Ha ateistaként látnád a lebegő Jézust, akkor te megtérnél, vagy inkább bejelentkeznél egy pszichiáterhez?
"Megszülethet Krisztus százszor Betlehemben
Vagy benned,vagy sehol! Élet s halál ebben." (A. Silesius)
Örülnék, hogy milyen érdekes látomásaim vannak :) Eszembe se jutna pszichiáterhez vagy orvoshoz menni, az agy érdekes dolgokra képes probléma nélkül is. Illetve csuda tudja, mit gondolnék, ha valóban lenne ilyenem.
Miért változtatna ez a világképemen (bár kifejezetten ateistának nem tartom magam)? Miért gondolnám, hogy ő Jézus? A valódi Jézusnak,ha élt, bizonyára nulla köze van az ábrázolásokhoz (amik sokfélék. láttam már feketebőrű Máriát és Jézust is, ennyit az emberi hitelességről).
Amúgysem érdekel Jézus. Ha a történeteiben van valami okosság, azon elgondolkodom, de azt mondhatná akárki, nincs bennem tekintélytisztelet meg ilyenek.
Ha Isten lángbetűkkel írna nekem a magas égen, neki se hinnék csak úgy, miért van akkor saját agyam? :)
Feltűnési viszketegségben szenvedő jézusokkal végképp nem tudom, mit tudnék tenni. Csak mert van egy lebegő alak, az nem jelent semmit. Lehet egyszerű agyi probléma vagy bármi, semmi mély dolgot nem társítanék hozzá.
Nézd, konkrétan mikor?
Ha visszautazhatnék az időben?
Vagy most, csak úgy megjelenne (mint Amerikában a sajtospirítóson, autókereskedés üvegén vagy cheetosként?)
De amúgy a válaszom rövid: Mit bizonyítana egy lebegő Jézus?
Ezt sztem csak akkor tudnám megmondani, ha megtörténne velem, mert az egy dolog, hogy most mit mondok, mert simán elképzelhető, hogy abban a pillanatban mást tennék. Most inkább orvoshoz mennék, és megpróbálnám kideríteni, hogy nemcsak hallucináltam-e.
Plusz, tényleg jó kérdés: honnan tudom, Jézus-e az? Nem feltétlenül úgy néz ki, mint ahogy a reneszánsz festményeken vagy a filmeken...
Most már engem is érdekel a kérdés! :D
De mi van akkor ha egy nagy tömeg előtt jelenne meg és nem csak te látnád hanem mindenki más is?
Vagy mi lenne ha oda menne hozzád és megérintene és azt mondaná,hogy "Szia Jézus vagyok most sem hiszel bennem?"
Akkor is orvoshoz szaladnál? :))
Persze tudom sok benne a "MI LENNE HA!!!" de tényleg mi lenne ha ez megtörténne!? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!