Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A pápa miért ilyen? Megzsarolt...

A pápa miért ilyen? Megzsarolták, megszállta valami?

Figyelt kérdés

Én, mint katolikus, elárulva érzem magam a pápa miatt.

Főleg, a migrációban alkotott álláspontja zavar.

Bár, én "rossz" katolikus vagyok, nem járok templomba, csak esküvőkör meg temetéskor.

De, ennek a vallásnak a szellemében nőttem fel, elárulva érzem magam.

Fellapozva a történelemkönyveket, a pápák teljesen ellentétes álláspontot képviseltek, mint a mai.

Például:XI. Ince pápa létrehozott egy Szent Liga nevű szerkezetet, hogy többek között Magyar Királyság területéről kiűzze az Oszmán Birodalmat.XI. Ince nyomására, nyugatról sok segítséget kapott a Magyar Királyság.

Tehát, kijelenthető, hogy a pápa az európaiak érdekét tartotta szem előtt.

A mai pápa viszont nem így tesz.

Ennek talán köze van ahhoz, hogy ez a pápa argentin, nincs európai keresztény tudata.

Én úgy gondolom, hogy a szír, iraki,afgán keresztényeknek, ideiglenesen menedéket kell biztosítani.

De, a muzulmánoknak nem.

A gazdag arab országoknak a dolga lenne, hogy a "nyájuknak" menedéket nyújtsanak.

Az iszlám maradjon csak iszlámországok határain belül.

Mivel bizonyítható, hogy a migránshullámnak, nincsenek hódító szándékai?

Semmivel, ugyanis, nem bizonyítható.

2016. máj. 12. 17:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
36%
Az a gond, hogy várható a gyermeki naivitás Ferenc pápa részéről, mivel Argentínából származik. Abban a világban az argentínok, meg egyéb dél-amerikai népek testesítik meg azt, amit itt a muszlim migránsok: mindketten "áldozatok" akiket gyámolítani kell, még akár a józan ésszel is szembe menve. Ennek megfelelően valószínűleg messze nincs annyi fogalma Európai jelenlegi viszontagságairól, mint kellene, és ennek eredményét látjuk a mérhetetlenül idealista közhelyeiben.
2016. máj. 13. 12:53
 12/17 anonim ***** válasza:
78%
Tanú: nevetséges azt állítani, hogy a kereszténység ellene menne 2000 éve Krisztusnak. Nyilvánvalóan követett el az egyház hibákat az évezredek során, hiszen gyarló emberek állnak az élén, de a kereszténység alapja továbbra is a szeretet, mások megsegítése marad, amit a mostani pápa elég nagy mértékben képvisel. Ha van olyan mozgalom, ami ellent mond Jézusnak az a jehovizmus, ahol inkább kiállnak a sarokra az Őrtornyot meg hasonló szennyeket árulni, ahelyett, hogy segítenének a 3 méterre álló koldusnak. Na ez mond ellen a krisztusi tanításnak.
2016. máj. 13. 19:36
 13/17 anonim ***** válasza:

"az inkvizíció, a csecsemő keresztelés, vagy a bűnbocsátó cédulák pénzért való eladása, stb hol van megírva"

Ha tudnád ezeknek az általad említett dolgoknak a hátterét, akkor talán látnád, hogy ezek még mindig kevésbé mondanak ellent a Szentírásnak, mint Jézus és Atya egylényegűségének tagadása...

2016. máj. 15. 22:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Bár, én "rossz" katolikus vagyok, nem járok templomba, csak esküvőkör meg temetéskor.

De, ennek a vallásnak a szellemében nőttem fel, elárulva érzem magam.

Nem csak ezért vagy rossz katolikus. Nem bízol a pápában, aki a vallásod szerint isten földi helytartója. Nem bízol istenben. Nem hiszel a saját választott vallásod egyetlen istenében, tehát a vallásod szerint pokolra fogsz jutni.

2016. máj. 16. 23:27
 15/17 anonim ***** válasza:
Azért az, hogy valaki nem bízik istenben helytartójában, messze nem egyenlő azzal, hogy nem bízik istenben sem.
2016. máj. 17. 19:08
 16/17 anonim ***** válasza:
Ezt a parancsot kapta a gazdájától. (Aki már régóta nem az Isten.)
2016. máj. 24. 20:32
 17/17 anonim ***** válasza:

Végre egy olyan pápa, aki nem a Bibliát böfögi vissza.

Hanem a cselekedeteiben Jézust és a Mindenhatót vélem látni.

Úgy emlékszem Jézus se köveztette halálra a parázna asszonyt, pedig a törvény betűje előírta volna!

Szóval úgy árulta el Ferenc pápa a keresztényeket, ahogy Jézus elárulta az Úristent, amikor azt mondta:

- Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!

2016. jún. 28. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!