A templomoknak semmi értelmük - egyetértesz? Több alant
A fő ok az, hogy az emberek 95 százaléka csak elmegy, megszokásból, kényszerből, stb, hogy aztán hazatérve ugyanúgy folytassa életét. Tehát semmi sem ragadt rá amíg templomban volt...
Szerintem az egyházaknak ezen kéne változtatni, hogy az emberek ne csak megszokásból járjanak, hanem tényleg a vallásért menjenek oda. Modernizáció kéne, de sürgősen!
# 26/30
Hsz!
Amúgy amit írtam,ne úgy vedd,hogy én csak a negatívan vélekedek az egyházról,mert elismerem a pozitív oldalát is.Arról van szó,hogy vannak dolgok,amik szerintem hamisak,nem kellenének,mert ártalmasak.
A templomoknak közösségi szerepe van.
Ez sokszor hasznos, és néha káros.
A modernizációt meg hagyjuk... volt benne részem, és szerintem CSAK külsőségeket jelent. Mondjuk a zene az jót tesz, de más pozitívum nincs ott.
Vidiripi
Ha úgy nézzük bizonyos szempontból igazad van hogy feleslegesek a templomok.
De amennyiben egy valódi összetartó közösséget gyűjtene egybe akkor már nem is lenne felesleges. De sajnos ilyen kevés van!
"A fő ok az, hogy az emberek 95 százaléka csak elmegy, megszokásból, kényszerből, stb, hogy aztán hazatérve ugyanúgy folytassa életét. Tehát semmi sem ragadt rá amíg templomban volt...
Szerintem az egyházaknak ezen kéne változtatni, hogy az emberek ne csak megszokásból járjanak, hanem tényleg a vallásért menjenek oda."
Idézet a Dogma c. filmből:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!