Miért teszitek ezt magatokkal, és a gyerekeitekkel?
Attól, hog nem hiszel benne még letezik Isten.
Amugy a Biblianak meg erkolcsi torvenyeknek pl sokat koszonhetunk .
Képzeld milyen vilag lenne erkölcs nelkul... Bar már kezd olyan lenni.
Kezdetben az emberek ok istenben hittek minden népnek rengeteg istene volt és akkor jött egy nép kit zsidóknak nevezünk akik azt mondták egy Isten van. A többi nép úgymond sajnálta őket hogy csak egy Istenük van. Az Isten törvényt adott a zsidóknak hogy mit ne tegyenek, és hogy mi kedves előptte, de egy idő után a zsidók ezt már nem tartották be , ezért Isten elküldte Fiát a világba hogy új vérrel írt szövetséget kössön az emberrel, Krisztus ki vérét ontotta a kereszten ezt megtette és a halálból való feltámadásával új életet adott nekünk, reményt adott nekünk hogy a halál nem egy elmúlás nem egy végső mozzanat hanem egy jobbnak a kezdete.
A hit nagyon fontos nekem a keresztény hit. Őseinknek a hit adott erőt amikor pl meg kellett védeni a keresztény Európát a törököktől , vagy éppen más népektől. Ma ez nem sikerül mert nem elég hogy sokan nem hisznek nem tolerálják azt aki hisz és ez itt a nagy. A hit még senkitől nem vett el semmit inkább adott egy jót az életébe. Hol lenne a mai világ az előző hozzászólóhoz csatlakozva erkölcs nélkül, hol lenne művészet kultúra nélkül, eza világ akkor olyan lenne mint egy puszta sivatag ahol az ember csak megy megy de nem lát mást csak pusztaságot.
Kedves kérdező! Te intelligens dolognak tartanád, ha téged a meggyőződéseddel ellenkező dologra kényszerítenének, és azt meg is tennéd? Vagy ha számonkérnék, hogy miért az a meggyőződésed, ami? Te valami ilyesmit teszel a hívő emberekkel, kivéve a kényszerítést - egyelőre. Az okozat az okból származik. Azaz a miértekre az azértok adnak választ. Ám azt kiemelem, hogy az ember meggyőződése nem szorul magyarázatra. Nekem nem kell magyarázkodnom a meggyőződésem miatt. Ha megkérdezel, elmondom az okot, hogy értsd, de magyarázkodni nem fogok. Az is érdekelne, hogy hol az az ember, aki nem a legjobb meggyőződésének megfelelően neveli a gyerekeit?
Nem tudom, átgondoltad-e a kérdéseidet, mielőtt kiírtad volna, de innen nézve felér egy összefércelt vádirattal. Evidenciának veszel általad vélt, de nem ellenőrzött dolgokat. Azt javaslom, ha érdemi válaszokat szeretnél, akkor a kérdéseidet kíváncsiságból tedd fel, ne pedig számonkérő jelleggel. De ha a célod nem számonkérés volt, akkor fogalmazd át a kérdéseidet, mert innen nézve mégiscsak az.
Szia!
Egyrészt, mi a radai rosseb közöd van ahhoz, hogy ki, miben hisz vagy nem hisz? Másrészt, érdekes ez az önmagamban vagy 'én'-ben való hit. Ha anyagi tekintetben nézem, akkor melyik a beleimben, orromban vagy számban élő baktériumbrigádot tekintsem énnek? Az ember testi szinten sem én, hanem sokkal inkább egy rendszertani kategóriákat magába foglaló kolónia. Ha szellemi, az egyéniség szintjén nézem, akkor ma nem az vagyok aki előző évben voltam és feltehetőleg jövőre nem az leszek, aki ma vagyok. Egyébként mutasd már meg kérlek ezt az ént! Netán ez az én csak az elmédben létezik, de valójában nincs sehol?
Lenin, mássz vissza a mauzóleumba, meghaladottak a nézeteid! 100 milló ember halál nem elég? mind a vallásellenes nézeteid miatt.
---------
Ismerkedj meg az ember valódi szellemi gyökereivel
Várkony Nándor teljes kiadású művét ajánlom, kulturális antropológiát, vallástörténetet - majd utána folytatjuk, egyelőre dől belőled a sivár lenini világnézet, miszerint az emberek megtévesztésére kitalált papifurmány (ez lenini kifejezés) - kár volt szüleidbe/ tanítóidba beledöngölni ez a tudatpusztító baromságot, félresiklottál nagyon- attól pesze még lehet sikereres nav ellenőr, menedzser, vagy nem tudom mi az, ami miatt úgy érzed a halált legyőző erőket ad neked.
Gondolkoztál már azon, miért lehet, hogy csak szakrális művészet van? hogy minden művész maga találja meg az Abszolútumhoz az utat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!