Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten mindenható, akkor...

Ha isten mindenható, akkor képes olyan forró pirítóst sütni, amit ő maga sem tud megenni?

Figyelt kérdés

Mert ha igen, akkor nem képes a megevésre.

Ha nem akkor az elkészítésre.

Vagy

Képes e olyan lényt teremteni, ami nála is hatalmasabb?

Megint paradoxon?

Tehát mindenható = Paradoxon = Mindenható nem létezik?

2010. máj. 19. 21:21
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:

18:25

Na ez már valamivel jobb. Nehéz az ilyen hasonlatokban megmondani hogy miért csak hasonlít, de nem ugyanaz.

Amit te írsz az egy paradoxon önmagában is(gömbkocka).

A pirítós sztori viszont nem az, én megtudom olyan forróra sütni hogy ne tudjam megenni. Csakis azért válik paradoxonná ez az egyszerű művelet mert egy mindenható már nem képes erre. Tehát másként fogalmazva, a gömbkocka már alapból paradoxon, a forró pirítós viszont csak akkor ha valaki ragaszkodik az isten mindenhatóságához:) Hm, nem tudom mennyire érződik át amit közölni szeretnék, de remélem egész érthető...

2010. máj. 20. 19:17
 22/48 anonim ***** válasza:

Érthető de logikátlan!

Az, hogy te nem érted, az még nem jelenti, hogy a kettő példa ne lenne párhuzamos!

Egy tökéletes Istent feltételezel.

Miben áll a tökéletessége?

Abból(is), hogy mindenre képes, ami nem paradox!

Meg attól(is, hogy minden amit ő teremt/teremtett az tőle függ!

Ez mit jelent?

Azt, hogy fennmaradása, léte, változása, mozgása,... stb. az mint az Isten folyamatos teremtésének eredménye!

Feltételezzük, hogy kikerül ez a teremtett dolog az ő teremtőjének a hatása alól!

NA ez paradox!

Miért?

Mert ez változás!

Ki idézi fől benne ezt a változást??? Az ő teremtője? Akkor viszont nem egy tökéletes Istent feltételeztünk, hisz attól(is), volt tökéletes ez az Isten, hogy minden amit ő teremt/teremtett az tőle függ! Ami azt jelenti, hogy fennmaradása, léte, változása, mozgása,... stb. az mind az Isten folyamatos teremtésének eredménye! Tehát nem kerülhet ki a hatalma alól! Akkor viszont paradox, hogy ne tudja "felemelni", "megenni", "átugrani"...stb. hisz hatalma van fölötte!

Ha most még elkezdenék arról beszélni, hogy eleve ott bukik meg az egész "ilyen fajta" kérdés halmaz, hogy eleve az Isten nem térbeli, mert különben nem lenne tökéletes, akkor már nem is tudnád merre kapkod a fejed!

És ha még tovább görgetnénk a dolgot akkor oda jutnánk, hogy összeomlana a szentháromság elve, Jézus isteni mivolta, és így vele együtt az egész kereszténység. Ezért lehet megfigyelni a keresztény tudósoknál, az a jelenséget, hogy az egyébként az Iszlám teológiából átvett elméleteket, csak az Isten létezésének bizonyításáig, és netovább használják! De ez már tényleg nem idetartozik!

Egyenlőre ennyi! Ennél többet nem tudok tenni érted, mert ezt nem lehet fórumon megbeszélni! Mondom! Aki akar az találkozhat velem, és beszélgethetünk, és akkor elmondom a megcáfolhatatlan Istenérvet is bónuszba! :)

2010. máj. 20. 20:01
 23/48 anonim ***** válasza:

Én vagyok az előző!

Még valami!

"Tehát másként fogalmazva, a gömbkocka már alapból paradoxon, a forró pirítós viszont csak akkor ha valaki ragaszkodik az isten mindenhatóságához"

Jujuj! Ezt most elnézted! Figyelj csak!

A Gömb-Kocka Paradox, ahogy a Forró pirítós-nem tudja megenni!!! És nem csak a Forró pirítós önmagába!

Figyelj oda!

2010. máj. 20. 20:38
 24/48 anonim ***** válasza:
11%

"Abból(is), hogy mindenre képes, ami nem paradox!" Szóval mindenre, kivéve amire nem.:) Ez jó. Hogy lehetne máshogy nem képes? "Tudsz ugrókötelezni? Naná. Vissza tudsz menni az időben hogy megöld magad? hatalmad van az idő fölött és önmagad fölött. ööö... nekem csak a nevem MINDENható":)

"eleve az Isten nem térbeli, mert különben nem lenne tökéletes" Miért ne tudna egy mindenható térbeli formát ölteni ha kedve szottyan?

2010. máj. 20. 20:48
 25/48 anonim ***** válasza:
11%

"A Gömb-Kocka Paradox, ahogy a Forró pirítós-nem tudja megenni!!! És nem csak a Forró pirítós önmagába!" A "gömbkocka" az egy test/idom/3d forma. 1, EGGGY darab dolog!:D A forró pirítósnak pedig két kimenetele van, vagy nem tud olyat sütni(én tudok magamnak) vagy nem tudja megenni(én tudok magamnak). Egy embernek nem paradox. A mindenható, tér idők urának pedig igen. Nem tudom ettől jobban elmagyarázni miért nem egy 'kategória' a kettő.

De abban igazad van, ebben úgysem jutunk dűlőre.

Élőben egyébként könnyebb meggyőzni a másikat mert a magabiztos beszédnek, meg ilyeneknek is szerepe van a dologban, de mindegy.

Szépen megkérlek arra, hogy azt a cáfolhatatlan bizonyítékot elküldöd nekem privátban? :) Ha akarod válaszolok rá, ha akarod nem. De kíváncsi vagyok egy kicsit.

2010. máj. 20. 20:58
 26/48 anonim ***** válasza:

"Abból(is), hogy mindenre képes, ami nem paradox!" Szóval mindenre, kivéve amire nem.:) Ez jó.

Akkor szerinted az Istennek képesnek kellene lennie arra, hogy megtudjon teremteni, egy Gömb alakú kockát(ami paradox)? És te eltudsz képzelni ilyet! :)

Ne legyél ostoba!

2010. máj. 20. 21:01
 27/48 anonim ***** válasza:
11%
"Akkor szerinted az Istennek képesnek kellene lennie arra, hogy megtudjon teremteni, egy Gömb alakú kockát(ami paradox)?" Látod? Már csak ezért sem kellene MMMINDEEENhatónak nevezni:D
2010. máj. 20. 21:06
 28/48 anonim ***** válasza:
11%
Ja egyébként a gömbkockát csak valaki kitalálta, de pirítós létezik:D
2010. máj. 20. 21:08
 29/48 anonim ***** válasza:

"pirítósnak pedig két kimenetele van"

Nincs két kimenetele!

Gömb-kocka=egy teremtett dolog, aminek azokat a tulajdonságokat teremtett a teremtő, hogy gömb is, és kocka is(és ügye ez az ami paradoxon).

A Forró pirítós=egy teremtett dolog(úgy szint), aminek azokat a tulajdonságokat teremtett a teremtő, hogy pirítós is, és nem is tudja megenni is, mert pl forró, ami azt jelenti, hogy nincs felette hatalma, de közben a létezése, és változása is a teremtőjétől függ! (és ettől lesz paradoxon).

Tehát mind a két dolog önmagában paradoxon, hisz(és ez a LEGFONTOSABB) ne feledd, hogy a pirítóst nem te teremtetted!!!!!!!Vagyis nem függ tőled semmiben!!!!

Az Isten érven még gondolkozom! Ahhoz az egyetemi könyveket kellene összegeznem, egy levélben, és megértetnem! Utána jönnének a homályos részek újramagyarázása...stb, stb...Ezt már többször megbántam!

2010. máj. 20. 21:19
 30/48 anonim ***** válasza:

21:06-nak!

A kérdésre (21:01)válaszolj, és ne legyél troll!

2010. máj. 20. 21:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!