Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A templomoknak semmi értelmük...

A templomoknak semmi értelmük - egyetértesz? Több alant

Figyelt kérdés

A fő ok az, hogy az emberek 95 százaléka csak elmegy, megszokásból, kényszerből, stb, hogy aztán hazatérve ugyanúgy folytassa életét. Tehát semmi sem ragadt rá amíg templomban volt...

Szerintem az egyházaknak ezen kéne változtatni, hogy az emberek ne csak megszokásból járjanak, hanem tényleg a vallásért menjenek oda. Modernizáció kéne, de sürgősen!

2017. ápr. 13. 13:54
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

"Te melyik évszázadból írsz? A te Istenképed milyen? hogy dolgozol rajta? Bánt valaki?"

Ez nem évszázad kérdése,miből gondolod,hogy az?

Tényleg érdekel az Istenképem,vagy csak kötekedni akarsz?

2017. ápr. 14. 10:18
 22/36 anonim ***** válasza:

Érdekel,nem akarlak bántani. Az Isten-, én- és világmegismerés együtt alakul és (csak kizárólag) a megismerő tevékenységemmel függ össze (persze kisgyerekkorban a szocializáció alatt ezt egy életre torzzá, beteggé lehet tenni, de fel kell nőni és meghaladni). Most már nem érek rá, de előlegbe annyit, (mai napra is jut egy): 365x szerepel a Szentírásban:

Ne félj!

2017. ápr. 14. 10:25
 23/36 anonim ***** válasza:

Ok,ezzel egyetértek.Nekem elb..ták,és sajnos még most felnőttként is vannak gyógyulatlan sebeim.De ha nálam ez a helyzet,akkor még rajtam kívül nagyon sok emberrel ugyanez van,akit így neveltek.

A megfélemlítő Isten,akinek mindenféle elvárása van,mert ámbár ő a legfőbb szeretet,aki tökéletesen teljes,de mégis mindenféle hiányban szenved,és ha nem kapja meg,akkor dühös lesz,és megbünteti az embert.Na,az ilyen nevetséges hazugságokból,félrevezetésekből,tévedésekből lett elegem,ezért nem járok már templomba,nem gyakorlom a kereszténységet.

2017. ápr. 14. 10:40
 24/36 anonim ***** válasza:

a 4-mondatod- ezt pap/lelkész/egyéb sulykolta beléd, vagy magadtól olvastad valahol? nem igaz. Mert a szentírás egyik legfontosabb mondata a megismerés szempontjából (és ez az ember számára a legfontosabb szempont) János egyik levelében van 1Jn4,16: Az Isten szeretet.

Pontosan így (nem "szeret"): eredeti:Ὁ θεὸς ἀγάπη ἐστίν

Ahol szeretet van - ott van I. Ahol nincs- ott nincs I. - és ez az, amitől lehet félni - istentelen világban ki akar élni?. Ahol szeretet van, ott nem kell félni. Ezt kell átgondolni, mit tudok én tenni, hogy ne kelljen félnem? Másokat nem tudunk megváltoztatni, de magunkon kell dolgozni.

2017. ápr. 14. 10:54
 25/36 anonim ***** válasza:
A keresztény egyháznak nincs megfélemlítő Istenképe. Isten csak egy választási lehetőség. Aki keresztény létére másokat megfélemlít, az nem jól cselekszi a kereszténységet.
2017. ápr. 14. 11:24
 26/36 anonim ***** válasza:

"Ehhez el kellene törölni a megfélemlítő Isten képét.Ezt nem fogja megtenni az egyház,mert akkor oda az irányítás."

Ezért hirdette meg az Egyház még a tavalyi évre az Irgalmasság Szent Évét, nyilván... :D Hozzászólásodból ítélve te nem nagyon követed az egyházi eseményeket, ami nem baj, csak akkor inkább előbb tájékozódj és utána véleményezd.

2017. ápr. 14. 16:29
 27/36 anonim ***** válasza:

Tequila Sunrise

"A megfélemlítő Isten,akinek mindenféle elvárása van,mert ámbár ő a legfőbb szeretet,aki tökéletesen teljes,de mégis mindenféle hiányban szenved,és ha nem kapja meg,akkor dühös lesz,és megbünteti az embert."

Erre a mondatomra gondolsz?

A kereszténység szerint a Biblia Isten szava.Az Ószövetség is.Ha azt is olvastad,nem csak az Újszövetséget,akkor érted,hogy mire gondolok.

2017. ápr. 14. 16:39
 28/36 anonim ***** válasza:

értem én - és az ÚSz-et olvasom, főleg Szent János evangéliumát. (csak az utalások miatt kell az ÓSz-et - fontos felismerni, hogy az ÚSZ felülírja a szeretet törvényével a merev(és sok részben teljesen érdektelen történelemkönyv) ÓSz-et.

(Ihletett írás - és az ihlet az mindig isteni, a művészeknél is. Más vallás=más istenképűek, akik azt írták le - pl a bosszú simán elgurul.

DE észre kell venni. 2000 éve történt valami. Nem kell erőltetni ami előtte volt, hidd el. Itt majd sipítoznak, de így meg úgy - de akkor sem, teszek rá. Van egy pár könyv, amit szeretek: Sirák Fia , Bölcsességek, Izaiás- ezek szépek. Az átok zsoltárok, meg Eszter k - a bosszúról szól - nem kellenek. Nem tartozik a szellemi fejlődésemhez, az Istenhez vezető úton. Nem vagyok bosszúálló, nem is akarok az lenni)

Nyugodtan válaszd ki a Bibliából azt, ami hozzád szól. Azért van, ez egy segédkönyv, hogy vissza találj az Abszolútumhoz.)

Másik nagyon fontos igehely - szintén a szeretett tanítvány-, János leveléből: az Isten megtestesült- személyes lett az, ami előtte intuícióban "kapott" volt csak.

1Jn1-4

Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit a szemünkkel láttunk, amit szemléltünk és amit a kezünkkel tapintottunk: az élet Igéjét hirdetjük nektek. Igen, az élet megjelent, láttuk, tanúságot teszünk róla, és hirdetjük nektek az örök életet, amely az Atyánál volt, és megjelent nekünk. Amit láttunk és hallottunk, azt nektek is hirdetjük, hogy ti is közösségben legyetek velünk. Mi ugyanis az Atyával és az ő Fiával, Jézus Krisztussal vagyunk közösségben. S azért írjuk ezeket nektek, hogy örömünk teljes legyen.

[link]

---------------------------

Áldott Húsvétot mindenkinek!

2017. ápr. 14. 16:59
 29/36 anonim ***** válasza:

"Ezért hirdette meg az Egyház még a tavalyi évre az Irgalmasság Szent Évét, nyilván... :D Hozzászólásodból ítélve te nem nagyon követed az egyházi eseményeket, ami nem baj, csak akkor inkább előbb tájékozódj és utána véleményezd."

Az,hogy ilyet kihirdetnek,még nem azt jelenti,hogy többé nem játszik a hívők tudatában a megfélemlítő Istenkép,és,hogy az egyház nem egy tömegmanipulátor intézmény.

Azt mégsem mondhatják,hogy "Éljen a Vatikán és a korrupció éve!"

Majd ha mondjuk a pápa kijelenti,hogy "Ne vegyétek komolyan a Bibliában a haragvó,büntető Istent,mert csak beteges lelkű emberek kitalációja" és én erről nem tudok,akkor elismerem előtted,hogy tájékozatlan vagyok,és félreismertem az egyházat.

2017. ápr. 14. 17:09
 30/36 anonim ***** válasza:

Tequila Sunrise

Köszönöm a válaszaidat,ment a zöld mancs is.

Mindenkinek békés húsvétot kívánok!

2017. ápr. 14. 17:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!