Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten elvileg tökéletes és...

Ha Isten elvileg tökéletes és mindenkit szeret, akkor miért ilyen haragtartó és miért bántja az embereket?

Figyelt kérdés
Ádám és Éva ettek a gyümiből, erre ő az egész emberiséget szenvedéssel látta el. Már rengeteg éve... és nem szünteti meg. Nem is emlékszem a férfiakkal mit csinált de a nőknek fájdalmas a szülés. Megharagudott két emberre ezért kiba szott az összes többivel, és még van pofájuk a vallásosoknak azt mondani, hogy mindenkit szeret és tökéletes? Arról nem is beszélve, hogy sok helyen van éhínség, szegénység, válság...
2017. ápr. 21. 18:05
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%

10.Hsz!

Ez rágalom!

Isten NEM parancsolta Sátánnak,hogy bántsa Jóbot,csupán megengedte.

2017. ápr. 22. 09:03
 12/32 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Szeretném felhívni a figyelmed, hogy a haragvó istenkép egy ókori nép világlátását tükrözi, tehát messze nem abszolút érvényű.

Más vallások, tanok, másként mutatják be istent. Ismerkedj meg azokkal!

2017. ápr. 22. 09:48
 13/32 anonim ***** válasza:
17%

Haragtartó? Bántja az embereket? Ez nem Jézus lehet, valakivel kevered.

Ádámra és Évára sem haragudott meg, csak állta a szavát. Ha nem teszi, nem bíznánk meg benne az örökkévalóságban. Azt tudod-e, hogy Krisztus általi újjászületett, újjáteremtett ember sokkal lelkibb, istenibb, tökéletesebb, mint az ádámi ember? Persze, hogy nem. Még sok mindent nem tudsz, és nem is fogsz, ha butaságokon gondolkodsz ...

Isten felhasználja a hibáinkat és még jobbat hoz ki belőle. Kit érdekel a pillanatnyi szenvedés, ha örök dicsőség vár ránk?

"Arról nem is beszélve, hogy sok helyen van éhínség, szegénység, válság..."

Ez miattad van és az összes bűn-kedvelő, Isten-gyűlölő miatt. De lesz idő, amikor nem lesz sem ilyen ember az élők sorában, sem pedig ezek a hasonló szenvedések. Én meglátom, Te nem, főleg, ha így folytatod ...

A gondolkodási lehetőséged adott, a megtérés is, az örök élet is vár. Te döntesz, mit szeretnél magadnak egy örökkévalóságra. Ebben ne a szabadonébredők blogja döntsön helyetted, azt nagyon nem javaslom. Ne engedjétek, hogy más gondolkozzon helyettetek. Az ember képes megismerni az igazságot, ha tiszta szívből vágyik arra, mindegy milyen is az ...

2017. ápr. 22. 12:11
 14/32 anonim ***** válasza:
7%
Mondd kedves kérdező, ennyire unatkozol hogy fel kellett tenni ezt a szándékos vitát generáló kérdést aminek az a célja, hogy összevesszenek a fanatikus vallásosok és az "én mindent tudok" típusú ateisták?
2017. ápr. 22. 16:20
 15/32 Darkmoon80 ***** válasza:
74%

"Isten,a tőle elfordult emberiségnek megengedi,hogy azt arassa,amit vetett.

NEM Isten bántja az embereket!"

Persze hogy nem, hiszen nem is létezik.

De gondolati kísérlet szintjén feltételezve, de el nem fogadva a létét, felvetődik a kérdés:

Az üdvtörténethez Istennek ugyebár köze sincs?

Vagy mégis? De hiszen az az Ö terve! Ez a terv a teremtéstől a feltámadásig magába foglalja a világ történetét.

De baj van ám! Ennek a történetnek szerves része a bűnbeesés! Akkor az is Isten terve! Anélkül a Paradicsomban üdülnénk, és Jézus eljövetelére sor sem került volna, mert értelme sem lenne az áldozatának. Ugye?

Tudod a KFT együttes énekelte: "Bábu vagy, valaki irányít."

Szabd azt akarnod, ami az Isteni tervnek megfelel.

De egyébként is felmerül a Biblia gondolatiságával kapcsolatosan bennem az az észrevétel, hogy az Ádám és Éva bűnbeesése miatti büntetés tipikus KOLLEKTÍV büntetés, ami pedig morálisan elítélendő, mert ártatlanokat is büntet (Ádám és Éva leszármazottait).

De nem ez az egyetlen ilyen előfordulás a Bibliában:

"Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn- szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek."

Ismét azokat bünteti meg, akik nem is éltek még a bún elkövetésekor. Ezt teszi egy "féltőn- szerető Isten"???

Még jó, hogy csak a képzelet szülötte.

2017. ápr. 22. 16:36
 16/32 anonim ***** válasza:
79%

Arról nem is beszèlve, hogy ha csak Ádám ès Èva voltak először, akkor honnan lett Káinnè, továbbá kikről beszèlt Káin, amikor attól tartott, hogy megölhetik. Kik?

Persze erre szokott jönni a szokásos válasz, hogy jaj, hát a Biblia ezen rèsze csak szimbolikus, termèszetesen több ember, sőt embercsoportok voltak.

Ekkor viszont felmerül, hogy jó-jó, de ha csak Ádám ès Èva vėtkezett, akkor a többi embert is kiűztèk, ès ugyanúgy megbüntette őket is Isten, olyasmièrt, amit ők nem is követtek el?

Szóval ebből is látszik, hogy a Biblia kb a többi ókori mitológiával egyenèrtèkű, logikát keresni benne nem èrdemes.

2017. ápr. 22. 17:11
 17/32 anonim ***** válasza:
8%

Kedves 16.Hsz!

Nem bűn a tudatlanság,és az abból adódó baromságok áradása,csak kínos!

Kainné:

A Bibliában nőkről,csak akkor írtak,ha valamilyen különleges szerepük volt.A pátriárkák halálakor visszatérően olvashatjuk:"...és nemzett fiakat,és leányokat..."de egyetlen leány nevét sem találjuk ezt követően.

Adáméknak leányai is voltak,nem csak fiai.

Kain üldözési mániája:

A történet lejegyzésekor normává vált a "vérbosszú",miszerint Ádám leszármazottai megölhették volna jogosan Kaint.

"Persze erre szokott jönni a szokásos válasz,..."

Az ilyeneket írókat nem érdekli senki véleménye,mert ők mindentudók,akik még azt sem tudják,mimindent lehetne megismerni a világból.

"...megbüntette őket is Isten, olyasmièrt, amit ők nem is követtek el? "

Téves alapfeltételezésből,csak téves következtetés jöhet.

2017. ápr. 22. 17:54
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

"miszerint Ádám leszármazottai megölhették volna jogosan Kaint."

Mármint MIFÉLE leszármazottai?

Fiú egy sem volt még akkor, esetleg lehetett néhány leány. A legidősebb serdülőkorú, talán 10 éves.

TŐLÜK FÉLT?

2017. ápr. 22. 18:01
 19/32 anonim ***** válasza:

#17. Tudom, hogy nèha felhergelnek a "hitetlenek", de ilyenkor nem kell előhúzni a szemèlyeskedès hasztalan fegyverèt. Ezt nem fejtem ki bővebben.

Sajnálom, hogy tudatlan vagyok, de amikor az egyik hívő azt mondja "szó szerint", a másik meg azt, hogy "szimbolikus" ugyanarra a dologra, elèg nehèz okosnak lenni.

2017. ápr. 22. 19:57
 20/32 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

#15-höz kapcsolódóan:

Valami konkrétum?

Értem, hogy nem tetszik amit írtam, de talán ha érvelés szinten is reagálnátok, nem csak a piros kezecskére klikkelve?

Vagy ahhoz már érvek is kellenének, de nincsenek?

2017. ápr. 22. 21:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!