Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A pápa miért ilyen? Megzsarolt...

A pápa miért ilyen? Megzsarolták, megszállta valami?

Figyelt kérdés

Én, mint katolikus, elárulva érzem magam a pápa miatt.

Főleg, a migrációban alkotott álláspontja zavar.

Bár, én "rossz" katolikus vagyok, nem járok templomba, csak esküvőkör meg temetéskor.

De, ennek a vallásnak a szellemében nőttem fel, elárulva érzem magam.

Fellapozva a történelemkönyveket, a pápák teljesen ellentétes álláspontot képviseltek, mint a mai.

Például:XI. Ince pápa létrehozott egy Szent Liga nevű szerkezetet, hogy többek között Magyar Királyság területéről kiűzze az Oszmán Birodalmat.XI. Ince nyomására, nyugatról sok segítséget kapott a Magyar Királyság.

Tehát, kijelenthető, hogy a pápa az európaiak érdekét tartotta szem előtt.

A mai pápa viszont nem így tesz.

Ennek talán köze van ahhoz, hogy ez a pápa argentin, nincs európai keresztény tudata.

Én úgy gondolom, hogy a szír, iraki,afgán keresztényeknek, ideiglenesen menedéket kell biztosítani.

De, a muzulmánoknak nem.

A gazdag arab országoknak a dolga lenne, hogy a "nyájuknak" menedéket nyújtsanak.

Az iszlám maradjon csak iszlámországok határain belül.

Mivel bizonyítható, hogy a migránshullámnak, nincsenek hódító szándékai?

Semmivel, ugyanis, nem bizonyítható.

2016. máj. 12. 17:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
67%

"iszlámországok"...

Really bro'?

2016. máj. 12. 17:59
 2/17 anonim ***** válasza:
14%

Szervusz.

az egész keresztény tanítás, és élet el van árulva, már

közel kettő ezer éve.

Az utolsó apostol halálával egy "új kereszténység" lépett a színre, és teljesen ellene megy a Krisztusi tanításnak, és a keresztény élet stílusnak.

2016. máj. 12. 18:03
 3/17 anonim ***** válasza:
65%

A második az jehovista tanítás, azt azért ne vedd készpénznek.

Ferenc pápa külpolitikáját lehet kritizálni, én is úgy gondolom, hogy kicsit túl befogadó a migránsokkal szemben (mondjuk ez lenne a kereszténység alapja, segíteni másokon, még akkor is ha áldozatokkal jár), de elég biztos, hogy nem zsarolták meg, és démoni fényt se véltem eddig felfedezni szemében.

2016. máj. 12. 18:51
 4/17 anonim ***** válasza:
90%

Jézus hol beszél arról, hogy másokat a hite alapján ítéljünk meg, és zárjuk ki a más vallású embereket?

Véleményem szerint az ilyen "csak papíron" katolikusok teszik hiteltelenné az egész katolikus vallást.

2016. máj. 12. 18:59
 5/17 anonim ***** válasza:
83%

A kereszténységnek alapvetően ez az egyik alapelve, hogy segíteni kell azokat, akiknek szükségük van rá. Pápaként igencsak ellentmondásos lenne, ha azt mondaná, hogy "hulljon a férgese".

A történelmi példák nem túl szerencsések, akkoriban ugyanis a pápáknak sokkal nagyobb politikai befolyása volt, mint manapság.

2016. máj. 12. 18:59
 6/17 anonim ***** válasza:
87%

Amennyire én tudom, a katolikus hitben benne van az is, hogy nem ítélünk el másokat, illetve segítjük a többi embert és nem csak azt, aki nekünk szimpatikus (az irgalmas szamaritánus sztorit biztos ismered).

Szóval lehet azt mondani, hogy a menedéket kérőknek jó keresztényként menedéket nyújt az ember, bármifélék is.

Kérdés, hogy ez tényleg jó ötlet-e.

2016. máj. 12. 19:01
 7/17 anonim ***** válasza:
51%

"jehovista Tanítás"

Érdekes, hogy a nem Tanúk is úgy vélik hogy a magát keresztényeknek vallók messze eltértek Jézus tanításától,

szégyent hozva Istenre és a Fiára Jézusra.

ez miért is Jehovista tanítás?

az inkvizíció, a csecsemő keresztelés, vagy a bűnbocsátó cédulák pénzért való eladása, stb hol van megírva,

Ez nem Jehovista tanítás, hanem mindenki tudja ma már, hogy ez nem bibliai tanítás,

akkor valóban ne vegyük figyelembe?

Ja csak Jehova Tanúja ne legen, mindenki más írhat ilyet....:(

Milyen sajnálatos, az ilyen hozzá állás.

2016. máj. 12. 22:20
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Miért, szerinted mit kellene mondania Isten földi helytartójának, Szent Péter utódjának, Jézus Krisztus követőjének?

Hogy ragadjatok gépágyút és szaggassátok le a csontjaikról a húst? Vagy dobáljátok mindent húsdarálóba?

Szerinted Jézus mit tenne? Ezt tenné?

2016. máj. 12. 22:47
 9/17 anonim ***** válasza:
20%
2016. máj. 12. 23:46
 10/17 anonim ***** válasza:
10%
Körülbelül igen. De lehet, hogy ez egy betegség, vagy egy drog.
2016. máj. 13. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!