Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen szabad akarat az, ami...

Milyen szabad akarat az, ami már az ember születése előtt milliárd évekkel eldőlt? Hiszen Isten már a teremtés pillanatában tudott minden egyes jövőbeli döntésünkről.

Figyelt kérdés
2017. jún. 30. 21:37
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/112 anonim ***** válasza:
100%

#51"Szabad akarat nem létezik, csupán annak az illúziója, ez az illúzió is a teremtett világ része/következménye."

Polemizálnék.

1)Az akarati tevékenységre nézzünk rá először.

Ha reggel kinyitod a szemed és meglátod itt az idő, most, vagy soha - fel kell kelni, működik az akarat? szabadon? Akarta tevékenység, hogy horizontálisból vertikálisba emelkedj és elindulj. Ha nem akarnád, maradnál tehetetlen testként az ágyban párnák közt halni meg.

Az más kérdés, hogy mindez olyan gyors, hogy nem tudatosítod - ezt most viszont megtettem.

Ha nem hiszed hogy létezik az Abszolútum (Isten), akkor nem kell ezt tovább ecsetelni, hogy mindez nincs egy nagykönyvben felírva: márpedig most vertikálisba emelkedsz, fiam - ez a te szabad AKARATI döntésed.

2)Nézzük az illúzió részt.

Egy olyan helyzetet hozzunk létre, amikor az alany és a tárgya együtt van, nem rátekintek egy délibábos hortobágyi tájra, hogy tyű, de illuzórikus.

Erre nagyon alkalmas a geometria - és egyben tegyük világossá is, hogy a GEOMETRIA szellemi világ tökéletes bizonyítéka is.

Tehát adott legyen

a tapasztaló alany -a tapasztalás folyamtata - a tapasztalás tárgya

(mely MINDIG EGYÜTT KELETKEZIK!) tévedhetetlenül.

Ezt például elérhetjük a következőképp: csukott szemmel képzelj el egy (pl) Pitagorasz háromszöget (más is jó, ez most csak egy példa). Ez nem volt eddig a sehogy a világban, nem illuzórikus, mert TE mint alany megteremted (tárgy) és látod van (a képzeleti kép)

Most végezzünk transzformációkat: nyújtsd meg az egyik csúcsánál fogva. Most állítsd vissza. Most az egyik befogónál pörgesd meg. (ezek példák, mást is tehetsz)

Tehát egy szabad akarattal végezzük el a transzformációkat.

Nagyon értékes, elgondolkodtató empirikus élmény, ajánlom!

2017. júl. 1. 18:32
 92/112 anonim ***** válasza:
0%

Ééééés el is érkeztünk a Bibliai idézetek másolgatásához. Ahhoz, amit igazából semmi sem támaszt alá, csupán a 2000 éve élt emberek véleményét és világképét tartalmazza. Ám legyen, fussunk egy kört, de a Bibliát (pont úgy mint bármely más vallási könyvet, pl a Koránt) úgy magyarázod ahogy akarod, olyan összefüggéseket látsz bele, amilyeneket akarsz. Így van ez már 2000 éve!

"Jel 14:7 Ezt mondván nagy szóval: Féljétek az Istent, és neki adjatok dicsőséget: mert eljött az ő ítéletének órája; és imádjátok azt, aki teremtette a mennyet és a földet, és a tengert és a vizek forrásait."

Már itt bukik az egész dolog, mert az az Isten, akit (nem személy, de nem is csak egy "erő") elismerek, nem haragos, nem kell félni tőle. Miért is haragudhatna, ha minden csak a terve szerint történhet, hiszen ő mindenható és mindentudó (ezt saját magáról állította, mára a JHVH elnevezés is erre utal)? Ha oka van haragudni és nekünk okunk van félni tőle, akkor nem lehet mindenható, ez ilyen egyszerű.

"Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem."

Ha követik, akkor valószínűleg Jézus vezeti a juhokat, tehát Jézus a juhász ebben a példában. A juhász nem feltételen birtokolta a juhokat, csak vigyázott rájuk a tulajdonos felkérésére.

"Jel 3:20 Íme az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem."

Jelenések...Ugye zsoltáros példákat nem fogsz tényként kezelni...? Ha bemegy hozzád enni, nem azt jelenti, hogy utána ő birtokolja a házadat és téged. Végül is nem kényszer, hogy a Biblia több helyen megemlíti, hogy ha nem hiszel az ő "istenében", akkor elkárhozol (irónia!)

"Ez is egy fajta hitvallás, mik meg hiszük hogy Jézus Isten és nem látta hanem Ő az igazság."

Vagy Isten, vagy ember. "Nem csak kenyéren és vízen él az ember". Legalább egyszer állította magáról, hogy ő ember.

"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."

Ő az út, ez is arra utal, hogy kövesd. Kérdés az, hogy valójában mit is kért Jézus, mert ami a Bibliában van, az sokadkézből származó információ, Jézus maga egyetlen tekercset sem írt élete alatt (legalábbis eddig egyet sem találtak).

"Ján 14:26 Ama vigasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam nektek."

Akkor az Atya meggondolta magát, mert az apostolokra épülő "szent" anya"szent"egyház indította pl a keresztes háborút, az inkvizíciót és még sorolhatnám...

"Dán 12:10 Megtisztulnak, megfehérednek és megpróbáltatnak sokan, az istentelenek pedig istentelenül cselekesznek, és az istentelenek közül senki sem érti; de az értelmesek értik"

Lefordítom: nekünk (hívőknek) van igazunk, a többiek buták és el fognak kárhozni. Ennyi. Ez csak egy a sok önigazolás közül, amit a Biblia csattogtat.

2017. júl. 1. 19:02
 93/112 anonim ***** válasza:
71%

"Vagy Isten, vagy ember."

A kereszténység fundamentuma: Jézus Krisztus teljesen Isten ÉS teljesen ember.

Ez a lényege ennek a vallásnak - ez adja a realizáció lehetőségét, ez a megváltás, ez amit az egyházatyák úgy fejtettek ki: Isten emberré lett, hogy az ember Istennél lehessen.

Nekem teljesen mindegy, nem kell elhinned, nem kell követned - csak tudnod kell - műveltség szinten - hogy erről szól.

(Az előzőt azt hiszem párhuzamosan főként neked írtam a szabad akaratról. )

2017. júl. 1. 19:12
 94/112 anonim ***** válasza:
73%

"Ha reggel kinyitod a szemed és meglátod itt az idő, most, vagy soha - fel kell kelni, működik az akarat? szabadon? Akarta tevékenység, hogy horizontálisból vertikálisba emelkedj és elindulj. Ha nem akarnád, maradnál tehetetlen testként az ágyban párnák közt halni meg."

Nézzük más szemszögből: reggel felkelsz, és erősen hat rád a vizelési inger, mert előző este lefekvés előtt megittál egy nagy pohár vizet, ugyanis nagyon meleg volt és megszomjaztál (...).

Mivel megtanították kiskorodban veled, hogy nem vizelünk az ágyba, kimégy a wc-re. Wc közben magadhoz térsz kissé és rájössz milyen dolgaid vannak aznapra és kezdődik a mókuskerék nap mint nap. Kényszerpályán vagy, csak nem veszed észre.

Dönthetnél úgy is, hogy nem, MA NEM KELEK fel, bevizelek az ágyba. DE NEM FOGSZ. Mert úgy lettél alakítva, hogy kint kell elvégezned a dolgod. A tapasztalataid meg azt sugallják, hogy a feladataidat el kell végezned. Van, hogy azért vállalsz feladatot, hogy több pénzed legyen és hónap végén legyen pénzed kajára. Mind mind kényszerpálya.

Dönthetnél úgy, hogy reggel csomagolsz és mész Hawaii-ra nyaralni (már ha olyanok az addigi körülményeid, hogy van pénzed), de nem fogsz, ha úgy lettél alakítva (úgy alakult ki a személyiséged), hogy ne legyen ez igényed.

"csukott szemmel képzelj el egy (pl) Pitagorasz háromszöget (más is jó, ez most csak egy példa). Ez nem volt eddig a sehogy a világban, nem illuzórikus, mert TE mint alany megteremted (tárgy) és látod van (a képzeleti kép)"

Rossz hírem van: ez a képzeleti "kép" nem egy spirituális síkon van, tértől és időtől elzárva, hanem az agyacskádban a kis neuronok hálózata (stb) kialakított egy olyan láncolatot, amelyet te úgy érzékelsz, hogy tudatod van, képes vagy gondolkodásra. Vannak tapasztalataid arról, hogy mi az a geometria, hogyan kell transzformálni, hogyan nézhet ki, stb. Mindennek megvan a fizikai, materiális alapja. Nyújthatod, forgathatod, de ha az agyad nem kap oxigént, akkor vége a transzformációnak, jön a képszakadás. Rossz hírem van: ha elhalnak az agysejtjeid azt is elfelejt(het)ed, hogy mi az a háromszög!

Az, hogy képzeletben transzformálsz geometriai alakzatokat az sem ok nélkül történik, külső hatások következtében igény alakul ki benned rá, hogy megtedd. Minden időpillanatban külső hatások érnek, amire még ha nem is tudatosan, de reagálsz.

Az, hogy valaki zenét szerez, házat tervez, programot ír, stb, az is visszavezethető a külső hatások által kialakított igényre és a mindenkori tapasztalataidra.

2017. júl. 1. 19:20
 95/112 anonim ***** válasza:
34%

"A kereszténység fundamentuma: Jézus Krisztus teljesen Isten ÉS teljesen ember."

Tisztában vagyok ezzel, csakhogy ez egy szimpla kitaláció. Csakúgy mint a pokol és a démonok. Semmivel nem alátámasztottabb a szentháromság elve, mint annak az elmélete, hogy a 4. dimenzióban fénylény tanítók segítik az odalátogató meditáló embereket.

Egyébként én azt vallom, hogy mindenki egy Istenben, mivel a teljes teremtés tőle származtatható. Tehát mindenki és minden egy a forrásban végső soron. Ez legalább logikus, ha azt feltételezzük, hogy az egész világegyetem egy forrásból származik.

2017. júl. 1. 19:25
 96/112 changename ***** válasza:
65%

"Ééééés el is érkeztünk a Bibliai idézetek másolgatásához."

Meg az értelme saját agyacskád szerinti kiforgatásához.

"Ahhoz, amit igazából semmi sem támaszt alá, csupán a 2000 éve élt emberek véleményét és világképét tartalmazza."

Pont ez az amit nem tartalmaz.

Neked semmit se kell alátámaszon mert tőled függetlenül nem dülöngőzik.

"Ám legyen, fussunk egy kört, de a Bibliát (pont úgy mint bármely más vallási könyvet, pl a Koránt) úgy magyarázod ahogy akarod, olyan összefüggéseket látsz bele, amilyeneket akarsz. Így van ez már 2000 éve!"

Két kört is tolhatsz sőt még többet is nem állit meg senki. Ez állitásrol magad tanuskodsz.

"Már itt bukik az egész dolog, mert az az Isten, akit (nem személy, de nem is csak egy "erő") elismerek, nem haragos, nem kell félni tőle."

Nem Istentől kell félni hanem a bűntöl és a következménytől

"Miért is haragudhatna, ha minden csak a terve szerint történhet,"

Ami jó az van terv szerin a rossz nem, nem tőlle van.

"hiszen ő mindenható és mindentudó (ezt saját magáról állította, mára a JHVH elnevezés is erre utal)?"

Meg a történelem bízonyította azoknak akik őszinte szívvel Szeretik.

"Ha oka van haragudni és nekünk okunk van félni tőle, akkor nem lehet mindenható, ez ilyen egyszerű."

Az első hét év nevelés nállad meg volt? Dereng valami?

"Ha követik, akkor valószínűleg Jézus vezeti a juhokat, tehát Jézus a juhász ebben a példában. A juhász nem feltételen birtokolta a juhokat, csak vigyázott rájuk a tulajdonos felkérésére."

Bírtokolja: az én juhajim? Igaz magas ez neked.

"Jelenések...Ugye zsoltáros példákat nem fogsz tényként kezelni...? "

Deeeeee, minden íge Istentöl ihletett

"Ha bemegy hozzád enni, nem azt jelenti, hogy utána ő birtokolja a házadat és téged."

Ézs 43:1 És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtőd, és a te alkotód, Izrael: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!

"Végül is nem kényszer, hogy a Biblia több helyen megemlíti, hogy ha nem hiszel az ő "istenében", akkor elkárhozol (irónia!)"

Idéznéd a több helyet!!!!!!

"Vagy Isten, vagy ember. "Nem csak kenyéren és vízen él az ember". Legalább egyszer állította magáról, hogy ő ember."

Meg én is állitom az Ígéböl.

"Ő az út, ez is arra utal, hogy kövesd."

Igen ez is utal a követésre:De az már magas neked hogy mit is jelent követni.

"Kérdés az, hogy valójában mit is kért Jézus,"

Te vagy a nagy megmondó szószolója Jézusnak, Jézus szava magyarázója, a te szavad `osztán inni kell mi?

"mert ami a Bibliában van, az sokadkézből származó információ,"-mégis szinkronba vannak.

Ami meg benned van egyedi információ.

"Akkor az Atya meggondolta magát, mert az apostolokra épülő "szent" anya"szent"egyház indította pl a keresztes háborút, az inkvizíciót és még sorolhatnám... "

Sehol nem olvastam ilyesmiröl az Újszövetségben hogy Jézusnak vagy az Atyának köze lenne hozzá, azt viszont világosan elmondja hogy kinek is van köze hozzá.

"Lefordítom: nekünk (hívőknek) van igazunk, a többiek buták és el fognak kárhozni."

Leforditom Istennek van igaza és abbol az következik hogy azoknak akik hallják az Ő szavát.

Vannak azért itt a komentelők között akiröl le látszik hogy hallják az Ő szavát, ellenben veled, nem itéllek el, de biztos van sejtésed hogy hogy leszel kifizetve.

"Ennyi. Ez csak egy a sok önigazolás közül, amit a Biblia csattogtat."

Irónia mi a csattogtat? Ahogy meg te csattogtatsz az.....

Szevasz!!

2017. júl. 1. 21:11
 97/112 anonim ***** válasza:
79%

"az egész világegyetem egy forrásból származik."

- ez így van, az összes világvallás szerint is (kivéve a duális mellékvágányokat, pl a korai gnosztikus szekták ilyenek voltak)

Nem hiszed, hogy a Logosz inkarnálódott- ez nem az én bajom, mint mondtam ez a keresztények realizációs útjának alapja.

Minden értelmes emberi szónál ez van egyébként, a bennünk élő világ világossága (Logosz)formát ölt (emberi szavakban) Fordításnál figyeled meg: van egy forma (pl egy német mondat) -fellépsz a formanélkülihez (az értelméhez, a Logoszhoz) és visszahozod egy másik formában (pl magyar nyelven). A google fordító ezt a lépést nem tudja megtenni, mert nincs benne Logosz ezért olyan, amilyen a fordítása:).

Próbáld ki amit írtam a geometriai gyakorlattal, 5 perc, szánd rá, lehet, hogy megváltozik a véleményed. Ez egy gyakorlat. Mint ahogy az artista gyakorolja a szaltót, hogy tudjon a törvények, a külső körülmények figyelembe vételével egy képességet fejleszteni

- nem is értem, hogy jön ide a kényszerpálya, a külső hatások...

"Rossz hírem van"

Tényleg rossz a hír, és szomorú lehet az életed, ha te azt hiszed, hogy mindig kényszerpályán vagy (mikor volt új gondolatod? alkotásod?). Azt egy szóval nem mondtam, hogy a Törvényt - a Taót -, a fizikai törvényeket nem kell figyelembe venni a döntésnél - azt csak elemkórtani esetek hiszik, hogy a szabadság.

Ezzel együtt semmi új alkotás, semmi új gondolat nem lenne, ha minden a materiális világból indulva alakulna ki, kényszerpályán, a tapasztalatok miatt.

"amelyet te úgy érzékelsz, hogy tudatod van"

Jellemző, hogy a materialista gondolkodásra, hogy mindent kiforgat.

Az ÉNTUDATOM érzékeli, hogy az agyam, mint eszköz működik, a szemem, mint eszköz működik.

Én gondolkodom, nem az agyam(az eszköz) Én látok, nem a szemem.

Nyilván, ha az eszköz sérül, nem működik más lesz a helyzet. Hallgatod a rádióban a Haydn Búcsú szimfóniáját - áramszünet lesz- hopp nem hallod. Ez Haydn-t, az alkotót, a szimfóniát, az alkotást, az isteni ihletet nem érinti.

De hát higgy, amit akarsz. Nem értek egyet, de nincs több időm, és tkp. nem akarok senkit meggyőzni semmiről.

2017. júl. 1. 21:35
 98/112 anonim ***** válasza:
63%

"Nem Istentől kell félni hanem a bűntöl és a következménytől"

Nincs bűn Isten szemében. Fogd fel végre. Isten nem fog megbüntetni. Mindennek van következménye, annak is amit jónak hiszünk és annak is, amit rossznak. A jó és rossz megítélése az aktuális tapasztalatunktól függ, relatív fogalmak.

"Ami jó az van terv szerin a rossz nem, nem tőlle van."

Ha lehetne "rossz", akkor azt kellene feltételeznünk, hogy több teremtő is létezik, akik tönkretehetik a teremtett világot. De mivel azt feltételezzük, hogy egy forrás (és egy Isten) van, nem lehetséges ilyesmi. Csak a teremtő terv van, semmi más.

"Meg a történelem bízonyította azoknak akik őszinte szívvel Szeretik."

Az ószövetség története nem erről árulkodik. A történelem sem. Isten NEM avatkozik be a tervbe. Ha így lenne, és korrigálnia kellene, akkor nem lenne tévedhetetlen.

"Bírtokolja: az én juhajim? Igaz magas ez neked."

Nem, a juhász is azt mondhatja, hogy az én juhaim, mivel azokkal a juhokkal foglalkozik. A szomszéd juhász juhai meg a szomszédhoz tartoznak, az ő juhai, de szintén nem ő birtokolja őket, csupán figyel rájuk.

"Deeeeee, minden íge Istentöl ihletett"

Szánalmas amikor a Biblia hitelességét a Bibliában leírt "minden ige Istentől ihletett" szösszenettel próbálod igazolni. Ez önigazolás, SEMMIT sem ér.

"Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!"

A teremtőben minden egy, ha így vesszük minden a teremtett világban létező a része, mivel általa létezik. De itt a Teremtőről van szó.

"Idéznéd a több helyet!!!!!"

Pl Márk 16/16. A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik.

De te is idéztél olyasmit, ami erre utal. Sok ilyen "riogatás" van, google a barátod: "Biblia+kárhozat". Azt hittem ismered a Bibliát. Én sem vagyok egy bibliatudós, de azért az alapok talán megvannak...

"Meg én is állitom az Ígéböl."

Akkor ez most egy olyan konfliktus, amit szintén belemagyarázással lehet csak feloldani. Nem az egyetlen. Ez nagyon jól megy a keresztény egyháznak és a kedves "tudós" hívőknek! Az "Én és az Atya egy vagyunk" (nyilván erre gondolsz) nem azt jelenti, hogy ő lenne Isten, csupán azt, amit én is mondtam, hogy minden egy Istenben. Én is, te is Isten (a Teremtő) részei vagyunk. Nem is lehetne máshogy, hiszen teremtmények vagyunk. Nyilván ehhez is kellett 2000 év hogy meg tudják érteni egyesek. Egyszerű logikai következtetés útján.

"Te vagy a nagy megmondó szószolója Jézusnak, Jézus szava magyarázója, a te szavad `osztán inni kell mi?"

Nem, én végig azt mondtam, hogy ne másoknak higgy (nekem sem), hanem használd a józan eszed és járj utána, próbáld értelmezni úgy, hogy figyelmen kívül hagyod a 2000 éves következtetéseket és az ezekre rakódott egyházi dogmákat. A saját megtapasztalás a leghitelesebb forrás mindenki számára, nem szükségeltetik vakhit hozzá. De neked nyilván kényelmesebb a pisiszagú szobában.

"mégis szinkronba vannak"

Na ezzel azért vitatkoznék. Ahogy megtettem hosszasan élőszóban olyan emberekkel is, akik járatosak a témában és tényleg hívők. A vége az lett (több nap után), hogy HIT KELL ahhoz, hogy a Bibliát szinkronban lásd, nem szabad megkérdőjelezni bizonyos dolgokat.

"Ami meg benned van egyedi információ."

Nézd, én is Isten teremtménye vagyok, ami bennem van, a logika és a világképem, Isten tervének, teremtésének a megvalósulása. Az én életfám arról szól, hogy merem megkérdőjelezni a 2000 éves dogmákat. A tiéd arról, hogy kapaszkodsz a hitedben, hogy biztos világképet teremts magadnak (nyilván félsz a bizonytalanságtól és az új dolgoktól). Ez így van rendjén.

"elmondja hogy kinek is van köze hozzá"

Igen, a Sátán és a bukott angyalok! De ha képesek befolyásolni a teremtés tervét/végeredményét, akkor nekik is teremtőknek kell lenniük. Döntsd el, vagy léteznek, de akkor több isteni forrás létezik, vagy nem, és akkor Isten mindenható. Használd az eszed.

"Leforditom Istennek van igaza és abbol az következik hogy azoknak akik hallják az Ő szavát"

Istennek van igaza és bárki hallhatja a szavát, aki képes figyelni rá, hiszen mindenkivel folyamatosan kapcsolatban van, de Isten szava nem a Biblia. Ha az lenne, nem lenne tökéletes, mert a Biblia a történet szerint isteni beavatkozás eredménye. Ha be kellett avatkoznia, akkor hibázott a tervével!

"de biztos van sejtésed hogy hogy leszel kifizetve"

És el is érkeztünk a fenyegetéshez. Ezért mondom, hogy ez a vallás amit követsz, a félelem vallása, mindazokkal együtt, amik bűnnel, ítélettel és pokollal fenyegetnek.

"Irónia mi a csattogtat? Ahogy meg te csattogtatsz az..."

Te magad vagy a példa az önigazolások szajkózásáról. Kapásból kettőt is hoztál eddig.

2017. júl. 1. 23:26
 99/112 anonim ***** válasza:

"Nem hiszed, hogy a Logosz inkarnálódott"

Nem hiszem, mert ez beavatkozás, korrekció lett volna a részéről. A Teremtő a teremtés felett áll és a teremtett világ tökéletesen a terve szerint dolgozik, így lehet mindentudó és mindenható. Logikátlan lenne külön beavatkoznia.

"Tényleg rossz a hír, és szomorú lehet az életed, ha te azt hiszed, hogy mindig kényszerpályán vagy (mikor volt új gondolatod? alkotásod?)."

Én egy "költő" vagyok a saját munkám keretein belül, az egész életem arról szól, hogy kreatív gondolataim legyenek. Ezért fizetnek és ezt szeretem csinálni. Én szabad vagyok, mert tudom, hogy ez az egész csak egy ajándékba kapott játék.

Korábban írtam a hangyáról és az életfáról. Ez egy igen egyszerű példa, ott megemlítettem, hogy a hangyát bizony lehet befolyásolni. Véleményem szerint a kreatív, önmagukba figyelő emberek folyamatosan ezt teszik, így a legelérhetetlenebbnek hitt ágakat is felfedezhetik. DE akkor is csak a teremtett lehetőségeket járják végig!

"Én gondolkodom, nem az agyam(az eszköz) Én látok, nem a szemem"

Tudod bizonyítani, hogy a gondolkodásod nem az agyad funkciója, hanem valami felsőbb spirituális szint megnyilvánulása?

Gondolkoztál már rajta, hogy ki az az ÉN? Mi a személyiséged? Hogyan alakult ki? Mi határozza meg azt, hogy ki vagy TE most? Gondold végig az életed, emlékezz vissza rá hogyan gondolkodtál korábban, hogyan gondolkodsz most. Fejlődést, átalakulást fogsz tapasztalni. A tapasztalataidnak köszönhetően.

Én nem zártam ki a spirituális felsőbb szint létezését, lásd, a hangya a lélekkel áll kapcsolatban. De nem közvetlenül irányítja a lélek a hangyát! A hangya nem egy buta jármű, ő maga gondolkodik és hoz döntéseket a tapasztalatai alapján. Egy intelligens test/ruha.

Nem azért csatlakozol a hangyához, hogy lépésről lépésre irányítsd! Hanem azért, hogy megtapasztald, milyen hangyának lenni az adott szituációkban. A jókban és a rosszakban egyaránt. Azért vagy ott, hogy átérezd a hangya érzelmeit. Ezek a legértékesebb dolgok a teremtésben. Az anyag maga megmarad, örök körforgás része. Szerintem az érzelmi tapasztalatok a rendszer gyümölcsei.

Tedd fel a kérdést: miért járnak az emberek moziba, miért játszanak számítógépes játékokkal? Mert tudod ami kicsiben, az van a nagyban is.

2017. júl. 1. 23:44
 100/112 anonim ***** válasza:
49%

Nem tudom mi a hangya-lélek stb nem olvastam mindent.

Mindenesetre ez a hsz elég meglepő volt az eddigiekhez képest - ha költő vagy az isteni ihlet, az intuíció révén meg fogod érteni amiket fent írtam -kivált a Logoszról, hisz a világ Szóval teremtetett, és mi emberek Szólények vagyunk.

És nem hiszem, hogy a továbbiakban a szabad akaratot költőként képes vagy egy kényszerbe, determináltságba nyomorítani.

"Ki vagyok én" - klasszikus életre szóló kérdésünk (a buddhistáknál szintén egy metafizikai gyakorlat egyébként)

"Én szabad vagyok, mert tudom, hogy ez az egész csak egy ajándékba kapott játék. "

- ez így van...

én meg azt szeretném, azért a küzdök, ha ezt más is így érezné - a szegény, nyomorúságba született kisgyerek is, a szalagmellé 3 műszakban állított ember is, a gyakorizó is - mert ő is Istengyermeke.

"Én mondom: Még nem nagy az ember.

De képzeli, hát szertelen.

Kisérje két szülője szemmel:

a szellem és a szerelem!"

2017. júl. 2. 00:04
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!