A Pápa mennyire hithű, vagy ha biztos a hitében. Akkor a Pápamobil miért golyóálló üveggel és páncélozva van. Vagy ez csak olyan mint azok akik, esőért imádkoztak, de nem vittek esernyőt magukkal?
Igazából ha Bibliatikusak szeretnénk lenni, olyan hogy Pápa, és Bíboros, meg Ő eminenciája, stb nem létezik
ezeket azok hozták létre, akik hatalmat csináltak a kereszténységből, holott Jézus megmondta, hogy az Ő királysága nem része ennek a világnak.
Mert akkor a Szolgái is harcolnának. Az Ő királysága nem Földi, hanem égi.
S a hatalmat nem engedi át, Főleg ilyen magyarázattal egyetlen embernek sem.
Isten kinevezett királya, aki az Ég, a Föld, és a Hádesz Ura Jézus, s nem a Pápa.
A Pápa ha Ura lenne a Pokolnak akkor már feltámaszthatott volna sok halottat, de ehhez neki nincs hatalma, s nem is kap ilyen hatalmat.
ennek ellenére az egyik tanulmány ezt írja:
*** w90 2/1 13–14. o. 20. bek. A „törvénytelenség emberé”–nek azonosítása ***
A Lucio Ferraris által készített egyházi szótár, amelyet Olaszországban adtak ki, úgy írja le a pápát, mint „olyan méltóságú és fenségű, hogy egyszerűen nem is ember, hanem szinte Isten, és Isten Helytartója”. Koronája hármas korona: mint aki „az egek királya, a föld királya és a pokol királya”. Ugyanez a szótár így folytatja: „A pápa mintegy Isten a földön, Krisztus hűségeseinek egyetlen fejedelme, minden királyok közül a legnagyobb király”. És hozzáteszi: „A pápa néha megmásíthatja az isteni törvényt”.
Ha a Pápának ekkora hatalma van, akkor miért nem gyakorolja azt, miért nincs már Béke, miért nem támasztja fel a halottakat, hogy lehet a Pápa a föld és az Ég ura amikor csak Jézus illeti meg ez a Cím?
Pápamobil azóta létezik, mióta II. János Pál pápát megmerényelték. Túlélte, de ragaszkodtak hozzá, hogy ezek után már csak abban mutatkozzon a nyilvánosság előtti útjain.
A pápamobilból hagyomány lett, bár a hírek szerint Ferenc pápa nem szívesen használja.
Így van. Ha ő valóban Isten földi helytartója, nincs mitől félnie. Isten meg fogja állítani a merénylő golyóját, nincs szükség páncélra.
Ha meg mégsem, akkor sincs nagy baj, Isten akarta így, magához szólította leghűségesebb követőjét. A lehető legjobb helyre kerülne a Pápa, nem is fiatal ember már, neki egyenesen dicsőség lenne Isten szolgálatában eltöltött munkája során áldozni az életét, garantált a mennyország számára. Nagyon valószínű, hogy szentté avatnák.
Mégis be van tojva mint a franc.
Ha Orbán Viktor annyira hisz a 2/3-ban, akkor miért kell neki személyes testőrségnek a TEK?
Ne, az én kérdésesem pont annyira értelmes,mint a tiéd.
A pápa hite, és a személyes biztonságával kapcsolatos egyik intézkedés között te milyen összefüggést találsz?
Ebből a viccből majd megérted:
A falut elönti az árvíz, a pap a templom tetején várja a segítséget. Arra megy egy csónak:
- Jöjjön tisztelendő atyám, kivisszük innen!
- Nem kell, köszönöm fiam, majd Isten megment engem!
Csónak elmegy, a víz tovább emelkedik. Arra jön egy másik csónak:
- Jöjjön tisztelendő atyám, kivisszük innen! Még befér a csónakunkba!
- Nem kell, köszönöm, majd Isten megment engem! Menjetek isten hírével!
Csónak elmegy, a víz tovább emelkedik. Arra jön a harmadik csónak:
- Jöjjön tisztelendő atyám, kivisszük innen! Ne bolondozzon, nagyon gyorsan emelkedik a víz, meg fog fulladni!
- Nem kell, köszönöm, majd Isten megment engem!
Csónak elmegy, a víz emelkedik, elsodorja a papot, aki megfullad. Lelke Isten elé kerül.
- Istenem! Én mindig hű szolgád voltam, soha életemben nem vétkeztem, te mégis hagytál engem megfulladni. Miért???
- Én??? Küldtem érted három csónakot is...
Hakapeszi!
"Így van. Ha ő valóban Isten földi helytartója, nincs mitől félnie. Isten meg fogja állítani a merénylő golyóját, nincs szükség páncélra. "
Ez butaság.
Isten nem avatkozik bele a földi történésekbe. Ő megteremtette a földet és az élőlényeket, majd az embernek szabad akaratot adott - és majd ítél, ha eljön az ideje.
A saját fiát sem mentette meg a kereszthaláltól.
Egyébként a pápamobil egy protokoll/ szokás, de 10-ból legalább 9 alkalommal a pápamobil nélkül láthatod a tömegben a pápát.
"Isten nem avatkozik bele a földi történésekbe."
Akkor a francnak imádkoznak hozzá a hívők?
"Ő megteremtette a földet és az élőlényeket, majd az embernek szabad akaratot adott - és majd ítél, ha eljön az ideje."
Na, ha lelövik a Pápát, majd ítél ha eljön az ideje. Francseszkó meg lesz jutalmazva, a merénylő meg majd ég a pokolban. Minek félni?
"A saját fiát sem mentette meg a kereszthaláltól."
Jó kis apa.
HakapesziM:
"Akkor a francnak imádkoznak hozzá a hívők?" - Hívője válogatja.
Olyan imát nem hallgat meg, hogy "holnap legyen ötösöm!".
De imádkozhatnak hozzá lelki békéért, útmutatásért, bocsánatért, az iránta érzett tisztelet kifejezésért...
"Na, ha lelövik a Pápát, majd ítél ha eljön az ideje. Francseszkó meg lesz jutalmazva, a merénylő meg majd ég a pokolban. Minek félni? " - Nem fél.
Úgy látszik csak a válaszok azt a részét vagy hajlandó megérteni, amibe beleköthetsz.
Ahogy írtam, alig használja a nyilvános megjelenései alkalmával a pápamobilt, csak akkor mikor már nincs más lehetősége. Egy pápa nem csak önmaga dönt a nyilvános megjelenéseinek módjáról. És a pápa nem csak a saját életéért felelős, hanem az egyház egész szervezetéért. Ha megölik, az nem csak rá van hatással, hanem az egész világra. Gondolj csak arra, hogy milyen bosszúreakciókat válthat ki a pápa megölése, milyen változásokat hozhat a vatikáni politikában, milyen érzéseket gerjeszthet a hívőkben...!
"Jó kis apa."
Az.
Ő nem egy gyermek apja, hanem a világé.
És ezeket úgy írom, hogy nem vagyok hívő!
De ennyit még én is felfogok, általános műveltséggel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!