Ha ateistaként látnád a lebegő Jézust, akkor te megtérnél, vagy inkább bejelentkeznél egy pszichiáterhez?
Vicc ide vagy oda de egy nap meg fog történni;
Mrk 14:62
Jézus pedig monda: Én vagyok. És meglátjátok majd az embernek Fiát ülni a hatalomnak jobbján, és eljőni az ég felhőivel.
Ateista nézőpont: Lehet pszichiáter, de valószínűleg nem érdekelne, fontosabb dolgaim is vannak mint egy repülő csöves.
Vallási nézőpont: Honnan tudjam hogy Jézus az? Lehet csak Odin/Inana/Thor/Zeusz/Allah/akármelyik más képzeletbeli barát akarja tesztelni a hitemet. :DDD
Én is tudok feltenni ilyen agyament kérdéseket: Ha látnád, hogy egy kutyának zergekölyke születik, akkor megtérnél, és elhinnéd az evolúciót, törzsfejlődést?
Ez a kérdés sem kisebb hülyeség, mint a tiéd, kedves kérdező. Nem létezik rá jó válasz, mert már maga a kérdés is lehetetlenséget állít.
10. Akkor is inkább a pszichiáterhez mennék először, vagy inkább a többiekkel beszélgetnék előtte.
Akkor is fennáll a kérdés:
- lehet-e, hogy tömeges hallucináció volt? (ettünk-e vmi ugyanolyat mindannyian előtte, mérgezett-e a levegő? :D)
- nem képkivetítés, trükk volt-e? hogy nem egy unatkozó kocka hozott össze vmit?
- ha tényleg megjelent valaki, honnan lehetek 100%-ig biztos benne, hogy Jézus volt? Csak azért, mert mondja? Ha felveszek egy jelmezt, befestem az arcom, és azt mondom, kínai harcos vagyok, akkor már 100%, hogy kínai harcos vagyok? Lehet akár a Sátán is, vagy egy másik vallás egyik alakja...
Ebbe most jól belementem. (még mielőtt vki rákezdene, nem vallás ellen beszélek itt, mindenki higgyen abban, amiben szeretne)
Nos, köszönöm a válaszokat.
Sokszor olvastam már hívőktől innen is meg onnan is, hogy volt egy ateista ismerősük, akinek megjelent Jézus, emiatt pedig megtért. Ez inspirálta a kérdést.
16
Ez nézőpont kérdés. Tegyük fel létezik Jézus. akkor már pedig miért ne jelenhet meg olyannak, aki nem hisz benne (pl.: Saul/Paul)?
Sütt. ezt a levezetést megkérdőjelezi a tény, hogy milyen hatása lett a világra. Sok milliárd rendes, gyógyító ember élt, él ma is, és remélhetőleg élni is fog a későbbiekben is.
Nem használt csodaszereket, füveket. A szavát használta a megtestesült Szó - (görögül Logosz). A nagy különbség az addig élt nagyhatású tanítók közt ebben rejlik. És ahogy kimondta: "Én vagyok" - még a tanítványai is hátraestek az erejétől. Ezek miatt érdemes újragondolni a magunkban, miről is van szó. Szó.
A hang mindig is princípiálisan fontos volt - a világ hanggal teremtett a Védáktól kezdve a szentiratok tudnak erről - de Krisztus esetében ez konkrétan emberi testté vált, ez benne a különleges és nagy hatású.
És minden ember ezt éli meg- magában. Ahogy a "semmiből" szó keletkezik benne, a beszéd révén ezt megtapasztalhatjuk: bennünk van a világ világossága - a világ értelme, a Logosz, amit ki tudunk fejezni.
Na meg hát elérkezett az idő, amikor szólni kell -noha lepontoznak, lehurrognak érte - és értik is az emberek. A régiek képszerűen gondolkodtak, úgy mint a mai napig a gyerekek, képekben kellett közvetíteni a tanítóknak számukra a tanítást. Ma már a felnőttek elvontabban tudnak gondolkodni.
És szólni kell.
---------------
Karinthy Ki kérdezett?
"Én minderre megfeleltem – de ki kérdezett?
Senki se kérdezett, igazad van, közbeszóló. Nem is értek rá kérdezni. Mert megkérdezték a miniszterelnököt, hogy mi lesz a haza sorsa – és megkérdezték a kereskedőt, hogy mennyiért adja –, és megkérdezték a kalóriát, hogy fog-e sikerülni? Megkérdezték a cápát, helyes dolog-e a vegetarianizmus, megkérdezték a betegséget, hogy érzi magát, megkérdezték a poloskát, hogy lehetne a vérontást elkerülni? Megkérdezték a tüzet, egészséges dolog-e a jeges zuhany – megkérdezték a vizet, mitől szokott tűzbe jönni? Megkérdezték a madarat, hová repül, a napot, merre szállt?
De ki kérdezte az embert? Ki kérdezett, Homérosz? Ki kérdezett, Szókratész? Ki kérdezett, Gautama Buddha? Ki kérdezett, Názáreti?
Shakespeare, Goethe, Madách, Dante, Beethoven, Kant... ki kérdezett?
Ember, aki tudod – ember, aki láttad –, ember, aki nézted, figyelted, élted – tudtad, mielőtt volt, tudtad, mielőtt lett –, ordítottál, hogy közeledik – ki kérdezett?
Megváltó Atyaisten – aki tudod, hogy lehetne elkerülni, mit kellene tenni, hová kellene fordulni, hogy kellene csinálni –, ki kérdezett?
Ki kérdezett? Ne kérdezd – ordíts, ahogy a torkodon kifér, mert különben csönd lenne körülötted –, ordítsd magad a kérdést, s hidd el a visszhangnak, hogy ő volt, s felelj a visszhangnak, hogy legalább a magad szavát halld."
Vidiripi
"De amúgy a válaszom rövid: Mit bizonyítana egy lebegő Jézus?"
Egy lebegő Jézus valóban nem sokat bizonyítana. De az a Jézus aki eljön majd az égfelhőiben az azt fogja bizonyítani hogy amit olvashatunk a Bibliában az mind igaz!
S ha látod ezt a Jézust akkor mit fogsz tenni?
Amikor a saját szemeid közvetítik ezt a látványt az agyadnak akkor hogyan döntesz majd?
"ha tényleg megjelent valaki, honnan lehetek 100%-ig biztos benne, hogy Jézus volt?"
Jézus nem megjelenik hanem eljön és a kettő nem ugyan azt jelenti.
Talán ennek fényében érthetőbb lesz hogy miért!
Máté 24:30 És akkor feltűnik az Emberfiának jele az égen, és sír a föld minden nemzetsége, amikor meglátják az Emberfiát eljönni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.
A hívők is ezért fogják tudni. nem azért mert előre szólnak nekik hogy na most jön Jézus. Mert egyértelmű lesz, nem egy hologram vagy kivetítés hanem 100%-ban valós megtapasztalás. Olyan mint amikor élőben látsz mondjuk egy helikoptert leszállni és nem kérdő jelezed meg hogy tényleg ott szállt le előtted az a helikopter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!