavát."

Azt állítod hogy neked túl sok bizonyítékod van, arra amit állítasz. Habár ezek közül még egyet sem mutattál, csak dobálózol minden féle sületlenséggel, hogy a mi szavunk nem ér semmit, mert te csak istennek hiszel.

"Azt ugye tudod, hogy ezek a törzsfejlődés előfeltételezéséből származtatott, nagyjából hasraütés-szerű adatok? Ha ezzel akarod a törzsfejlődést bizonyítani, akkor az bizony körkörös érvelés. Feltételezést nem bizonyítunk feltételezéssel. De Követnek igaza van, ezt már rengetegszer lejátszottuk."

Az egyik előttem válaszoló felsorolt jó pár kormeghatározási eljárást. Lehet hogy ezek nem tökéletesen pontosak, de nagyjából behatárolható az időszak. Ez nem feltételezés.

Egyébként vicces, hogy ti akik elvakultan hisztek valamiben amiről egy fikarcnyi bizonyítékotok nincs, nem vagytok hajlandóak elfogadni olyan adatokat,bizonyítékokat amik kézzel foghatóak, és többen megállapították már hogy van valóság alapjuk.

2017. aug. 11. 11:18
 33/48 Darkmoon80 ***** válasza:
0%

"Azt ugye tudod, hogy ezek a törzsfejlődés előfeltételezéséből származtatott, nagyjából hasraütés-szerű adatok? Ha ezzel akarod a törzsfejlődést bizonyítani, akkor az bizony körkörös érvelés. Feltételezést nem bizonyítunk feltételezéssel. De Követnek igaza van, ezt már rengetegszer lejátszottuk."

SOHA nem játszottuk le, mindig kitértetek a tisztességes válaszadás elől. Most itt a lehetőség, meg lehet cáfolni az általam felhozott érveket.

Tessék! Vagy megint kitértek előle??? Ha van tudás és bátorság, lehet bizonyítani!

2017. aug. 11. 11:25
 34/48 Darkmoon80 ***** válasza:

"Azt ugye tudod, hogy ezek a törzsfejlődés előfeltételezéséből származtatott, nagyjából hasraütés-szerű adatok? "

Véleményed szerint a 25-ös válaszomban melyik adat származik a törzsfejlődés előfeltételezéséből?

Tiszán fizikai, kémiai mérési módszereket soroltam fel. Szó sincs bennük evolúcióról. A cikkben leírt leletek kormeghatározására is ezeket használták fel. Ja, hogy emberősről van benne szó? Hát a koponya az koponya és ha közel úgy néz ki mint egy mai emberé, akkor bizony gyanús a dolog, létezik kapcsolat.

2017. aug. 11. 11:41
 35/48 követ62 ***** válasza:

Kedves #32.

Neked és senki másnak nem kell semmit bizonyitanom.

Akit érdekel Isten szava az olvassa a Bibliát és járjon utánna maga.

Mert a kötözködők ugy is csak azt fogadjak el amit ök akarnak.

De te és tarsaid NEM IS AKARJÁTOK elfogadni amit egy hívő mond.

Arra jutottam, kár az energiáért. Inkább olvasom a Bibliát. Többet érek vele.

2017. aug. 11. 12:59
 36/48 anonim ***** válasza:
48%
LOL #35 megint nem irtal egy ervet se xD egyetlen egy darab ervet se a szamos kozul amiknek "allitolag" a birtokaban vagy:D ez mar nagyon nagyon nevetseges, egy vesztesre allo gyerek vitazik igy. "igazam van mert igazam van, vannak erveim is de nem mondom el senkinek, tul sok energia, de hidd el h sok ervem van es igazam van, de inkabb megyek meset olvasni nem mondom ek az erveimet pedig bizonyitana h igazam van" kb ezzel a szintel operalsz
2017. aug. 11. 13:24
 37/48 anonim ***** válasza:
41%
A biblia helyett tudom ajánlani neked, az általános iskolás tankönyveket. Azokból legalább tanulsz is valamit.
2017. aug. 11. 14:17
 38/48 követ62 ***** válasza:
8%

Kedves #36.

Neked van igazad?

Jó, legyen!

Na milyen érzés? Ott az arany medál a nyakadban, vagy a doktori cím egy bizonyitványban?

Itt és most nemfogok Biblia órát tartani. Valamint már mondtam nézz utánna itt a gyakorin, mert több is van ahol a teremtés-evolúció a téma meg a 6000 év.

Én nem játszom olyat, hogy "dobálom a falra a borsót".

Az állítólagos fejlődés elméletben hívőknek, "több milliárd" évet kellett várni, hogy az állítólagos tudósok, állítólagos bizonyítékot tudjanak felmutatni. De mégis csak kivártátok Darwint.

Van egy jó hírem nektek hitetleneknek nem kell ilyen sokat várni, Jézus hamarosan jön és minden igaz hivőt igazol.

Úgy, hogy türelem!

😉 😊 ✌

2017. aug. 11. 14:47
 39/48 Darkmoon80 ***** válasza:

Innen indultunk ugye:

7-es válasz:

"

És ezért bele lehet gondolni!

Többekközött ezért csak 6000 éves a Föld történelme. Mert a gonoszságból ennyi bőveln elég, sőt sok.

És már minél előbb maga mellett akarja tudni megváltott gyermekeit. Hogy pedig soha többé ne legyen lázadás a tökéletes világegyetemben szintén elég 6000 év bizonyításnak, hogy mégegyszer senki ne akarjon fellázadni Ellene."

15-ös válasz

"Ejnye nem tudod? Ha hívő lennél tudnád, hogy Isten teremtette őket (kb.6000 éve). A vizözön elől egy pár be ment a bárkába, de valószínű (erről nem ír a Biblia) nem bírták az új környezetüket a vízözön után és kihaltak, vagy levadászta az ember."

23-as válasz:

"Arról nem is beszélve hogy a tudomány mai állása szerint a modern ember kb 200 ezer éve jelent meg a Földön."

Mi erre a konkrét bizonyíték? A HOZZÁVETŐLEGESEN ennyi és ennyi éves, vagy a VALÓSZÍNÜLEG ennyi éves behatárolás?

Nagyon tudományos! Ez igen. Mert ugye csak így merik behatárolni. "

"A tudományt elfogadom. Egészen addig míg nem megy szembe Isten szavával a Bibliával. "

-----

Na ez már érdekes kezd lenni. Tehát a tudomány addig tudomány, amíg a hitednek nem mond ellen, de ha igen, akkor nem veszed figyelembe. Érdekes szemlélet, csak kissé vakhitű.

Ugyanakkor a "nagyon tudományos" gunyoros kitételed magadra miért is nem alkalmazod???

-----

-

27-es válasz:

"

Régésztől tudom, hogy a radiokarbonos kormeghatározás egyáltalán nem megbízható.

Én nem akarok meggyőzni senkit. "

-----

Hmmm, azt nem mondta véletlenül ez a régész, hogy mekkora a hibahatár, és miért is nem megbízható?

Mellesleg még másik három meghatározási módszert is felsoroltam, amelyek egymást eredményeit igazolják.

OK, hogy nem akarsz meggyőzni senkit, de akkor miért írsz folyton. Így mindenki azt hiszi, hogy másokra hatni. Csendben is hihetnéd a a magad igazát függetlenül a tudomány álláspontjától.

-----

A végére maradt a java:

"követ62 nevű felhasználó válasza:

Kedves #32.

Neked és senki másnak nem kell semmit bizonyitanom.

Akit érdekel Isten szava az olvassa a Bibliát és járjon utánna maga.

Mert a kötözködők ugy is csak azt fogadjak el amit ök akarnak.

De te és tarsaid NEM IS AKARJÁTOK elfogadni amit egy hívő mond.

Arra jutottam, kár az energiáért. Inkább olvasom a Bibliát. Többet érek vele."

Valóban nem KELL bizonyítanod semmit, kivéve, ha úgy érzed VAN mit bizonyítani. Ez csak rajtad múlik. Én részemről érveket és bizonyítékokat soroltam fel ("utána jártam"), hogy az általad hirdetett 6000 éves téveszmét megcáfoljam. Te erre egyetlen épkézláb ellenérvet sem voltál képes leírni, csupán lazán közölted, a tudomány bizonyítékai számodra csak addig érdekesek, amíg a téveszméd alátámasztják (bár erre sem voltál képes semmit felmutatni).

-------

Jól írtad :

"Mert a kötözködők ugy is csak azt fogadjak el amit ök akarnak." (írod)

De nem ismersz véletlenül itt magadra???

"De te és tarsaid NEM IS AKARJÁTOK elfogadni amit egy hívő mond." (írod)

Az kevés, hogy kinyilatkoztatod a magad álláspontját, és elvárod, hogy hitelt adjunk neki. Tudod, a hit nem a mi műfajunk, CSAK szilárd bizonyítékokat fogadunk el. De, ha bebizonyítod az igazadat, cáfolhatatlan tényekre (és nem egy mesekönyv állításaira) alapozva, készséggel beismerem, tévedtem.

Amúgy mit is mond az a bizonyos hívő?

"A tudományt elfogadom. Egészen addig míg nem megy szembe Isten szavával a Bibliával. " (23-as válaszodban írod)

Tehát ki is az, aki akár a tényeknek ellent mondva is ragaszkodik a maga igazához?

2017. aug. 11. 21:01
 40/48 anonim ***** válasza:

"Tessék! Vagy megint kitértek előle??? Ha van tudás és bátorság, lehet bizonyítani!"

Tudás van. Nem hiszem, hogy olyan nagy bátorság kellene egy GYAK vitához, de ha te ettől belevaló fickónak hiszed magad, ám legyen. Engem ez hidegen hagy. Kihagytad a bölcsességet, ami szintén van, így nem állunk le vitakényszeres tudománytalan trollokkal vitatkozni. Korábban már megtettem itt a GYAK-on, hát a magadfajta srácoknak még az elemi tudása sem volt meg a biológiáról, genetikáról, stb. Gondolom neked sincs, ha csak a kövületekkel tudtok jönni, ami szinntén körkörös érvelésű, és úgy hamisították őket, hogy megfeleljen a törzsfejlődés elméletének. Követnek igaza van, engem sem zavar, ha mesékben hisztek. Kéretik tudomásul venni, hogy az én természettudományos alapú meggyőződésem, hogy 6000 éves a Föld, és Isten teremtette hat normális nap alatt. Ha ezt nem tudjátok tudomásul venni, az mentális problémákat is jelenthet

2017. aug. 12. 10:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!