Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerény véleményem szerint a...

Szerény véleményem szerint a kereszténység egyike a történelem során létezett legostobább, legkárosabb vallásoknak! Ki ért egyet?

Figyelt kérdés

Utálom a keresztény vallást, ahogy van. Ezzel senkinek nem szeretném megsérteni az identitását, hitét, de én így gondolom:

- A Biblia rengeteg ponton bizonytalan és hiteltelen (pl. a földrajz- és történelemtanárom szerint, aki abszolút nem szokta felhozni soha a vallást, mesélte nekem, hogy a Biblia szerint a világ teremtése az i.e. 6. évezredre esik...)

- az egyházi vezetők hiteltelenek, mert pl. a reneszánsz idején is totálisan a keresztény dogmákkal szembeni életet folytattak (lsd. reformáció kora)

- "szeresd felebarátodat" - ehhez képest a középkorban emberek SZÁZEZREIT küldték a halálba, lásd inkvizíció

és még sorolhatnám....

de van elmondható más vallásokra is:

hiszen minden vallás hirdeti bizonyos szinten, hogy van egy felsőbb erő, mely által életünk jobb lehet

könyörgöm, nézzünk már szét egy kicsit a világon!

az én életem is sz@r volt... az osztálytársak kiközösítettek, lehülyéztek; apám meghalt 12 éves koromban, pedig igazán nem érdemelte meg, azóta volt hogy kikapcsolták az áramot, annyira nem futotta - szerencsére ezek az idők elmúltak, de akkor is...

NEM IS VAGYOK MEGKERESZTELVE

és nem is leszek, soha ebben az életben

véleményeket kérek

16f

2010. máj. 13. 23:30
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
Mindenkinek a saját dolga, hogy miben hisz. Ha neked jobban esik arra gondolni hogy a halálod pillanatába mindennek vége, off, akkor egézségedre.
2010. máj. 30. 20:44
 42/47 anonim ***** válasza:
Egyetértek kérdező! 16/F
2010. jún. 21. 13:44
 43/47 anonim ***** válasza:
Sok mindent nem ismersz még, főként magadat. Csak arra vigyázz nagy lázadásodban, hogy ne juss oda, mint Ézsau, aki már nem találta a megtérés helyét. Azt értem ez alatt, hogy vigyázz a szívedre, hagyj benne egy kis helyet a szeretetnek, legyen hova behíni az Úrat
2010. jún. 21. 21:02
 44/47 A kérdező kommentje:

igazából ez a marha nagy ateizmusom már "elmúlott"... mint látod, eltelt közel másfél hónap amióta kiírtam a kérdést :)

páran meggyőztek, szóval a kereszténységet így konkrétan már nem gyűlölöm, de az eszméivel nemigen értek egyet... így voltaképp Istentől se félek :D bár tudom, h ez istenkáromlásnak hangzik, szóval elnézést

2010. jún. 21. 21:05
 45/47 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha gondolod 2 év múlva, amikor nagykorú leszel látogass el - esetleg önkéntesként - a Szent Ferenc Alapitvány valamelyik intézményébe.

[link]

Láthatod, hogy nincstelenek és jómoduak egyaránt, hogyan próbálnak segíteni a legszegényebbeken és legelesetebbeken.

Nem (csak) pénzzel, idővel, munkával egy jó szóval...

2010. jún. 21. 22:41
 46/47 anonim ***** válasza:
Utolsónak: az előtted hozzászóló vagyok és nagyon jónak tartom az ötletedet. Talán, ha nem a felső papságot és az egyházi bürokráciát látja a kérdező, hanem megtapasztalja azokat a közösségeket, ahol engedik az Ur Szeretetét működni, akkor megérti miről is írtunk mi, akik már ismerjük ŐT.
2010. jún. 23. 20:18
 47/47 anonim válasza:

Az igazi ateista ne gyűlölködjön, én sem gyülölöm a vallásokat, csupán megvetem a tetteiket, (és tanításaik egyes részét is) és sajnálom a félrevezetett vak híveiket, de ennyi. Javaslom, foglalkozz jobban az ateista filozófiákkal (pl: Nietzsche: Zarathustra című művét javaslom)és majd megérted mi lehet egy igazi ateista legjobbcélja, nem a gyűlölködés, hanem egy nemesebb, jobb emberré válás, én is sokat szenvedtem életem során, így diktátorok és tömeggyilkosok készülnek, ahhogy én, de tudod mit tudok erre mondani? Így jártam, ez van, majd lesz valahogy.

És igen, a biblia hülyeség, ahogy minden vallási könyvet, ezt is csak írta valaki, ez csak egy irodalmi mű, amolyan meséskönyv, nem kell komolyan venni, én is tdok írni történeteket különleges istenek csodáioról, de attól még nem lesznek igazak hogy istenekről szólnak.

Az egyházi gyilkosságokról annyit hogy amelyik vallás milliók kínhalálát okozza, akár van köze a kegyetlenségeknek az egyházhoz akár nincs, annak bizony nincs joga létezni, legyenek bármilyenek az elveik.

2013. júl. 1. 12:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!