Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A szülők miért erőszakolja, a...

A szülők miért erőszakolja, a saját gyerekére a szülő sajátos beteges vallásait?

Figyelt kérdés
Miért nem hagyják,hogy a gyerek saját maga döntse el hogy miben hisz?
2017. máj. 31. 12:58
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%
Mert a szülő nem gondolja azt "sajátos beteges vallásai"-nak, nemde :D?
2017. máj. 31. 13:03
 2/42 A kérdező kommentje:
ohh és tényleg :D erre nem is gondoltam,de hát akkor is na :D
2017. máj. 31. 13:12
 3/42 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy embert ölni rossz dolog, illetve, hogy a piros ruhákat nem szabad összemosni a fehérrel. Ezeket a tanokat rá fogom erőltetni a gyerekemre, akár akarja, akár nem.

Van aki a világról alkotott képével is úgy van, ahogy én a ruhákkal.

A saját igazában mindenki hisz, és miután mindenki a legjobbat akarjaa gyerekének, a legjobb tudását, így a saját igazát, is át akarja adni.

Ha én azt vallom, hogy vasalni fölösleges, a szárítóról már fel lehet venni a ruhát, akkor a gyerek is ezt fogja hinni. Amíg rá nem jön, hogy igénytelenül néz ki gyűrött ruhában. Szóval a tévedések is taníthatóak, a lényeg, hogy a szülő meg legyen győződve a maga igazáról.

De nyugi, a hitet nem lehet "örökölni". 10 évesen "hívő" lesz, mert ezt látja és ennyi. 30 évesen, ha nem érzia késztetést a hitre, akkor eszébe sem fog jutni hinni.

2017. máj. 31. 13:22
 4/42 anonim ***** válasza:
30%

Mert ezt ülteti el bennük a vallás, hogy csak ez az egyetlen igazi hit, ez az Isten az egyetlen, ebben kell hinni. Beléjük is ez lett ültetve a saját szüleik által, és ezt adják tovább a gyerekeknek is, akik azt vagy hülyeségnek tartják, vagy ugyan olyan rögeszmés vallásosak lesznek mint a szüleik.

Pl. a jehova tanúi. Saját tapasztalatból mondom sajnos.

Nekem a nagyszüleim anyai ágról jehova tanúi voltak, apai ágról keresztények.

A jehova tanúi ág nagyon szigorúan vett mindent ami a valláshoz tartozott, ugye nincsenek ünnepek, komolyan veszik a paradicsomba és a pokolba kerülést, ezt is adják tovább, a szerencsétlen 3 éves meg elhiszi, hogy elég a pokol tüzén, ha hazudik.

Aztán anya megismerkedett apával, de hogy itt esküvő lehessen, apának ki kellett keresztelkednie és átállni ( a sötét oldalra ) oda közéjük. Éljen.

Cipeltek engem is oda 4 éves koromig kb voltam akár milyen fiatal tisztán emlékszem azokra a csodás heti egyszeri gyülekezetekre, amit utáltam végigülni, nem is bírja egy kisgyerek csöndben végigülni, hiszen nem lehet ott lekötni a figyelmét kettő órán keresztül, nem tartják fent semmivel a kicsik érdeklődését, azok ordítanak stb. Én már akkor holt biztos voltam benne, hogy ha felnőtt leszek kilépek ebből a baromságból.

Szerencsére nem kellett addig várni, a szüleim maguktól is rájöttek, hogy ez idióta egy dolog, és otthagyták. Azóta a jehova nagyszülőkkel nincs kapcsolat, ki lettünk tagadva stb. Ez ilyen szekta szerű.

2017. máj. 31. 13:23
 5/42 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudom, miért merülnek fel ilyen kérdések. Én a környezetemben senkit sem ismerek, akivel ilyen történt volna.

Sőt, egy csomó ismerősöm van, akinek a szülei nem voltak vallásosak, vagy nem gyakorolták semmilyen szinte a vallásukat, meg sem kereszteltették a gyereküket, és a gyerek nagyobb korában, vagy fiatal felnőttként maga kérte, hogy kereszteljék meg.

De akit kicsiként megkereszteltek, arra sem erőltettek később semmit. Van, aki nem foglalkozik a vallással, van, aki másik vallásra tért át.

Szóval el nem tudom képzelni, hogy ezt hogyan lehet erőltetni.

2017. máj. 31. 13:31
 6/42 anonim ***** válasza:
#2 Akkor meg már minek, na? :D
2017. máj. 31. 14:12
 7/42 követ62 ***** válasza:
72%

A nem hívő, ateista, evolucionista, az ilyen, olyan pártos stb. Szülők miért erőlteti "sajátos, beteges" nézeteiket?

Bocsi csak éreztetni akartam mit is kérdeztél.

Az erőltetetéssel én sem tudok azonosulni.

Az csak ellenkezést vált ki és utálatot Isten felé.

2017. máj. 31. 16:19
 8/42 A kérdező kommentje:

én személy szerint meg vagyok keresztelve sőt még meg is akartak bérmálni amikor még 5-6 éves voltam amikor még azt se tudtam mi is ez a dolog.

Mára józan ésszel nem hiszek semmien istenségben 19f

2017. máj. 31. 22:15
 9/42 anonim ***** válasza:

A keresztelés nem fáj senkinek.

És mint konfirmált "útkereső" református mondom: a konfirmáció sem árt. Az embernek nem árt egy alap vallási ismeret a saját kultúrköréből. Nem kell imádni, de szerintem sokat hozzáadhat az ember tájékozottságához, világlátásához, emberismeretéhez az, ha ismeri a vallás (jelen esetben kereszténység) alapjait. Nem, nem a kritikusok előadásában, hanem a kereszténység előadásában.

Be kell valljam, én azért konfirmáltam anno, mert anyám ehhez kötötte az ADSL internet bekötését:D De anyám egyáltalán nem volt vallásos, ahogy apám sem. Csak jónak látták, ha ennyivel is tágul a látóköröm.

Jól tették szerintem. Itt a valláskritika kategóriában annyi hülye kérdés van, ami támadja a keresztény vallást, miközben látszik, hogy a kérdezője életében nem olvasott bele a Bibliába. Úgy meg mi a fsznak kritizálunk valamit, ha nem is ismerjük?:D Úgy leginkább csak a saját, vallásról kialakított elképzeléseinket tudjuk kritizálni, nem magát a vallást.

2017. jún. 1. 00:43
 10/42 anonim ***** válasza:
92%

Jó kérdés:) Kérdező, Te miért akarod a beteges ateizmusod más gyermekére ráerőszakolni?:)

Ennyi

2017. jún. 1. 06:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!