Egy hét múlva megyek pszichiáterhez. Mire számíthatok?
A háziorvosom írta a beutalómra hogy írjanak nekem hangulatjavítót. Akkor tuti fognak írni? A háziorvos is dönthet ilyenről, vagy hogy megy ez? Mellékelten, mennyi időt szoktak szánni egy emberre?
- Mániás depresszió
- Alvászavarok
- Pánikrohamok
- Hangulatingadozások
- Erős szorongás társaságban
- Nehéz "elvegyülés / beilleszkedés"
Ezek vannak jelen nálam. Mit kell csinálnom? Beszélgetünk egyet, és kész? Felír két láda varázsbogyót és utamra? Vagy hogy van?
Feltesz egy-két semmitmondó kérdést és már irja is fel a dilibogyót, amit mindenki másnak is, ugyan azt.A hangulatod ettől nem lesz jobb, csak könnyebben beállsz a szedált birkák társaságába és hát manapság ez a kedvező a társadalomnak...
Inkább keress kedves, pozitív barátokat, azokkal beszélgess.
Általában tényleg az a bevett praxis, hogy gyógyszert írnak futószalagon, de első alkalommal talán jobban kikérdeznek, lehet tesztet töltetnek ki veled.
Én is azt mondom, hogy nem kell minden kis "depire" gyógyszert kapkodni, de van amikor tényleg jobb mindenkinek ez az opció, neked akarnak segíteni ezzel. Attól függetlenül javaslom, hogy keress fel egy pszichológust is, elvileg a kerületben is kell legyen legalább 1 ingyenesen, mert terápia nélkül én se hiszem, hogy bármit ér a bogyó.
,,Beszélgetünk egyet, és kész? Felír két láda varázsbogyót és utamra? Vagy hogy van?"
Pontosan így. Tesz rád magasról. Ugyanez volt velem is. Megtanultam, hogy az életben csak magamra számíthatok (néha magamra sem). A kutyát nem fogja érdekelni, hogy vagyok. Fejen is állhatnék, le sem szarnák.
21/F
A pszichiáter az olyan, amit leírtál, bas.zik rád. Pár szó után felír valami gyógyszert, aztán kiír 1 hónap múlvai kontrollra. Tüneti kezelés... az okokkal nem foglalkozik. Bipoláris zavarra (mániás depr) azért érdemes gyógyszerezni, sokat segít a valódi kezelésben.
Tehát mindenképp járj el pszichológushoz is, és mindenképp olvass a problémádról, tanulj önismeretet, belső kommunikációt stb... ezek lesznek a valódi segítségek. A gyógyszer csak könnyítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!