Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A katolicizmus voltaképpen...

A katolicizmus voltaképpen egy társadalmi szinten beágyazódott halálkultusz?

Figyelt kérdés
Pl az abortusz akkor sem megengedett, ha az veszélyeztetné az anya életét. Vértanúként meghalni egyenes út az üdvösséghez. Keresztes hadjáratok, stb
2017. júl. 14. 19:56
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
44%

Nem, dehogyis, én 17 éves vagyok és közel nem így látom. Nálad is mint sokan másoknál akik bírálják az egyházat egy középkori intézményt látnak benne az itt a baj. Az egyház is modernizálódik folyamatosan gondolnunk kell pl itt a szebbnél szebb modern templomokra.

A kérdésedre válaszolva, az abortusz gyilkosság, életet Isten ad egyedül neki áll jogában azt visszavenni. A vértanúkat mindmáig nagyra becsüli az egyház. Ők csodlatos példák akik így tettek igazán tanúságot a Krisztus iránti elköteleződésük mellett. A vértanúknál nem arra kell gondolni hogy valaki megöli magát Jézusért, ilyet nem is kell tenni, mert Jézus épp azért halt meg hogy mi élhessünk. A vértanúk többsége főleg ma amikor a kereszténység a legüldözöttebb vallás, szóval a vértanúk többsége azért hal meg mert nem hajlandó megtagadni Krisztust, vagyis nem hajlandó áttérni. Emlékezzünk Jézus szavaira"Aki megvall engem az emberek előtt én is megvallom őt Atyám előtt aki a mennyben van, de ha valaki megtagad engem az emberek előtt azt én is megtagadom Atyám előtt aki a mennyben van." vagy "Aki minden áron megakarja menteni életét elveszíti, és aki én értem elveszíti életét megtalálja"

A keresztes hadjáratokat meg a Pápa hirdette meg mit én se pártolok, egyenesen elítélem továbbá az inkvizíció intézményét és a búcsúcédulák árusítását is

2017. júl. 14. 20:10
 2/40 A kérdező kommentje:
Mellébeszélsz: az abortusz akkor SEM megengedett, ha az anya életét veszélyeztetné. Nem arról az esetről van szó, amikor valaki kényelmi okból kifolyólag vetetné el a magzatot. Arról van szó, amikor a terhesség az anya életét veszélyeztetné. Sőt, olyan esetekben is erőltetik, amikor a magzat amúgy is teljesen esélytelen lenne, pl a méhen kívüli terhesség, a katolikus értelmezés szerint ilyenkor sem szabad beavatkozni, mert gyilkosság.
2017. júl. 14. 20:23
 3/40 anonim ***** válasza:
51%

Nem a katolicizmussal van a gond, hanem azokkal a bigott vallásosakkal, akik nem tudnak vagy nem akarnak gondolkodni, hanem minden téren csak fekete-fehér felosztásban képesek gondolkodni. Nem ismerik a mérlegelés, az átvitt értelem, a jelképes beszéd fogalmait, stb. Gyakorlatilag a vallások minden hibája ebből a begyepesedett fanatizmusból ered, az "aki nem abban hisz amiben én, azt gyűlölni kell" mentalitás, a "Föld csak 6000 éves" szintű nyilvánvalóan valótlan elképzelésekhez való ragaszkodás, és az általad említett "az abortusz akkor is gyilkosság ha ezzel épp az anyát ítéljük halálra" féle elképzelések is mind ugyanerről a tőről fakadnak.

Hál'Istennek azért a keresztények többsége már régen túlhaladott a hasonló elképzeléseken, szóval nem a kereszténység vagy a katolicizmus a hiba. A hiba az olyan emberekben van akik lemaradtak a fejlődésben és a gondolkodásban.

2017. júl. 14. 20:33
 4/40 A kérdező kommentje:
Jó, de nem látod, hogy az első válaszoló (felteszem katolikus) hogy reagált? EGYBŐL elkezdte a ferdítést és az agydarálást arról, hogy az abortusz gyilkosság, holott marhára nem olyan esetet toltam az arcába, amikor valaki kényelmi okokból akarja elvetni a magzatot. Hanem épp egy olyan helyzetet vázoltam, ahol valaki életveszélyben van, érted, haldoklik, sürgősségi ellátást igényel. Észre sem vette. Utána nekifogott a mártírhalál ISTENÍTÉSÉNEK. Vágod? Simán hozta a papírformát, ahol kinyírni valakit, illetve megnyekkenni az üdvözülés reményében egy helyes, magasztos tettnek számít. Szóval nem hinném, hogy olyan ártalmatlanok ezek, mint amilyennek próbálod beállítani őket :)
2017. júl. 14. 20:51
 5/40 A kérdező kommentje:
ja, hozzátenném, olyan sürgősségi haldoklás, ahol a halált okozó magzatnak amúgy sem lenne semmi esélye.Szóval még életvédelem sem történik. Csak ölés.
2017. júl. 14. 20:55
 6/40 anonim ***** válasza:
56%

Nem is azt mondtam, kérdező, hogy aki katolikus az szent is. Csupán arra utaltam hogy az első válaszoló esetében is benne magában, az emberben van a hiba. Hidd el, ha nem létezne a kereszténység, akkor talált volna magának más ideológiát amit ugyanilyen fanatizmussal védene.

Olyan ez mint a kés esete. Értelmes ember kezében egyszerű konyhai eszköz, egy bűnöző kezében gyilkos fegyver. De nem a késben van a hiba, csak az emberben akinek a kezében van.

2017. júl. 14. 21:08
 7/40 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

valoszinuleg nem tudjak mirol van szo akik emellett alnak ki

vagy kiskaput latnak benne

de a kerdesed nem igazan errol szol

mert a fokerdesed nem igaz, eletkultusz inkabb

de nem az evilagi eletre oszpontosit

nem ertem a tarsadalmi szintet sem, hiszen ez legfeljebb a hivokre ervenyes, a vallasnak nincs beleszolasa az abortuszokba legfeljebb "tuntethet" ellene

ezt mar a vilagi hatalom vette a kezebe

vertanukat meg kereszteseket ne keverjuk mar bele es ez a ketto is teljesen mas dolog es a kerdestol es a harmadiktol is kulonbozik

Xy4

2017. júl. 14. 21:15
 8/40 anonim ***** válasza:
Milyen forrásból olvastál olyat, hogy pl. a méhen kívüli terhesség megszakítását ellenezné az egyház???
2017. júl. 14. 21:15
 9/40 A kérdező kommentje:
Az egyház, de minden egyéb totalitárius ideológia (kommunizmus, nácizmus, liberalizmus stb) különös hangsúlyt fektet a fiatalokra. Nem váletlenül. Ez a 17 éves válaszoló nem a saját véleményét mondja. Beleöntötték. Ahogy a szüleibe, azok szüleibe, nagyszüleibe is, stb. Rohadtul ijesztő.
2017. júl. 14. 21:17
 10/40 A kérdező kommentje:
Magyar nyelvű katolikus "hitvédő" blogokon igazolgatják. Természetesen több hektoliter cukormázzal, kétértelmű megfogalmazásokkal, hatalmas mellébeszélésekkel leöntve.
2017. júl. 14. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!