Szerény véleményem szerint a kereszténység egyike a történelem során létezett legostobább, legkárosabb vallásoknak! Ki ért egyet?
Utálom a keresztény vallást, ahogy van. Ezzel senkinek nem szeretném megsérteni az identitását, hitét, de én így gondolom:
- A Biblia rengeteg ponton bizonytalan és hiteltelen (pl. a földrajz- és történelemtanárom szerint, aki abszolút nem szokta felhozni soha a vallást, mesélte nekem, hogy a Biblia szerint a világ teremtése az i.e. 6. évezredre esik...)
- az egyházi vezetők hiteltelenek, mert pl. a reneszánsz idején is totálisan a keresztény dogmákkal szembeni életet folytattak (lsd. reformáció kora)
- "szeresd felebarátodat" - ehhez képest a középkorban emberek SZÁZEZREIT küldték a halálba, lásd inkvizíció
és még sorolhatnám....
de van elmondható más vallásokra is:
hiszen minden vallás hirdeti bizonyos szinten, hogy van egy felsőbb erő, mely által életünk jobb lehet
könyörgöm, nézzünk már szét egy kicsit a világon!
az én életem is sz@r volt... az osztálytársak kiközösítettek, lehülyéztek; apám meghalt 12 éves koromban, pedig igazán nem érdemelte meg, azóta volt hogy kikapcsolták az áramot, annyira nem futotta - szerencsére ezek az idők elmúltak, de akkor is...
NEM IS VAGYOK MEGKERESZTELVE
és nem is leszek, soha ebben az életben
véleményeket kérek
16f
köszönöm a válaszokat
előző: itt minden válaszadó teljes mértékben jóindulatú, de...
én hiszek nektek, de ez a hit-dolog nekem nem menne... túlságosan elzárkóztam a vallástól ahhoz, hogy ismét hitem legyen, ráadásul nekem így is jó (viszonylag :S)
54% os vagyok
Kedves kérdező!
Semmit nem számít, hogy a vallásoktól eltávolodtál, ugyanis vallás nem egyenlő a valódi "hittel". Én sem vagyok vallásos, soha nem jártam még templomban sem, csak ha kötelező volt, és mégis elhiszem, hogy létezik "Isten". Tudom azt is, hogy nagy terve van minden egyes emberrel, persze aki akarja az viszi véghez csak. Egyébként, az Önvalód, az igazi, isteni önmagad az akire támaszkodhatsz, a létezése valódi, biztos megszokott szólalni benned egy úgynevezett "belső hang". Az az. Ez a földi élet nem a vég...
üdv
25/F
Szia!
Valóban őszinte részvétem mindazért, ami veled történt. Ha akarsz magaddal bármit kezdeni, akkor javaslom, hogy egy kicsit, - ha csak egy negyed órára is - gondolkozz, próbálj szemlélődni, próbálj egy kicsit gondolkodni az élet dolgain, tárd ki magad a lehetőségnek, hogy ez lehet. De ezt csak te alakíthatod ki. Lehet, hogy első hallásra hülyeségnek hallik, amit mondok, de legyen ez az első ilyen elmélkedésed. Ez azt jelenti, vedd észre azt, amely téged környékez. És vedd észre a fizikai láthatatlanságban az Istent... Ő nem több, mint egy fénycsík, amely egyszer csak, úgy eliramlik, hogy éppen, hogy fejed hozzáfordítod, már nincs ott. A hit sajnos, ha valahogyan ezt nem sikerül észrevenned, nem fog kialakulni.
<-
Aki most ezt a kérdést nézi, kérem, egy tiszta lelkű ezért a fiúért imádságot felajánlani, hogy valahogy megtalálja ezt a fénycsíkot... Ha más nem is fog... akkor én...
->
Kérdező, ha egy kicsit ebbe belegondolsz, és elkezdesz közeledni a hit felé, akkor a Bibliát kezd el olvasgatni... Ha szeretnéd, akkor ajánlanám a következőt:
Példabeszédek könyve 22, 17...
Kevered a szezont a fazonnal.
A keresztény vallás és a keresztény egyház(ak) nem egy és ugyanaz. Az egyházak a vallás szolgálatában állnak, és valóban, sokszor olyan dolgokat tettek a vallásra hivatkozva, ami nem volt helyénvaló.Viszont ők az EGYHÁZ vezetői [ahogy te is írtad], és attól még maga a vallás nem válik vérengzővé, stb. Attól még a tanai nem vesztenek az értékükből. Mondd csak, olvastad a Bibliát? Ha már véleményt nyilvánítasz, ne a tanáraidra hivatkozz, olvasd el, és utána nyilatkozz. Nem hinném, hogy túlságosan belelátsz a dolgokba, legalább is nem úgy tűnik.
Tudod fura, 16 évesen ugyanilyen voltam, de tényleg:) Fúj egyház, szemét gyilkos állatok... De néha változnak a dolgok. Nem mondom, hogy nálad így lesz... De tudatlanul ne dobálózz a szavakkal.
Ne a vallást szidd, ha bajod van, hanem az egyházat. Ha már kifejezed a véleményed, fogalmazz pontosan.
Valóban nem látszanak teljesen a logikai kapcsolódások az írásodban, inkább dühkitörésnek tűnik, de ezt most hagyjuk.
Nézd azt az oldalát, hogy sok haszna is van! Aki tud hinni benne az boldogabbá, aki pedig a tanítások szerint próbál élni a vallás hatására( pl. 10 parancsolat),az erkölcsösebbé válik, mint amilyen lenne egyébként.
A hit egyébként egy kapaszkodó, ami megnyugvást ad. Bármilyen vallásról legyen is szó. Én nagyon szeretnék hinni, és nagyon sajnálom, hogy nekem ez nem adatott meg!!!!
valóban van dühkitörés-jellege is :/
amúgy engem a tízpanacsolat meg ilyenek csak korlátoznának, amire nincs szükségem... hitetlenül szabadabbnak is érzem magam
Szerintem így a konzumidióták gondolkoznak.
De például a több százezer erdélyi magyar gyerek, akiket Böjte Csaba ferences szerzetes, illetve Gergely István csiksomlyói plébános mentett meg a kallódástól,vagy a leprások akiket Kalkuttai Teréz Anya szerzetestestvérei gondoznak ezt másképp gondolják.
az az egy baj van az érveléseddel, hogy te még kiskorú vagy. Mit csinálhat egy 16 éves szabadon? Még azt sem döntheted el szabadon akarsz e iskolába menni vagy nem, mert az otthonmaradáshoz is anyucid engedélye kell.
Így téged nem a tízparancsolat korlátoz, hanem maga a korod.
És mivel általában megkeresztelni a kisgyerekeket szokták, még ezt sem te döntötted el, hanem anyuci és apuci, mint ahogy azt is, hogy téged ateista szellemben fognak felnevelni. Ami persze szívük-joguk, hiszen ők a szüleid. De ne verd a melled, te még az életben nem döntöttél el semmit és szerény véleményed sem lehet, nemhogy komolyan vehető. Hiszen szavazati jogod sincs.
Áh, álmodik a kisfiú, hogy nagyfiú akar lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!