Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A templomoknak semmi értelmük...

A templomoknak semmi értelmük - egyetértesz? Több alant

Figyelt kérdés

A fő ok az, hogy az emberek 95 százaléka csak elmegy, megszokásból, kényszerből, stb, hogy aztán hazatérve ugyanúgy folytassa életét. Tehát semmi sem ragadt rá amíg templomban volt...

Szerintem az egyházaknak ezen kéne változtatni, hogy az emberek ne csak megszokásból járjanak, hanem tényleg a vallásért menjenek oda. Modernizáció kéne, de sürgősen!

2017. ápr. 13. 13:54
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

# 26/30

Hsz!

Amúgy amit írtam,ne úgy vedd,hogy én csak a negatívan vélekedek az egyházról,mert elismerem a pozitív oldalát is.Arról van szó,hogy vannak dolgok,amik szerintem hamisak,nem kellenének,mert ártalmasak.

2017. ápr. 14. 17:25
 32/36 anonim ***** válasza:

A templomoknak közösségi szerepe van.

Ez sokszor hasznos, és néha káros.

A modernizációt meg hagyjuk... volt benne részem, és szerintem CSAK külsőségeket jelent. Mondjuk a zene az jót tesz, de más pozitívum nincs ott.

2017. ápr. 14. 19:05
 33/36 anonim ***** válasza:
62%
A hívők bemennek a templomba, aztán mise után úgy jönnek ki, mintha mi sem történt volna. A pap lead egy sablonos szöveget, az emberek többsége már nem is figyel, csak végzi a rituálét. A papnak az lenne a szerepe, hogy megtérítse a hitetleneket. Az, hogyha odatéved egy ateista, akkor úgy menjen ki, hogy "húha, ezekbe nem is gondoltam bele, lehet tényleg létezik Isten". Hogyha belép misére egy szertartásos álhívő, akkor úgy menjen ki, hogy valóban hisz, és aki valóban megbánta a bűneit, és aki valóban változni akar. Ehelyett unalmas és semmitmondó. A hívők azért mennek misére, hogy csak úgy ott legyenek. Oly annyira nem jár ott az eszük, oly annyira nincs meg a lélekjelenlétük, hogy fel sem fogják, ha a templomból kilépve istenkáromlásba kezdenek. Ez pedig hiba. Jézus tanított, nem szertatásokat végzett. Ehelyett mindezt úgy próbálják "kárpótolni", hogy 5 zenész bent gitározik egy sarokban. Hát nem, ez nem fogja megtéríteni azokat az embereket, akik hit és hitetlenség között tartózkodnak. én gyerekként gyűlöltem templomba járni, és ez a templom hibája. Nevetséges unalmas szertartásokat végeztek, leplezve hogy nincs a hit szolgálatában egy olyan ember sem, aki képes lenne beszédével megérinteni az emberek szívét, és ösztökélni őket a hitre.
2017. ápr. 15. 12:28
 34/36 anonim ***** válasza:
Hiába, ha eljönne Jézus, most is képesek lennének keresztre feszíteni azok, akik most sírva térdepelnek az oltár előtt..
2017. ápr. 15. 12:29
 35/36 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Ha úgy nézzük bizonyos szempontból igazad van hogy feleslegesek a templomok.

De amennyiben egy valódi összetartó közösséget gyűjtene egybe akkor már nem is lenne felesleges. De sajnos ilyen kevés van!

2017. ápr. 15. 14:27
 36/36 anonim ***** válasza:

"A fő ok az, hogy az emberek 95 százaléka csak elmegy, megszokásból, kényszerből, stb, hogy aztán hazatérve ugyanúgy folytassa életét. Tehát semmi sem ragadt rá amíg templomban volt...

Szerintem az egyházaknak ezen kéne változtatni, hogy az emberek ne csak megszokásból járjanak, hanem tényleg a vallásért menjenek oda."

Idézet a Dogma c. filmből:)

2017. máj. 30. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!