Hogyan vegyem rá apukámat arra hogy elkölthessem a saját zsebpénzem?
Nálunk ez úgy néz ki hogy kapok kb. 50ft-ot naponta, + nyáron elmegyek apával dolgozni és amíg dolgozom addig rendes bért kapok tőle (értem nem kel adót fizetnie :D). Ebből elég szép összeg jön össze nyár végére, és most is van egy rakás pénzem, de nem engedik hogy azt vegyek amit akarok. Ha valamit venni akarok (100% saját pénzből) akkor meg kell kérdeznem a szüleimet hogy megvehetem-e, és ha azt mondják hogy nem akkor nem.
Kb. fél éve kinéztem magamnak egy videokártyát ami elég erős és kompatibilis a gépemmel, és azóta is hetente figyelem az árát és egyre csak megy lefelé.
Kártya: [link]
Most ideálisnak éreztem az alkalmat, és megkérdeztem hogy megvehetem-e, és a válasz az hogy: Nem!
Hogyan vegyem rá apát (azt sem tudja hogyan kell bekapcsolni a gépet, egyáltalán nem ért és nem is akar érteni hozzá...) arra hogy megvehessem ?
Szerintem nem jogos, hogy nem hagyják elkolteni a saját pénzedet. Es ha abbol a napi 500 forintbol minden nap vennél valamit (édesség, udíto) akkor mi van? Azt sem engednék meg? Akkor minek adják?
26N
Passz. Ennek nem sok értelme van. Én visszaadnám a pénzt, mondván nincs rá szükségem, inkább vegyenek maguknak valamit amit SZERETNÉNEK. Szépen, finom.
Nem értem miért adnak gyereknek pénzt ha nem engedik elkölteni. Ha úgy is ők döntenek akkor ne adják oda a pénzt, hanem vegyenek amit akarnak a gyereknek. Ez olyan adok is, meg nem is. Ha valamire nincs pénzünk akkor mi sem vesszük meg. De nem is adom oda a perselyébe egy éjszakára, másnap meg visszakérem, hogy na vegyünk belőle kabátot...
Életkor?
És a másik kérdés: Akkor mit vehetsz?
1: 50 nem 500 :D Az kicsit durva lenne :D Nem költöm édességre, csak olyanra ami maradandó. Annak semmi értelme sincsen hogy megeszem és akkor volt nincs.
5: 15/F. Tavaly nyáron pl. megvettem a gépet amibe most kártyát akarok venni, előtte egy ősrégi gépem volt. (10 événél öregebb volt az biztos)
Na, az előbb már leírtam, de eltűnt.:(
Kedves Kérdező!
Lehet, Apukád nem is tudja, mit szeretnél megvenni. Ahogy én sem. A mi korosztályunk (apádé) nem ismeri ezeket az izéket..Mond el neki, szépen, érthetően, magyarul,mi ez amit szeretnél.Most milyen akciós, mennyi haszna van..
Ezért spóroltál, hogy megvehesd..
Lehet szégyenli, hogy nem tudja miről van szó..(én is szoktam égni miatta)
Sok sikert ! Meg lehet győzni az "öregeket" is!
Az én gyerekeimnek mindig sikerült úgy elmagyarázni ezeket az izéket, hogy mindig rábólintottam..:)
Van egy öcsém, tuti hogy azonnal elkiabálná magát hogy Nem is romlott el !
De ha ez nem így történne akkor is egy idő után kiderül hogy még jó a régi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!