Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mégis milyen lehet Isten?

Mégis milyen lehet Isten?

Figyelt kérdés

Egy egyszerű kérdésem volna.

Isten hogyan tudja végignézni azt a sok rosszat a világban, ami naponta megtörténik? Hogyan bírja ki?

2017. aug. 7. 16:26
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
39%
#10 Te melyik képmutató szekta tagja vagy, hogy holdkórosnak hívsz másokat? Nem tudom felétek, milyen beszari alakok vannak, de összeteszem a két kezem, hogy nem vagyok hívő, személyesen nekem benyögnél egy ilyet, és akkorát lecsavarnék neked, hogy a fogaidat szedegethetnéd a földről össze. Mi van emberek, ma már a "keresztények" bunkó módon, holdkórosnak hívhatnak másokat? Még én is úgy tudom, hogy egy keresztény embernek a Bibliában szereplő Jézus magatartásával kellene viseltetnie felebarátja iránt. Micsoda képmutatás, mint mondtam, jó nagy pofon kis pajtás, és a fogak repülnének. Tanácsolom, ezt a holdkórost ne nagyon erőltesd szemtől szemben, mert valaki egyszer tényleg nagyon meg fog agyalni, aztán majd egy életre megtanulod, hol a helyed :D
2017. aug. 8. 22:47
 12/48 anonim ***** válasza:
27%

Kedves Kérdező!

Ha valóban kíváncsi vagy milyen lehet Isten,akkor megismerheted.

Először,kezd tanulmányozni Jézus történetét az evangéliumokból,és az újszövetség egyéb könyveiből,majd tanulmányozd a természet szépségeit,csodáit,melyekből rátalálhatsz egy bölcs,szeretettel teljes,jó humorú művészre.

Ha trollkodsz,keress egy melegebb égtájt,pl.ahonnan megérkeztél ebbe a világba.

Egy kérdért ígértél,és 3 lett belőle.

Egyre válaszoltam.

2017. aug. 9. 06:56
 13/48 anonim ***** válasza:
56%
Ahogy a #12-es mondja, tanulmanyozd a bibliat es ismerd fel h ha letezne isten a kis konyvuk alapjan o lenne a vilag legnagyobb tomeggyilkosa es pszichopataja. Ha valaki nem szereti megoli vagy var amig meghal aztan a pokolba karhoztatja orok szenvedesre az idok vegezeteig. Vagy ha ugy tartja kedve egy csaladon kivul kiirtja az egesh emberiseget mert o azt ugy latta jonak, es nem erez miatta buntudatot, tudod kik azok az emberek akik oles utan nem ereznek buntudatot? A pszichopatak. A tengernyi takony-cukormaz mogott h jaj ugy szeret mindenkit nezd milyen szep vilagot teremtett stb egy elmebeteg all, attol h egy muvesz megfesti a vilag legszebb kepet aztan tomegmeszarlasba kezd nemlesz jo csak.mert szepet alkotott elotte. Hat ilyen az "isten" a mesekonyv alapjan, meg szerencse h nemletezik. Mert miert kene feltetelezni h letezik? Ha sosem ad semmi bizonyitekot, ja persze egy orokeletu az idok kezdete ota letezo leny az emberiseg eletenek egy adott szakaszaban (ami azuniverzum letezesehez kepest mikroszkopikusan kivsi ido) ugy ugydontott h dumal nehany emberhez meg teherbe ejt egy random csajt aztan soha tobbet senkihez semmit, tok logikus ja..ja nem.
2017. aug. 9. 09:25
 14/48 anonim ***** válasza:
49%

"Többekközött ezért csak 6000 éves a Föld történelme."

követ62, ezt ugye csak viccnek szántad?

2017. aug. 9. 14:29
 15/48 követ62 ***** válasza:
23%

Nem. Ez nagyon komoly.

De, ha rá keresel több vita is le zajlott már erről. Ha érdekel nézz utánna én nem kezdek bele.

2017. aug. 9. 16:12
 16/48 anonim ***** válasza:
64%
Komolyan azt gondolod a Föld 6000 éves? Bocsánat de értelmes ember ilyet nem állít. Földünk több milliárd éves.
2017. aug. 9. 16:21
 17/48 anonim ***** válasza:
19%

"Egy egyszerű kérdésem volna.

Isten hogyan tudja végignézni azt a sok rosszat a világban, ami naponta megtörténik? Hogyan bírja ki?"

Hogyan tudja végignézni? Nos úgy tudja végignézni, ahogyan Jézus végignézett az őt keresztre feszítőkön. "Uram! Bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek"!

Hogyan bírja ki: Hát' nehezen, de az örök élet tudatában tudja, hogy egyszer majd mindenki a szeretetet/megtérést fogja majd választani, még az Őt keresztre feszítők is, és ezért bírja ki.

2017. aug. 9. 16:39
 18/48 követ62 ***** válasza:
13%

Nem gondolom, tudjon.

Semmi baj.

És simán bevállalom, mert nem érdekel mit gondolnak rólam.

A Biblia kronologiája alapján ki lehet számítani a teremtéstől Jézus születéséig kb. 4000 év. Onnan pedig 2000. Tehát összesen 6000 +- néhány évtized.

2017. aug. 9. 16:54
 19/48 anonim ***** válasza:
0%

Aki ismeri az Újszövetséget,nem ír olyan sok értelmetlen rágalmat Istenről,mint az előttem írók többen.

A tudatlanság nem fáj,csak azoknak,akik a büszke tudatlanokat olvassák.

2017. aug. 9. 17:13
 20/48 anonim ***** válasza:
67%

Előre is bocsánat a hívőknek, de ez az Istenes dolog olyan hahaha az egész.

Nem akarok senkit megbántani, de egy ateista sokkal előrébb jár, mint egy hívő.

Tehát a kérdésre a válasz, Isten bármilyen lehet egy hívő szemével, de ateistaként elképzelni nem lehet..

"Isten hogyan tudja végignézni azt a sok rosszat a világban, ami naponta megtörténik?"

Talán becsukott szemmel.

2017. aug. 9. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!