Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Várjatok a Mennyek Országának...

Várjatok a Mennyek Országának hivatalos polgárai lenni?

Figyelt kérdés
Én igen nagyon​ jó lesz a Békesség Fejedelmevel együtt lenni boldogság békesség érzése nagyon jó lesz

2017. ápr. 13. 22:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
45%

Semmi ilyet nem várok. Azt várom, hogy a szeretteimmel lehessek szeretetben. Mindegy hol és milyen néven.

Nem kellenek sem felfuvalkodott fejedelmek, sem mesterséges boldogság.

2017. ápr. 13. 22:17
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Pajtas, szeded rendesen a gyogyszereidet? A vallasos pszichozissal nem erdemes am viccelni...
2017. ápr. 13. 22:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Már az vagyok.
2017. ápr. 13. 22:41
 4/12 anonim ***** válasza:
70%
Az emberek nem is ismerik Istent...
2017. ápr. 13. 22:45
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Csak kérdeztem​
2017. ápr. 13. 23:02
 6/12 anonim ***** válasza:
69%
Miféle mennyek országa? Minimális történelem tudással utána lehet nézni, hogy időszámítás előtt, pár száz évvel egy Görög filozófus találta ki a mennyek országát, és a poklot, abból az inditatásból, hogy szerinte igazságtalan az élet, miszerint a "jók" szenvednek, a rosszak meg boldogok. Ez nem az én fejemben született meg, ha bármelyik hívő venné a fáradtságot, és használná egy picit a saját agyát, és nem hinne el mindent, amit a gyülekezetekbe belé sulykolnak, akkor nem kellene ilyen kérdéseket feltenni. Még most is megtudok azon döbbenni, hogy mennyire alacsony az átlag hívő lexikális tudása, akinek meg van, az meg pusztán vallási fanatizmusból nem veszi figyelembe a tényeket.
2017. ápr. 13. 23:44
 7/12 anonim ***** válasza:
35%
6. Belőled meg az érzelmi intelligencia hiányzik az írásod alapján...
2017. ápr. 14. 00:32
 8/12 anonim ***** válasza:
32%

Már az vagyok, hisz ha valaki újjászületik, az felülről születik újjá

"ha bármelyik hívő venné a fáradtságot, és használná egy picit a saját agyát, és nem hinne el mindent, amit a gyülekezetekbe belé sulykolnak"

Én vagyok az embered. Nem vagyok egyháztag,s aját magam jártam mindennek utána, és úgy találom, hogy nincs igazad.

"Ez nem az én fejemben született meg"

Tudjuk. Nem vagytok túl eredetiek. Általában valamelyik ateista blog hazugságait nyaljátok be és szócsövezitek.

Csak egy példa a sok közül, hogy miket nem vagytok képesek elhinni:

https://www.youtube.com/watch?v=NnDSPVrCgR8&t=6s

2017. ápr. 14. 07:12
 9/12 anonim ***** válasza:
68%
Nagy az Isten állatkertje, de bebocsáték mindenki...
2017. ápr. 14. 15:14
 10/12 anonim ***** válasza:
58%

#7 #8 Azért nem ártana pár dolgot figyelembe venni.

Az első, ami nagyon veszélyes, és vallástól függetlenül elvetendő, az elfogultság. Az elfogult ember nem képes, de ami fontosabb, nem is szándékozik figyelembe venni tényeket. A vallásos elfogultság, a kontroll vallások között, mint a kereszténység, iszlám, zsidó, ábrahámi egy rendkívül masszívan jelen lévő faktor. A vallásos hívők legalább 90%-a függetlenül bárminemű saját kutatástól, elhiszi azt, amit mondanak neki a tanítói, a gyülekezetben, és ezt igazságként elfogadja, aztán ajtót-ablakot csuk, és nem akar mást meghallani. Az ilyen emberek az igazságtól függetlenül hiteltelenek, mert aki fél a saját állításait próba alá vetni, az magától a bukástól fél, így inkább hisz, amit akar, és úgy érzi az igazságban van.

A másik oldal, amit te 9. képviselsz. Amit videót belinkeltél, egy az előbb leírt elfogult személy írta. Tehát függetlenül attól, hogy te mennyire gondolod komolyan az állítások összevetését, egy olyan ember, emberek csatornájából, írásaiból táplálkozol, akik az első szekcióba tartoznak, így az eredmény sem lehet más, mint az, ami egy elfogult hívőnél történik. Én elkezdtem hallgatni, amit a srác mondott, és jól láthatóan, szándékosan ferdít. Mondok egy példát. Olyan dolgokon akad fent, mint Mithrász születése. Mithrász születésének a körülményeiről a fent maradt írások szerint azt tudjuk, hogy két elképzelést képviseltek akkor az emberek. Az egyik a szűztől való fogantatás, a másik a sziklából való kinövés. A videóban a srác, szándékosan felhasználta azt, ami a saját állítását hívatott alátámasztani, és a másik opciót figyelmen kívül hagyta. Ez még alapjába vége nem is lenne gond, sőt én már korábban más cikkekben leírtam, hogy amolyan véletlen lefedések történhetnek egy bizonyos kereten belül. Nem is azért inog meg a Jézus alak életéről szóló elképzelés, mert van pár egyezés, néhány élő szentnek tartott emberről, hanem azért, mert több tucat olyan egyén van, akinek minimum félig lefedi az élete Jézusét. Tehát ha jó szándékkal figyelmen kívül is hagyunk pár egyént, akkor is legalább 5-6 olyan mitológiai alak létezett Jézus előtt, akiknek az életében megtörténtek azok, amikről a Biblia ír. Erre már azt írni, hogy véletlen, egészen egyszerűen elfogult, és az igazság szándékos figyelmen kívül hagyása. De mondok mást. Szándékosan utasítsuk el, azt a tényt, hogy számtalan mitológiai alak, élete hasonlít Jézuséra, és előtte éltek. Oké. Nézzük tovább, vizsgáljuk tovább a Bibliát.

De pontosabb ha úgy írom, menjünk vissza kicsit még korábbra. Ószövetség. A tíz parancsolat. A tíz parancsolatot, úgy ismeri a világ, mint Isten erkölcsi, irányadó mérő eszköze, a törvény időszakának a mércéje, az útmutatója, stb. De vajon a Bibliában jelenik, meg először a tíz parancsolat utasítása? A válasz nem. Jóval a Biblia ószövetségét megelőző időszakban, az egyiptomi birodalomban létezett, egy könyv, aminek a címe halottak könyve. Ez elérhető bárki számára pdf formátumban, tehát az állításaimat, le lehet követni, meg lehet nézni, hogy helyesek e. Az egyiptomi halottak könyvének, az egyik fejezete, egy "véletlen" tíz parancsolatból álló útmutatás, amely az egyiptomi népnek íródott, több ezer évvel Krisztus születése előtt. Minden pontja a tíz parancsolatnak, némileg más szavakkal, de mondandójában megegyezően, tökéletesen megtalálható ebben a könyvben. Vajon ez is véletlen volna? De menjünk tovább. Az özönvíz úgy terjedt el, mint a Bibliában szereplő Isten büntetése az emberiség felé, ami érdekes benne, hogy Isten megbánta, hogy megteremtette az embert, látva, az állítólagos gonoszságukat, aztán jött egy ember, akit Nóéna hívtak, és egyedül ő állt meg az igazságban. De vajon ez a történet is a Bibliában jelenik meg először? A válasz természetesen nem, először a Gilgameshi eposzban van szó, özönvízről, ami egy az egyben megegyezik a Bibliában leírtakkal. Ez is egy véletlen volna? Már kettőnél járunk, és még nem is írtam le a többit. Azt hiszem nem is érdemes. Bárki akit érdekel az igazság, magától is utána járhat ezeknek. Én nem a hitébe gázolni akarok embereknek, pusztán csak tényeket leírni, amik számomra igaznak bizonyulnak, amíg a kontrollra kialakított vallás állításai nem. Én veletek ellentétben, akik elfogultan vallásaitokba menekültök, nem csukom be az ajtót soha sem, engem meg lehet győzni bármiről, ami tényekkel, és bizonyítékokkal alátámasztható. Nyitott vagyok az értelmes vitákra, de az értelmetlen, elfogult vélemény nyilvánításra nem.

2017. ápr. 14. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!